Reklama:

Udar mózgu (674)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
25-03-2015, 12:57:36

Witam jestem studentką Collegium Medicum im. Ludwika Rydygiera w Bydgoszczy Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu na wydziale Nauk o Zdrowiu. Zwracam się do Państwa z prośbą o wypełnienie poniższej ankiety w celu zgromadzenia informacji niezbędnych do napisania pracy magisterskiej. Tematem pracy jest wpływ rehabilitacji na jakość życia pacjentów po udarze mózgu. Ankieta jest całkowicie anonimowa. W każdej chwili można przerwać uzupełnianie ankiety i zrezygnować z uczestnictwa w badaniu bez żadnych konsekwencji.
Link do ankiety:
www.interankiety.pl/interankieta/d0614966bf033cea6f254a6d62fae590
gość
08-04-2015, 14:45:28

Witam serdecznie. Wczoraj moja babcia miala wylew-udar. Jest nie przytomna. Ma sparalizowana prawa strone kiedys miala lewa, jest podlaczona do kroplowki aparatury lecz wszystko wyrywa.musieli.jej zwiazac reke by tego nie robila. rusza sie. Dzis wziela scisnela prawa reka ta co ma sparalizowana mi dlon tak mocno ze palce zsinialy.czy sa szanse ze z tego wyjdzie tak bardzo sie o nia boje tak bardzo ja kocham nie chce jej stracic
gość
12-04-2015, 18:59:39

Nikt nie jest w stanie powiedzieć czy wyjdzie z tego, trzeba być dobrej myśli
pozdrawiam
Początkujący
15-04-2015, 10:16:38

Co prawda nie czuje sie kompetentny do udzielania jakichkolwiek informacji na temat udaru, ale myślę ze ten film da nadzieję wielu z was na powrot do zdrowia https://www.youtube.com/watch?v=mXytJyCMhIQ
Moja babcia calkiem niedawno przeszła udar. Diagnoza brzmiała dla nas jak wyrok, babcia straciła kompletnie chęc do zycia - z osoby ktora codziennie rano wstwała skoro świt i zajmowała się swoim gospodarstwem nagle stała się uzależniona od innych... strasznie ciężko jest się pogodić z utratą sprawności z dnia na dzień a ten filmik przywraca nadzieję i chęć do walki.
Dopiero gdy zmierzysz się z wizją utraty bliskiej osoby, zaczynasz kochać prawdziwą miłością
gość
24-04-2015, 19:27:55

Hej !czy jest tutaj ktoś po udarze z okolic śląska?
gość
24-04-2015, 19:29:40

Rados z moja mamą jest identycznie chociaż jest już w stanie sama przejść kawałek z trójnogiem ....jest nieszczęśliwa i smutna
serce się kraje
Forumowiczka
24-04-2015, 20:19:42

a kto pyta o udarowców ze śląska ....? i co chciałby się dowiedzieć , ja mam męza już 6 lat po pierwszym ogromnym udarze
gość
28-04-2015, 10:58:24

Ja pytam !nazywam się sabina
gdzie moge szukac pomocy rechabilitacji dla mamy chodzi prywatnie rechabilitant raz w tyg to malo ale podliczajac koszty na miesiac nie da rady wiecej dovhodzi do tego logopedka mama nie mowi tylko slowka no uzywa ciezko jej cwiczyc marudzi krzyczy po nas nawet po rechabilitancie pochodzi troszeczke z trojnogiem i to wszystko nie chce nic nowego robic stawia opor zniechecajac wszystkich do siebie 21
gość
28-04-2015, 20:00:11

Witam, mąż doznał udaru mózgu w pracy, czy ma prawo do jakiego kolwiek odszkodowania. Czy jest szansa że ubezpieczyciel może zaliczyć to jako nieszczęśliwy wypadek albo trwały uszczerbek na zdrowiu. Proszę o odpowiedź katarzyna88-1988@o2.pl
Forumowiczka
28-04-2015, 20:18:11

Gość 2015-04-28 12:58:24
Ja pytam !nazywam się sabina
gdzie moge szukac pomocy rechabilitacji dla mamy chodzi prywatnie rechabilitant raz w tyg to malo ale podliczajac koszty na miesiac nie da rady wiecej dovhodzi do tego logopedka mama nie mowi tylko slowka no uzywa ciezko jej cwiczyc marudzi krzyczy po nas nawet po rechabilitancie pochodzi troszeczke z trojnogiem i to wszystko nie chce nic nowego robic stawia opor zniechecajac wszystkich do siebie 21
witam Sabinko ,ile czsu minęło od udaru i ile od wyjścia ze szpitala? to bardzo wazne,bo mozna sie starać o rehabilitacje w ośrodku,polecam "Repty",co do prywatnych rehabilitacji to tam gdzie są rehabilitacjedla dochodzących ,np.przychodnie czy punkty rehabilitacji , mamie należy się również rehabilitacja domowa na NFZ 180 godz. w roku .Trzeba składać skierowania i czekać ,ale dobrze jak lekarz napisze "pilne". Nie wiem z jakiej miejscowości jesteś ,ale na pewno gdzieś w okolicy są takie punkty ,więc składaj wnioski ,skierowania gdzie tylko się da i deptac ,deptać ...... Co do zniechęcenia chorej to normalne ,a dobry fachowiec od rehabilitacji nic sobie z jej krzyków ,wyzwisk (hi,hi,hi) nie będzie robił tylko działał do skutku. Mój mąż też nie mówi ,o przepraszam mówi .......no,no,no k......wa( człowiek ,który nigdy nie klął0 ale to nie jest przekleństwo w naszym rozumieniu ,tylko są to słowa zastępcze. Jeżeli ,jeszcze będę moga pomóc to polecam się ,chętnie pomogę.Wiem jak to jest ,gdy w sekundzie świat zawali się na głowę .Jeżeli będziesz miała chwilę czasu to wejdż na wątek śpiączka ,ja najwięcej tam pisałam i otrzymywałam porady ,bardzo cenne ,bo z życia wzięte ,a objawy są bardzo podobne,a przynajmniej opieka nad naszymi chorymi . pozdrawiam i głowa do góry i do przodu

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: