Reklama:

Udar mózgu (674)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-07-2014, 08:11:45

Gość 2014-03-30 20:03:56
mój ojciec dwa miesiące temu miał udar mózgu cały czas krzyczy dzień i noc ,prawą rękę ma sprawną i tą ręką wydłubuje sobie kał i maluje wszystko w koło,jest z nim dobry kontakt słowny,wszystko pamięta,wszystkich poznaje.Mówi,że będzie to robił a rodzina musi koło niego robić.Chcę dodać,że ojciec w młodości dużo pił i był bardzo agresywny,dokuczliwy,gnębił swoją żonę i dzieci,zrobił z życia piekło.Ostatnio nie pił ale złośliwość została. Teraz po udarze koszmar wrócił ze zdwojoną siłą i nie wiem na ile jest to choroba a na ile złośliwość ojca.
Spróbujcie psychologicznie. Zacznijcie "przygotowania" do wysłana gościa do "przytułku". Może się wystraszy, może to zadziała?. To może być związane z chorobą alkoholową.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
07-07-2014, 19:24:46

Witam moja babcia 74 lat tydzień temu dostała udaru dziś mija tydzień pobytu w szpitalu za trzy dni przewiozą ją do szpitala na rehabilitację do Dzierżożna. Mówi i poznaje wszystkich, czasem zachowuje się dziwnie dłubie w nosie, rozbiera się, nie wiem czy jej to minie? Nie chodzi, nie czuje lewej strony, za to coraz lepiej je. Czy sa jakieś rokowania? Że zacznie ona normalnie funkcjonować? Czy ktoś z Was ma jakąś opinię na temat tego szpitala?
gość
08-07-2014, 06:43:07

Objawy po udarze są tak różne, że nikt nie udzieli Ci konkretnej odpowiedzi bo takiej tu nie ma. Trzeba leczyć, rehabilitować i mieć nadzieję na lepsze jutro. Ładnie napisała kiedyś na forum jedna z kobiet o swoim mężu po udarze i ja się jej myślą często podpieram
\\\" Mój Jurek jest taki sam, ale nie taki sam jak kiedyś. Kocham go za to jaki był i uczę się kochać na nowo takiego jakim jest\\\\\\\". Pozdrawiam i życzę dużo pogody ducha
Gość 2014-07-07 21:24:46
Witam moja babcia 74 lat tydzień temu dostała udaru dziś mija tydzień pobytu w szpitalu za trzy dni przewiozą ją do szpitala na rehabilitację do Dzierżożna. Mówi i poznaje wszystkich, czasem zachowuje się dziwnie dłubie w nosie, rozbiera się, nie wiem czy jej to minie? Nie chodzi, nie czuje lewej strony, za to coraz lepiej je. Czy sa jakieś rokowania? Że zacznie ona normalnie funkcjonować? Czy ktoś z Was ma jakąś opinię na temat tego szpitala?
"Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej, ani tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej. "
gość
16-07-2014, 09:10:12

Hej mam na imię Ania i mój tato miał rok temu udar
Rehabilitacja trwała długo, bo nie była rozpoczęta w porę. Najważniejsze to szybko podjąć leczenie.
Przeglądając internet znalazłam myślę godne polecenia Centrum Rehabilitacyjne. Zobaczcie. 2 tygodnie rehabilitacji od wózka inwalidzkiego i pacjent sam chodzi. SZOK!
http://www.normanrehabilitation.com/#!turnus-rehabilitacyjny/c1hk4
gość
16-07-2014, 14:46:10

Do Pani, której Babcia miała udar i idzie na rehabilitację do Dzierżążna...
Rozumiem, że tego w woj.pomorskim. Ten szpital nie ma niestety dobrej opinii, ale dobrze ze jest jakas opcja. Jesli babcia jest jeszcze w szpitalu np. w gdansku lub koscierzynie czy gdziekolwiek na oddziale neurologii to spróbujcie załatwić skierowanie na rehabilitację (wystawia lekarz prowadzący) do szpitala Studenckiego (w gdansku) lub SOlanki Inowroclaw (rehabilitacja szpitalna neurologiczna) - formularz do pobrania na ich stronie. W tym studenckim rehabilitacja mojego ojca trwała 2,5 miesiaca, ale tak naprawde dopiero w Solankach postawili go na nogi, a jest po 2 udarach ciezkich (po piwerwszym uczył sie chodzic ok.6m-cy. REHABILITACJA SZYBKA JEST BARDZO WAŻNA. Im póżniej tym gorsze rokowania! Teraz przychodzi do nas wciąz rehabilitant prywatnie, a ojciec jest już 4 lata od 2ego udaru. Dodam jeszcze że ma 82lata
gość
17-07-2014, 20:42:35

Gość 2014-07-16 16:46:10
Do Pani, której Babcia miała udar i idzie na rehabilitację do Dzierżążna...
Rozumiem, że tego w woj.pomorskim. Ten szpital nie ma niestety dobrej opinii, ale dobrze ze jest jakas opcja. Jesli babcia jest jeszcze w szpitalu np. w gdansku lub koscierzynie czy gdziekolwiek na oddziale neurologii to spróbujcie załatwić skierowanie na rehabilitację (wystawia lekarz prowadzący) do szpitala Studenckiego (w gdansku) lub SOlanki Inowroclaw (rehabilitacja szpitalna neurologiczna) - formularz do pobrania na ich stronie. W tym studenckim rehabilitacja mojego ojca trwała 2,5 miesiaca, ale tak naprawde dopiero w Solankach postawili go na nogi, a jest po 2 udarach ciezkich (po piwerwszym uczył sie chodzic ok.6m-cy. REHABILITACJA SZYBKA JEST BARDZO WAŻNA. Im póżniej tym gorsze rokowania! Teraz przychodzi do nas wciąz rehabilitant prywatnie, a ojciec jest już 4 lata od 2ego udaru. Dodam jeszcze że ma 82lata[/CYTAT
Najważniejsze jak najszybciej zacząć. Gdziekolwiek ale zacząć.
gość
17-07-2014, 20:48:10

Im lepszy ośrodek tym lepiej. Mniejsza szansa zmarnowania czasu, co jest bardzo istotne. Ale niestety często jak się nie ma co się lubi, trzeba polubić co się ma.
gość
19-07-2014, 14:50:52

Witam. Moja mama 82l, miała wylew 26 czerwca, jest to b.duży wylew w prawej połowie mózgu, w tomografii stwierdzono 5x6 cm. do dnia dzisiejszego (19 lipca) mama nie odzyskała przytomności i jest karmiona przez sonde. Wczoraj lekarz zasugerował, że mamę trzeba wypisać ze szpitala bo już zrobili co mogli i więcej nic nie pomogą...zasugerował też że mogę ją zabrać do domu albo oddać do zakładu opiekuńczo-leczniczego... Czy to jest normalne postępowanie w takim przypadku
gość
20-07-2014, 21:33:22

Nie ulegaj. Mają leczyć.
gość
27-08-2014, 11:54:43

Witam :D Mam pytanie bo moja mama tydzień temu miała udar mózgu. Wczoraj o 14 wyszła ze szpitala im.Mikołaja Kopernika i dostaliśmy skierowanie na rehabilitacje. Dzwoniliśmy po rożnych szpitalach ale niestety nie ma miejsc. Mozecie mi napisać gdzie są w Woj. Łódzkim szpitale z rehabilitacja po udarowej (całodobowe) .
Pozdrawiam Sebastian :D ć

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: