Reklama:

udar niedokrwienny lewostronny (128)

Forum: Udary i tętniaki

gość
12-06-2014, 08:33:32

Jesteście niesamowici. Jestem pełna podziwu, a przy tym nie opuszcza Was pozytywne nastawienie. Tak trzymajcie. Poczytałam sobie o Waszych wyczynach, skopiowałam i przeczytam w domu mężowi. Mąż prawą nic nie zrobi. Rehabilitantka wkłada mu do ręki mała plastykową butelkę po napojach ( jest grubsza niż po wodzie) i przy jej pomocy podnosi do ust, żeby mózg zaskoczył. Jest sadzany też na niskie stołki lub dużą piłkę i spychany w różne strony delikatnie i musi nie dać się zepchnąć i w ten sposób ćwiczą różne mięśnie. Życzę Wam samych sukcesów
Początkująca
12-06-2014, 09:16:11

My wam tez, jeśli masz cas i jesteś w stanie to podnoś mężowi rękę do góry aż za głowę tylko z wyczuciem bo można szybko bark uszkodzić, powinna się zacząć dłoń rozluźniać czy nawet otwierać, Moj udar był bardzo silny tzw, zawal mózgu
Początkująca
12-06-2014, 10:16:45

marta bardzo silny to Ty widać nie wiesz co znaczy jak tutaj siedzisz, mama moja to miała bardzo silny cała połowa lewa mózgu poszła :( 3 miesiac a od miesiaca dopiero rehabilitowana jest, ma afazje, nie potrafi przekazac w naszą stronę, czasem jej sie cos tam uda, dopiero miesiac temu nauczyła się jeść i pic, mowa zerowa bełkot baa buu, i rozne litery składane jak wsciekła, ale rozumiec rozumi widzę bo jej mimice twarzy, ale zachowuje sie jak człowiek wypuszczonyz buszu podczas jedzenia lapie reką lewą jak leci i wypycha do buzi, to jest silny udar, gdybys taki miała to bys tu nie siedziała dziś kochana, życzę Wam wszystkim zdrówka i siły.
Początkująca
12-06-2014, 10:22:44

No wiesz mi tak lekarze powiedzieli, ja tez na początku nie mogłam nic powiedzieć nawet się z boku na bok obrócić. Przepraszam ze Cie uraziłam, życzę mamie szybkiego powrotu do zdrowia, pozdrawiam Marta
Początkująca
12-06-2014, 10:24:51

Jestem z okolic Gorzowa Wlkp, możne mi ktoś poradzić dobra rehabilitacje nie daleko Gorzowa>??
gość
12-06-2014, 11:01:33

agnieszkakosik, mama miała udar niedokrwienny czy udar krwotoczny?
zdrowy już byłem, i co dalej?. :-)
Początkująca
12-06-2014, 11:12:54

ja miałam udar niedokrwienny lewostronny
Początkująca
12-06-2014, 14:31:13

Udało się. Tylko woda była gazowana.
Romanek nie ma za co
Początkująca
12-06-2014, 14:38:46

Marta nie że uraziłaś nie o to chodziło, tylko ze fajnie ze piszesz ze myslisz, a ze lekarze mowili silny to wiesz nie wiadomo w jakiej czesci mozg ta lewa strona została u Ciebie uszkodzona, bo u mamy mojej cała niby jak wyszło po 24 godz od udaru tak okreslili, potem po 2 tygodniach na oiomie jak lezała takze to samo lekarze powiedzieli ale teraz od tamtego czasu minęło przeszło miesiac i widac poprawę i to sporą, wiec cos tam musiało się jednak "odrodzić" bo inaczej nie byłoby takiej poprawy małej jest jak jest.
Mama miała niedokrwienny udar.
gość
12-06-2014, 15:24:55

Pytam, bo przebywając od dwóch lat w szpitalach, spotykając chorych, dochodzę do wniosku że z dwojga złego, łatwiejszy /lepszy?/ jest udar niedokrwienny.
Widocznie w mózgu jak w przyrodzie, życie łatwiej startuje po suszy niż po powodzi?.
zdrowy już byłem, i co dalej?. :-)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: