Reklama:

udar niedokrwienny lewostronny (128)

Forum: Udary i tętniaki

gość
10-11-2014, 06:38:20

Cały Romanek. Ma nie tylko dobre słowo dla każdego, ale nawet kawką poczęstuje.
Mieliśmy 85 lecie biblioteki w naszej bibliotece i był zaproszony Pan prof. miał świetny wykład o neuronach. Dotyczyła miedzy innymi niewykorzystania naszego mózgu. Po wykładzie podeszłam do niego i powiedziałam, że interesuje mnie tematyka neuronów bo mam męża po udarze. Polecił mi przeczytanie książki Miriam Boleyn-Fitzgerald, Obrazy naszego umysłu. Co mówią o nas najnowsze odkrycia neurobiologii, wyd. Sonia Draga, 2010. Poczytałam o neuronach w Necie i uważam, ze warto zgłębić tematykę. Ja mam już książkę zamówioną.
"Nadzieja umiera ostatnia"
Komentatorka
10-11-2014, 07:47:52

Ja chcę kawę z mlekiem bez cukru i coś słodkiego do kawy poproszę
Początkująca
10-11-2014, 09:36:54

Witajcie. :)
Pani Mieciu, pani moją inspiracją ;)-zaraz zobaczę książkę.
Tata miał trzy zabiegi metodą Bowena, na razie wg mnie nic się nie dzieje. W zasadzie to co pani chciała mu zastosować-dotyk w określonej części ciała, jest niewskazane po udarach.
Najgorsze jest to, że tata się poddał jak dla nas. :(
gość
10-11-2014, 10:58:24

Ja jestem pełna podziwu dla mojego męża. To, ze lekarz w szpitalu powiedział, że marne szanse na ruszenie reki skoro przez rok nie ruszyła on dalej robi swoje. Jest w nim tyle optymizmu, że mnie tym zaraża i ja szukam gdzie się da jak mu pomóc. Od lutego idę na emeryturę i będziemy podróżować. Będę jego prawą ręką. Życie toczy się dalej.........a ja dziękuje Bogu za to, że mój mąż nadal w moim życiu jest pomimo małej niesprawności
gość
10-11-2014, 12:53:40

Opis książki Obrazy naszego umysłu - Boleyn-Fitzgerald Miriam
Kim jesteśmy? Co się dzieje wewnątrz naszego umysłu, kiedy myślimy, czujemy, marzymy? Czy możemy się zmienić? Czy możemy stać się szczęśliwsi, mądrzejsi, zdrowsi, bardziej altruistyczni – lepsi?
Ludzie zadają sobie podobne pytania od niepamiętnych czasów, ale dopiero dziś, dzięki najnowszym technikom obrazowania mózgu, neurobiolodzy mogą na bieżąco obserwować działanie ludzkiego umysłu – i są głęboko zdumieni tym, co widzą.
Oto kuszące wizje odkryć, które mogą stanowić potencjalne źródło leczenia urazowych uszkodzeń mózgu, wylewów, zaburzeń emocjonalnych, zespołu stresu pourazowego, uzależnienia od narkotyków, chronicznego bólu, problemów z pamięcią – być może nawet choroby Alzheimera.
Teraz i ty możesz przeczytać o odkryciach, które zmieniły oblicze współczesnej neurobiologii i odbyć fascynującą podróż do granic wiedzy o psychice człowieka.
gość
12-11-2014, 16:06:49

Ewa8 2014-11-10 08:47:52
Ja chcę kawę z mlekiem bez cukru i coś słodkiego do kawy poproszę
Kawa bez cukru to jak "Dynastia" bez Alexis.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
Komentatorka
13-11-2014, 09:12:59

Też
Kawa z cukrem to jak Thor bez Thory
Thor (ze st. skand. Þórr – grom) – jeden z głównych bogów nordyckich z dynastii Asów. Bóg burzy i piorunów.
gość
29-11-2014, 20:48:06

zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: