Reklama:

Udar mózgu (674)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-08-2017, 07:55:56

Trzeba o to dbać. Przyczyną udarów jest właśnie źle leczone lub nie leczone nadciśnienie. Ludzie nie zdają sobie z tego sprawy. Dopiero jak kogoś dosięgnie tragedia to o tym myśli.
gość
22-08-2017, 08:01:17

Mój tata miał praktycznie identyczne objawy
gość
22-08-2017, 08:03:57

Gość 2016-12-18 21:17:42
Witam. Moja mama miała 2 grudnia udar, zabrano ją do szpitala byl z nią kontakt,rozmawiała z problemami,jadła papki i piła.Miała niedowład lewej strony. Będąc w szpitalu rozlał się krwiak i powstał udar krwotoczny do tego doszło zapalenie oskrzeli.Teraz karmiona jest przez sondę i nie ma z nią kontaktu,ściska tylko rękę. Dodam tylko,że choruje na cukrzyce, jest otyła,ma problemy z tarczycą,chorowała na POCHP. Są jakieś szanse, że będzie dobrze, czy tylko modlitwa została.
I jak mama?
Wtajemniczony
22-08-2017, 16:42:10

Gość 2017-08-22 09:55:56
Trzeba o to dbać. Przyczyną udarów jest właśnie źle leczone lub nie leczone nadciśnienie. Ludzie nie zdają sobie z tego sprawy. Dopiero jak kogoś dosięgnie tragedia to o tym myśli.
Zgadzam się z tym w 100%...jestem typowym Polakiem a więc mądrym dopiero po przebytej uderzę krwotocxnym....😢
Pozdrawiam serdecznie wszystkich...Jacek.
gość
23-08-2017, 10:38:59

Bezpłatna konsultacja i terapia podczas szkolenia IBITA Bobath!
Serdecznie zapraszamy Pacjentów na bezpłatną, profesjonalną konsultacje połączoną z 5-dniową fizjoterapią podczas szkolenia ,,IBITA Bobath for adults - metoda Bobath dla dorosłych ‘’
30 sierpnia - 3 września 2017 !
Szkolenie prowadzi dr Agnieszka Śliwka : Fizjoterapeutka, Międzynarodowy Instruktor kursów podstawowych Bobath IBITA, Koordynator i tłumacz kursów podyplomowych dla fizjoterapeutów.
Zapraszamy pacjentów : po udarze mózgu, urazie czaszkowo-mózgowym, stwardnieniu rozsianym, SLA, z Chorobą Parkinsona, po urazie rdzenia kręgowego.
Termin bezpłatnej konsultacji i fizjoterapii:
30 sierpnia - 3 września 2017.
Do wybory godziny 10:30-12:00 lub 14:00-15:30
ZAPRASZAMY DO KONTAKTU :
***Marta Trochimiak mtrochimiak@bmk.com.pl
***Angelika Lewczak alewczak@bmk.com.pl
Wtajemniczony
23-08-2017, 17:06:18

Witam.
Gdzie i w jaki sposób można wziąć udział w takiej bezpłatnej konsultacji.
Bardzo chętnie poddam się takiemu badaniu konsultacyjnemu.
Jestem równy rok po ewakuacji samoistnego krwiaka podtwardówkowego do struktur głębokich z wygłobieniem pnia mózgu ,po krenotomii i plastyce czaszki kością własną zaszytą w powłokach brzusznych na 2 m-sce.
Po dwóch turnusach rehabilitacyjnych na szpitalnych odziałach rehabilitacji neurologicznej , po ustąpieniu niedowładów i innych ...
Jestem samodzilny ruchowo, sprawny fizycznie bez widocznych ubytków neurologicznych .
Czekam na odpowiedż ---Pozdrawiam...Jacek.
gość
13-09-2017, 12:00:06

Mam dopiero 35 lat a już od jakiegoś czasu mierzę sobie regularnie ciśnienie i polecam każdemu, zwłaszcza jeśli ma się problemy z otyłością.
gość
24-09-2017, 10:45:31

Witam.
Moja siostra przeszła kilka dni temu udar mozgu. Ma 35 lat. Sparaliżowana prawa strona, nie mówi. Ale widać, ze wszystko świetnie od początku rozumie. Moje pytanie jest następujące. Czy mówić jej o tym co się stało?
Wtajemniczony
24-09-2017, 13:26:24

Witam.
Nikt nie zna twojej siostry tak jak Ty więc nie można Ci nic poopowiadać.
Zapytaj może psychologa lub powiedz jej o tym w jego obecności jeśli się obawiasz jak siostra może zareagować.
Wszystkiego dobrego.
Pozdrawiam serdecznie...Jacek.
gość
18-01-2018, 11:19:57

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: