Reklama:

Udar mózgu (674)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-12-2014, 20:43:49

Gość 2014-12-19 19:17:58
Nie do końca jestem w stanie Ci pomóc, ale niezlecenie rehabilitacji/skierowania do szpitala mi się nie mieści w głowie! Od siebie powiedzieć mogę jedynie, że stan mojej mamy był (w moim odczuciu) lepszy od Twojej, bo mówiła(bełkotała) jakby miała znieczulenie jak u dentysty, a chód bardzo szybko odzyskała. Więc tak jak już wspomniałam - stan mojej mamy był lepszy, skoro mówisz, że Twoja nie mówi i 'lekko się porusza' (rozumiem że nie wstaje z łożka?).... a codziennie do niej przychodziła pani logopeda, proponowano psycholog, ale mama odmówiła, o szpitalu rehabilitacyjnym wspomniano już pierwszego dnia, o rehabilitacji (mój brat jest fizjoterapeutą, co ułatwiło sprawę) nam trąbiono do znudzenia.. Pozostaje Ci się domagać swojego. Z jakiego województwa jesteś? Mogę polecić 'sanatorium' mojej mamy, jest bardzo cenione i polecane, chwali się bardzo dobrą opinią... (wielkopolska)
Napisz o jakim dobrym sanatorium wspominasz bo wkrótce będę się starać o umieszczenie męża ( za jego zgodą ) w 2015 na następnej rehabilitacji. Te wyjazdowe całodzienne są intensywniejsze niż w domu
"Nadzieja umiera ostatnia"
gość
20-12-2014, 18:13:57

Bardzo proszę http://www.rehabilitacjamsw.pl/ Z całego serca polecam w imieniu swoim i też na podstawie wszystkich opinii jakie słyszałam
gość
21-12-2014, 21:42:48

Bardzo dziękuję
Początkujący
22-12-2014, 17:58:52

Witam serdecznie. W razie jakichkolwiek pytań odnośnie Udaru Mózgu chętnie udzielimy odpowiedzi. Nasza wiedza poparta jest 20 letnim doświadczeniem w terapii osób po udarze.
Nasi fizjoterapeuci oraz lekarze ortopedzi są do Państwa dyspozycji.
Centrum Rehabilitacyjno-Medyczne Norman | www.normanrehabilitation.com
gość
22-12-2014, 22:33:26

Wiem, że ośrodek Norman jest fajny tylko, że ja musiałabym zrobić skok na bank, żeby taka rehabilitację opłacić. Na moja kieszeń niestety za drogo, a męża renta nie zwala z nóg. Musimy sobie radzić inaczej
gość
24-12-2014, 10:04:16

Jeszcze trzeba by wiedzieć na który bank, bo w większości podobno cieniutko.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
29-12-2014, 19:54:39

Witam ponownie
mamę wypiszą chyba w przyszłym tygodniu do domu ...ordynator piw ze on żadnych popraw nie widzi (a ja tak!)miesiąc temu nie siedziała sama teraz tak dłuższy czas potrafi siedzieć,do chodzenia potrzebuje asekuracji z dwóch stron ale jest w stanie kawałek przejśc ....załamałam się trochę .....to dopiero 2 miesiące po udarze przecież to krótki czas prawda????
gość
30-12-2014, 09:31:43

Nie załamuj się, to bardzo krótki czas. Mój mąż na rehabilitację ( 5 dni po szpitalu) pojechał na wózku a wyszedł po 3 miesiącach na własnych nogach. Prawą rękę ma nadal bezwładną, ale my nie tracimy nadziei i nadal walczymy mimo, że lekarz neurolog mów, że raczej nie ma szans skoro w ciągu roku nie ruszyła. Wiara czyni cuda. Grunt to się nie poddawać i działać. Bez pracy nie ma kołaczy".
Pozdrawiam.
gość
30-12-2014, 14:38:52

Gość 2014-12-29 20:54:39
Witam ponownie
mamę wypiszą chyba w przyszłym tygodniu do domu ...ordynator piw ze on żadnych popraw nie widzi (a ja tak!)miesiąc temu nie siedziała sama teraz tak dłuższy czas potrafi siedzieć,do chodzenia potrzebuje asekuracji z dwóch stron ale jest w stanie kawałek przejśc ....załamałam się trochę .....to dopiero 2 miesiące po udarze przecież to krótki czas prawda????
Wygląda na to że Mama ślimaka już wyprzedziła. Załamanie to ostatnia rzecz na jaką możesz sobie teraz pozwolić. Twój optymizm będzie stymulował mamę do pracy nad sobą, a postępy mamy będą budowały twój optymizm. A to jedyna droga do sukcesu. Wkrótce nadejdzie wiosna, nie tylko w przyrodzie. Pozdrawiam.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
30-12-2014, 20:33:19

cyt."Wkrótce nadejdzie wiosna, nie tylko w przyrodzie. "Otóż to, jak Romanek tak mówi to tak będzie. Rozmawiałam dzisiaj z moim mężem...powiedział, że jego ręka w końcu ruszy. Skoro on tak mówi to tak będzie i już. Jutro jedziemy na Sylwestra do przyjaciół. Ja jestem teraz jego prawa ręką i poprowadzę samochód. Bez aktywnej prawej ręki można tez potańczyć Nie poddawaj się i wykorzystaj ten dany czas na okazanie mamie miłości. To jest bezcenne. Ja dziękuje P.B., że ten czas nam dał i ja postaram się go wykorzystać. Chwilo trwaj. Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
Reklama: