Reklama:

zaburzenia pamięci, koncentracji, kojarzenia. (95)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
20-11-2014, 14:19:03

Hej spruboj tego co napisalam powyzej o tym prawie glodzeniu sie
Początkująca
20-11-2014, 14:22:59

Wiem ze na mnie to dziala taka dieta bez cukrow soli naprawde warto przechodzi mi ten zanik pamieci po jakims tygodniu kontrowersyjnej przemiany ale jak tylko znow jest super jem i znow wiec staram sie naprawde nie jejsc slodyczy od 20 lat tak mnie ta choroba no bo to jakas chorpba jest zmotywowala zecwmowilam spbie ze nie lubie slpdyczy
gość
02-01-2015, 00:21:17

Profesjonalne forum, widzę pełno odpowiedzi na które Ci ludzie czekają...
gość
18-02-2015, 14:26:08

Od 6 roku życia leczono mi zęby zakładając rtęciowe amalgamaty, teraz mam 35 lat i ogromne problemy z pamięcią.
gość
15-06-2015, 15:40:53

Hej :) Mam podobne objawy, ale mam tez podejrzenia co do tego, co je wywoluje. Poniewaz gros mojego zycia uczylam sie i studiowalam przezylam szok, kiedy odkrylam ze wiekszosc mojej wiedzy uleciala. Nie rozumiem tego, co ktos do mnie mowi etc... Szczesciem w nieszczesciu jest to, ze interesowalam sie komunikacja. I teraz mam do was pytanie. Nie dziwi was to, ze wiekszosc osob wypowiadajacych sie jest w wieku do 30.? Zastanowcie sie co takiego sie zmienilo w komunikacji od 20 lat, jak czas spedzali nasi rodzice itp. Dlaczego latwiej jest rozumiec krotkie teksty a dlugich juz nie? Bo automatycznie sie wylaczamy na dluzszych tekstach. Mozg jest jak miesien, trzeba go cwiczyc. Nauka boli, zwoje musza sie wytworzyc, zeby zapamietac istotne informacje a proces uczenia sie jest dlugi. To nie przerzucanie info z pena na twardy dysk. to ciezka praca, skojarzenia i naprawde moze od tego glowa rozbolec. dlatego idziemy na latwizne. zamiast odszukac info w glowie, zadajemy pytanie w wyszukiwarce. komfortowe, ale czyni nas bezmyslnymi. kolejna rzecz, otwierssz chociazby maila i zanim odkryjesz co wazne, co wyrzucic, komu jak odpowiedziec mija dobra godzina. szukamy wiec drogi na skroty, poslugujemy sie schematami, stereotypami. Ponadto szum informacyjny, wielosc dziwekow informacji z roznych dziedzin nie sprzyja systematyzowaniu wiedzy a raczej dezinformacji. Pomijam brak witamin, tlenu, nerwice, leki, choroby. Te o ktorej mowa, smialo mozna nazwac choroba cywilizacyjna i to od was zalezy jak potoczy sie wasze zycie. jesli pracujesz z komputerem 8 godzin, po pracy zajdz inny sposob relaksu niz komp. spacer, ksiazka, spotkanie z przyjaciolmi (sic!). rozmowy face to face.
gość
03-09-2015, 11:09:20

witam mam na imie mateusz i niepamietam mojego zycia nie moge nic symyslic niemam podstawowej wiedzy nie wiem nic nie mam kontaktu z rzeczywistoscia chyba bylem uposledzony skonczylem szkoly ale nic nie pamietam z zycia nie wiem co to prad nie rozumiem slow nikogo noerozumiem nie wiem jak co dziala nie wiem nic i dlaczego ja taki chyba niedorozwoj jakis boje sie nie umiem nic nie umiem liczyc jak bym nigdy sie nienauczyl dodawania ani nic wiem ze slonce swieci wiem ze oddycham ale nie wiem nic nigdy sie nie nauczylem matematyki ani polskiego ani zadnego przedmiotu deski sa z drewna metal jest z metalu nie znam znaczenia slow co mam robic boje sie wszyscy krzycza a ja noe wiem nic o co chodzi chyba mialem jakas chorobe boje sie
gość
20-09-2015, 16:10:01

Zaburzenia pamięci dotyczą głównie osób starszych, ale także osób po urazach mózgu. Pomocny jest wtedy kontakt z neurologiem. Jeśli zdecydowalibyście się na spotkanie ze specjalistą to polecam PSYCHOMEDIC w Warszawie.
gość
01-11-2015, 11:18:52

Przestać pić wodę z kranu, używać pastę do zębów bez fluoru, nie używac płynów do płukania ust. Duże ilości fluoru uszkadzają szyszynkę i produkuje coraz mniej hormonów, człowiek robi się przez to taki bierny zanikaja uczucia. Pomocna może być kuracja antypasożytowa, można jakieś tabletki na bazie naturalnej kupić w aptece lub w zielarskim, warto zrobić detoks organizmu z metali ciężkich - chlorella b. dobra, takie 3 podstawowe rzeczy, które na pewno nie zaszkodza a mogą tylko pomóc, jeżeli to nie pomoże a lekarze nic nie wiedzą, to można spróbować leku noopept, ciężko go znalezc tylko w internecie, chyba z Rosji, zwiększa on ilość połączeń nerwowych, można o nim poczytać w internecie. Ogólnie w erze upowszechnienia komputerów ludzie przestają myśleć, kiedyś człowiek szukał informacji w książkach i rozwijał wiedzę, a teraz młode pokolenie całą wiedzę ma podaną na tacy( w internecie ) i nie potrafi samodzielnie myśleć oraz prostych rzeczy nie pojmuje Życzę zdrowia :)
gość
15-01-2016, 20:52:28

moja sasiadka ma problem z partnerem . jest on 47 latkiem sprawnym fizycznie natomiast zauwazyla fakt ze on nie potrafi ani pisac ani czytac nadmienie ze skonczyl szkole podstawowa i zawodowa oraz wczesniej pracowal na umowe o prace . dodam ze czasami wypije alkohol ona sie martwi bo on nie chce o tym mowic a sama sie obawia ze cos jest nie tak pomozcie moze to jakas choroba
gość
25-02-2016, 21:19:45

Też jestem przerażona co dzieję się ze mną. Mam zaburzenia pamięci, nie pamiętam co działo się tego samego dnia, aż do tego stopnia, że kupiłam w ciągu dnia dwie takie same rzeczy, których zabrakło w domu, a potem wysłałam jeszcze męża, żeby kupił to samo... jakie było zdziwnienie jak zobaczyłam jak dostawiam do szafki 3 butelkę płynu do płukania ust...! Normalnie śmiałabym się z tej sytuacji, ale to już mnie przeraża. Ciągle łapię się na podobnych rzeczach. Umawiam się z kimś na poniedziałek, a w czwartek pytam o której się jutro widzimy... Z koncentracją podczas rozmowy raczej nie mam problemów, chyba, że jestem trzecią osobą, która akurat nie bierze udziału w rozmowie, to jakbym była w innym świecie, nagle "budziła się" i uswiadamiała, że kompletnie nie mam pojęcia o czym przed chwilą rozmawiały dwie pozostałe osoby. Straszne...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: