Reklama:

Udar mózgu (674)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-12-2015, 21:57:49

Witam mamie jest bardzo ciężko złapać pion reka wogole nieczynna a nogę trochę zarzuci
gość
07-12-2015, 19:31:57

Mój mąż lat 60 jest 2 lata po udarze i paraliżu prawej strony. Cały czas jest rehabilitowany. Sam nie lubi ćwiczyć brak mu chęci a do udaru czynnie uprawiał sport. Chodząc nogą też zamiata. Prawy bark unosi, ale palce są nieczynne więc ręka wisi bezwładnie. My jednak cieszymy się z tego, że żyje. W rozmowie brakuje mu czasem wyrazów ale rozumuje ok. i pamięta wszystko co nas bardzo cieszy.
Pozdrawiam i życzę wytrwałości
"Nadzieja umiera ostatnia"
gość
08-12-2015, 18:38:35

A proszę mi powiedzieć po jakim czasie zaczął chodzić. Bo najbardziej nam zależy na tym ażeby mama samodzielnie poszła do łazienki. No ale to tylko marzenia i zostanie tak jak jest....
gość
10-12-2015, 14:51:56

Mąż po szpitalu był zabrany na rehabilitację do Piasków i po 3 miesiącach został wypisany. Pojechał tam na wózku, a wychodził na własnych nogach. Wiadomo, że nogę ciągnie, ale najważniejsze, że chodzi sam. Kąpie się też sam. Kupiłam siodełko na wannę, które się obraca i umożliwia przemieszczanie się. W szpitalu w Piaskach uczyli męża samodzielności żeby być jak najbardziej samodzielnym. Bądźcie dobrej myśli. Na pozytywne zmiany potrzeba czasu. Najważniejsze to nie tracić nadziei. Należy się 1 raz w roku rehabilitacja szpitalna na NFZ, i trzeba szukać i wysyłać skierowania.
Powodzenia
gość
16-12-2015, 12:36:08

Witam mój syn miał wypadek na motorze, po urazu głowy miał masywne wodogłowie nadnamiotowe, asymetrycznie z powszechnego systemu uszkodzenia komory. Był leżąci i niemówił. Jego stan był naprawde ciężki. próbowaliśmy różne rehabilitacje i leki. Było troche lepiej, ale jego stan był nadal ciężki. Dowiedziałam się o kuracji aminokwasami, więc postanowiłam zpróbować. Zapisałam się na konsultacje w Krakowie (jest to firma z Czech z Pragi i pare zary w roku mają konsultacje w Polsce). Juz po pierwszej serii tych aminokwasów szn mniej śpi, jest bardziej kontaktowy i też rehabilitacja z nim jest łatwiejsza. Warto zpróbować wszystkie możliwości, nawet za wysoką cenę. I to narazie działa, jestem zadowolona i dalej uczęszczamy w kuracji.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany tą kuracją to wysyłan kontakt
aminocure.pl
gość
06-01-2016, 20:52:02

Witam, jestem studentką ratownictwa medycznego , pisze pracę licencjacką na temat udaru mózgu. Stworzyłam ankietę dotyczącą chorych po udarze, bardzo proszę o wypełnienie. Ankieta jet całkowicie anonimowa i posłuży wyłącznie do celów naukowych. Dziękuję serdecznie :)http://www.ebadania.pl/b18ffb611a3dd6f6
gość
06-01-2016, 21:38:36

Ankietę wypełniłam. Jeżeli można pomóc to dlaczego nie. Pozdrawiam
gość
07-01-2016, 13:30:52

Dziękuję bardzo :)
gość
25-01-2016, 16:16:26

Moja żona jest już 3 tygodnie w śpiączce ,dostała udaru 3.01.2016 r .Dzień puzniej przetranspotowali ją do innego szpitala i przeszła ciężką operacje .Jestem u niej codziennie najgorsze że nic nie moge zrobić tylko sie modlić .Lekaże mówią trzeba czekać,ale zkażdym dniem szanse sa ponoć coraz mniejsze i jeszcze teraz dostała zapalenia płuc masakra.Tak pozatym codziennie opiekuje się nią inny lekąż i codziennie mam zbieżne inormacje na temat stanu mojej żony już nie wiem co robić.Prosze o pomoc jezeli ktoś coś może mi doradzić wyśłać kontakt do jakiegoś neurohirurga.Piszcie komar879@interia.pl z góry dziękuje
gość
25-01-2016, 18:56:56

Wejdź na forum śpiączki gdzie ludzie piszą o bliskich w śpiączce i o ich leczeniu. Przypadki są różne. Myślę, że wiedza tych ludzi którzy przez to przeszli lub przechodzą przyda ci się i znajdziesz tam wsparcie. Pozdrawiam
http://www.forumneurologiczne.pl/forum/spiaczka/watek/24328/1341.html

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: