Witam. Siostra moja (44lata) 13 stycznia miała uar niedokrwienny pnia mózgu... Ma porażenie czterokończynowe, jeszcze nie wiem czy sama bedzie ogła oddychac, jeść...jakie sa rokowania?
Gość 2009-04-02 12:47:00 Witam serdecznie,
moja mama (54 lata) miała 9 dni temu udar móżdżku i pnia mózgu. Lekarze mówią, że rozległy. Mama widzi - choć podwójnie, ma paraliż lewej strony i niedowład prawej. Ale obie nogi zgina w kolanie (także lewą - porażoną). Lewej ręki ściska tylko dłoń. Mówi bardzo niewyraźnie. Martwię się, bo mija 9 dni, a nie ma żadnej poprawy... Ciągle dostaje leki i kroplówki, coś się dzieje z drogami moczowymi, nie wiem, może od cewnika... W dodatku, prawa ręka słabnie. Proszę o wymianę doświadczeń, nie wiem, co myśleć, co robić... Jak długo schodzi obrzęk mózgu? Dlaczego lekarze nie pozwalają mamie siadać i w ogóle podnosić głowy i jak długo to może potrwać? Będę wdzięczna za każde słowa...
maria-f 2010-08-02 10:19:42 Witajcie, odnalazłam to forum bo mam problem i chciałabym się dowiedzieć kilku spraw. Mój mąż dokładnie rok temu miał udar pnia mózgu i jeszcze neuroboreliozę. miła chwilowy niedowład lewej strony (całkowity niedowład niedowład trwał około 5 godzin) później wróciło czucie. Dość długo nie mógł połykać nawet śliny. W ciągu miesiąca zaczął chodzić. obecnie jest całkowicie sprawny. Ale w jego przypadku jest jeszcze jeden problem. Jest alkoholikiem. Przez cały rok nie pił alkoholu. obecnie ma odstawione wszystkie leki i zaczyna popijać. Proszę napiszcie jak wpływa alkohol na chorego po udarze pnia mózgu.
podaję swój i-mail
maria.f@onet.eu
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.