Reklama:

Udar pnia mózgu (99)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
23-03-2010, 20:23:53

Trzeba ćwiczyć maksymalnie na ile starczy czasu,postępy są wahadłowo raz z dnia nadzień coraz lepiej a na drugi dzień lub tydzień w miejscu nic a czasem do tyłu cierpliwości. Ja znalazłam rehabilitanta neurologa i on pokazał mi jak mamy ćwiczyć sami w domu. Teraz jesteśmy na etapie Fetbacku drogie bardzo ale skuteczne. Pozdrawiam w razie pytań proszę o kontakt maria-kula1@wp.pl
gość
01-04-2010, 17:23:03

witam, ja podobnie jak poprzedniczka Maria bodajże, wiem wszystko o udarze móżdżku i pnia mózgu,chętnie pomogę, jeśli chodzi o zakres udaru i rehabilitacji, bliska mi i bardzo młoda osoba go przeszła więc mogłabym ksiażki pisać. przede wszystkim nie poddawać się i nie wierzyć lekarzom we wszystko, bo ludzki mózg i umysł nigdy nie był i nie będzie do końca odkryty, praktyka pokazuje, że z każdego beznajdziejnego przypadku można wyjść! mój tel. 515 184 724
Początkująca
02-08-2010, 08:19:42

Witajcie, odnalazłam to forum bo mam problem i chciałabym się dowiedzieć kilku spraw. Mój mąż dokładnie rok temu miał udar pnia mózgu i jeszcze neuroboreliozę. miła chwilowy niedowład lewej strony (całkowity niedowład niedowład trwał około 5 godzin) później wróciło czucie. Dość długo nie mógł połykać nawet śliny. W ciągu miesiąca zaczął chodzić. obecnie jest całkowicie sprawny. Ale w jego przypadku jest jeszcze jeden problem. Jest alkoholikiem. Przez cały rok nie pił alkoholu. obecnie ma odstawione wszystkie leki i zaczyna popijać. Proszę napiszcie jak wpływa alkohol na chorego po udarze pnia mózgu.
podaję swój i-mail

maria.f@onet.eu
gość
10-10-2010, 14:22:35

prosze o podanie nazwy aparatu ktorym mozna stosowac metode mentamove moj adres e-mailowy teresa.m1306wp.pl,dziekuje za informacje
gość
22-11-2010, 18:13:38

Witam. Mój wujek ponad 2 lata temu doznał udaru pnia mózgu. Obecnie ma problemy z mową (w sumie trudno to nazwać nawet mową), niedowład czterokończynowy i czasami funkcjonuje w tzw. "swoim świecie". Stał się bardzo wrażliwy, choć czasami potrafi być niesamowicie uparty. Czy możecie mi udzielić więcej informacji o metodzie Mentamove? Czy to faktycznie jest takie skuteczne? Zwykła rehabilitacja nie pomaga, a Repty to jedna wielka pomyłka. Bardzo proszę o rady, które mogą pomóc. Rok temu straciłam ojca (również udar) i trudno patrzeć na kolejną bliską osobę, która niknie w oczach. A.K.
gość
01-12-2010, 18:56:44

Mój tata miał udar pnia mózgu i już jest 3 dzień w śpiączce czy jest szansa że sie obudzi może ktoś z waszych bliskich też był w takiej sytuacji??
gość
18-12-2010, 23:48:21

widze, ze moja mama miala udar pnia mozgu w tym samym dniu co Twoj Tata... est na OIOMie, czasem oddycha samodzielnie, czasem nie, raz mialam z nia kontakt, nie wykonuje polecen, nie reaguje na pytania, to tragiczne...
gość
20-01-2011, 20:41:48

Witam,

Mój teściu dwa dni temu miał udar niedokrwienny. Ordynator określił stan jako bardzo poważny. Daje 10% szans na przeżycie. Teść jest nieprzytomny, samodzielnie oddycha, ale podawany jest mu tlen. Założono mu sondę żołądkową. Ma temperature. Lekarz zalecił dodatkowe badania żeby stwierdzić w sumie nie wiem co. Angiografia jest bardzo inwazyjna. Wyniki krwi. moczu, cukru są bardzo dobre. Nie wiem co robić. Wyjdzie z tego? Mam wrażenie że lekarze położyli już na nim krzyżyk. W sumie i tak poruszają się po omacku. Mamy XXI wiek a wiedza na temat udaru mózgu jest praktycznie żadna. Czy to badanie jest konieczne? Czy jest nadzieja, że facet, który do tej pory był okazem zfrowia, cały czas aktywny fizycznie wróci do życia?
gość
21-01-2011, 06:56:00

Ja już jestem ponad 2 lata po udarze niedokrwiennym pnia i móżdżka,też lekarze nie dawali mi szans,teraz w miarę funkconuję i żyję.Ważna jest rehabilitacja i chęci samego chorego inaczej jest b.trudno.
Pozdrawaiam.
gość
21-01-2011, 11:09:32

Witam. Siostra moja (44lata) 13 stycznia miała uar niedokrwienny pnia mózgu... Ma porażenie czterokończynowe, jeszcze nie wiem czy sama bedzie ogła oddychac, jeść...jakie sa rokowania?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: