Gość 2015-04-28 12:58:24
Ja pytam !nazywam się sabina
gdzie moge szukac pomocy rechabilitacji dla mamy chodzi prywatnie rechabilitant raz w tyg to malo ale podliczajac koszty na miesiac nie da rady wiecej dovhodzi do tego logopedka mama nie mowi tylko slowka no uzywa ciezko jej cwiczyc marudzi krzyczy po nas nawet po rechabilitancie pochodzi troszeczke z trojnogiem i to wszystko nie chce nic nowego robic stawia opor zniechecajac wszystkich do siebie 21
witam Sabinko ,ile czsu minęło od udaru i ile od wyjścia ze szpitala? to bardzo wazne,bo mozna sie starać o rehabilitacje w ośrodku,polecam "Repty",co do prywatnych rehabilitacji to tam gdzie są rehabilitacjedla dochodzących ,np.przychodnie czy punkty rehabilitacji , mamie należy się również rehabilitacja domowa na NFZ 180 godz. w roku .Trzeba składać skierowania i czekać ,ale dobrze jak lekarz napisze "pilne". Nie wiem z jakiej miejscowości jesteś ,ale na pewno gdzieś w okolicy są takie punkty ,więc składaj wnioski ,skierowania gdzie tylko się da i deptac ,deptać ...... Co do zniechęcenia chorej to normalne ,a dobry fachowiec od rehabilitacji nic sobie z jej krzyków ,wyzwisk (hi,hi,hi) nie będzie robił tylko działał do skutku. Mój mąż też nie mówi ,o przepraszam mówi .......no,no,no k......wa( człowiek ,który nigdy nie klął0 ale to nie jest przekleństwo w naszym rozumieniu ,tylko są to słowa zastępcze. Jeżeli ,jeszcze będę moga pomóc to polecam się ,chętnie pomogę.Wiem jak to jest ,gdy w sekundzie świat zawali się na głowę .Jeżeli będziesz miała chwilę czasu to wejdż na wątek śpiączka ,ja najwięcej tam pisałam i otrzymywałam porady ,bardzo cenne ,bo z życia wzięte ,a objawy są bardzo podobne,a przynajmniej opieka nad naszymi chorymi . pozdrawiam i głowa do góry i do przodu