Reklama:

udar niedokrwienny lewostronny (128)

Forum: Udary i tętniaki

Początkująca
12-06-2014, 16:10:56

okij rozumiem Cie!!!! No wiesz ja mowie sobie ze łatwo nie jest ale nikt nie mówił ze będzie łatwo no i tłumacze sobie ze za to cierpienie i czasami meczenie bozia nam to wynagrodzi w jakiś sposób , może własne mieszkanie i jakaś dobra praca płatna może nawet ślub i rodzina swoja
może chcesz zaskoczyć pozytywnie żonę?? mogę Ci podpowiedzieć jak mógł byś sobie poradzić z np.obiadem bo to już opanowałam np. obieranie ziemniaków czy krojenie cebule oczywiście jedna ręką da rade to zrobić :***
gość
12-06-2014, 18:43:46

Chętnie. Człowiek uczy się całe życie. A po co wyważać drzwi do lasu?. Aktualnie dla mnie stan poudarowy jest sprawą ważną ale drugorzędną. Choć "rany jeszcze świeże". Teraz pierwsze miejsce zajmuje MMN-CB.
/Wieloogniskowa Neuropatia Ruchowa z Blokiem Przewodzenia/. Stąd ten brak siły w rękach i osłabienie nóg. Po pierwszej serii infuzji immunoglobulin, 6 tygodni temu, przez trzy tygodnie wszystko działało fajnie, wzmocniłem sprawność i siłę mięśni po udarze. Teraz znowu siła dłoni, palców i nóg siada. Ale czekam na kolejną serię. I znów będzie fajnie.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
Początkująca
13-06-2014, 03:53:03

heeee nie wiem gdzie Ty Romku mieszkasz ale tu w Lubuskim nie ma drzwi w lesie
Dobra a teraz poważnie no to zaczniemy od ziemniaków: no to tak weź ziemniaka i deskę oraz nóż ostry połóż ziemniaka na deskę przekrój go na 2 części połóż je na skrobi i ze tak powiem zacznij obierać od dupki obkrój go z każdej strony i dalej wiesz chyba do garnka opłukać wlać wody posolić postawić na gaz przykryć pokrywka i podpalić gaz jeśli chodzi o cebule to tez potrzebujemy deskę i nóż najlepiej długi będzie łatwiej tak samo robisz jak z ziemniakiem przekrój skórkę zdejmiesz bez problemu zdrowa ręką ponacinaj cebule wzdłuż ale nie do końca i reszta dasz rady pokroić będzie grubiej posiekana ale będzie potrzebujesz jeszcze jakiś wskazówek??
13-06-2014, 18:51:19

Podjalem 3 proby dania Ci plusa Marto4, ale system chyba mnie nie lubi i nie powiodło się. He he brawo za optymizm w sprawie slubu i rodziny!!!
Początkująca
14-06-2014, 08:58:24

oj no przykro mi ale próbuj próbuj aż się uda a uda się na pewno!!!! Dziękuje
gość
15-06-2014, 10:18:56

Do raf32
Poza dodawaniem plusów mam problemy z połączeniem z forum. Bardzo często mnie rozłącza i dopiero po wyłączeniu rutera i włączeniu mogę się ponownie połączyć. Ma ktoś takie problemy? Kto pomoże.
Please. Do lekarza z tym nie pójdę.
Początkująca
17-06-2014, 18:57:23

Witam Was!!!! Polecicie mi dobra rehabilitacje po udarze niedokrwiennym ??? Fajnie by było na NFZ ale prywatna tez możne być tu chodzi o szybki w miarę samodzielny powrót do zdrowia.
gość
17-06-2014, 20:20:26

W Krakowie była by możliwość. W Gorzowie Wlkp niestety nie.
gość
17-06-2014, 20:23:35

Może masz rodzinę w Krakowie albo okolicach?
gość
18-06-2014, 09:19:54

Ja szukałam rehabilitantów w okolicy przez Internet. Potem testowałam siedząc na nich z mężem i pytając go o zdanie i korzystałam z własnych obserwacji. Jedną z nich polecili znajomi i jest super a do tego blisko mieszka więc przychodzi do domu bo wożenie do Poznania nie jest fajne, a do tego kosztowne..niestety. Bo wakacjach planuję wybrać się z mężem na leczenie metodą Toma Bowena. Stosują ją też po udarach. Metodzie tej obce są rozwiązania siłowe, a terapeuta nie narzuca choremu nawet sugestii. Oddziaływanie polega na pobudzeniu naturalnego mechanizmu samouzdrawiania drzemiącego w każdym organizmie. Technikę Bowena można więc stosować także u niemowląt, przyszłych matek i osób w podeszłym wieku. Jak bedziemy po napiszę Wam czy gra warta świeczki, ale znajoma bardzo chwaliła. Pozdrawiam i przesyłam Wam pozytywną energię

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: