Reklama:

Udar mózgu (674)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-11-2012, 09:30:41

witam dzisiaj mijaja dwa tygodnie od czasu jak mialem udar mozgu,a dzis jak ktos mnie widzi to nawet by nie pomyslal ze dwa tygodnie temu jedna noga bylem w grobie. hodze prawie normalnie pisze rozmawiam itp, wczoraj nawet podlanczlem telewizor i montowalem antene na balkonie sam, wyszedlem z tego mam nadzieje ze bez szwanku, ale prawda jest taka ze lekarze zglupieli. moj wojek smarowal mi glowe swoja mascia wierzcie lub nie ale zyje i mam sie dosc dobrze,glupio otym mowic bo lekarze i sami pacjeci patrzyli na to jak na warjactwo,ale mialem to gdzies, szukam ludzi turzy hcieli by to tez zastosowac???? nie mam na mysli rezygnacji z leczenia ale dolozyc ten krem do kuracji, nic nikt nie traci a sporo zyskuje,a sam jestem bardzo ciekawy jak to zadziala na innych????? podaje nr tel 503 701 675 nie mam dostepu do internetu wiec prosze o kontakt tel lub sms. pozdrawiam
gość
24-11-2012, 12:58:10

MOZAM777 • 2012-11-24, 12:46 • IP: 188.146.240.***
Witam mój brat miałkilka dni temu udar prawdopodobnie 3
Brat ma 24 lata 2.11 przeszadł operacje przeszczepu rogówki - leczył ją od lutego tego roku bezskutecznie popowrocie ze szpitala po 5 dniach zaczęło boleć go przeciwne ucho - okazało sie że ma infekcję ucha i gardła po kolejnych 3 dniach dołączył ból głowy . Na kontroli oka stwierdzili że wszystko ok a po południu brat miał straszny ból głowy i stracił przytomność ale obódzil sie i nic sie nie działo w nocy distał Ataku epilepsji(leczy sie na nią) rano na SOR - okazało sie ze ma b.niski potas , kroplówka i do domu , eieczór znów miał atak znów naSOR zostawili go na kroplówki dalej bolała go głowa strasznie na oddziale neurologicznym dali kroplówki zrobili badania łącznie z TK i nic nie wyszło ataki ustały ból pozostał nie tak ostry po tygodniu pobytu w szpitalu w ostatnia środę dostał temperatury w nocy atak z krzykami rano atak OIOM rezonans który pokazał jakueś skrzepy i trzy ogniska zapalne w czwartek brat jeszcze mówił przestawał czuć lewa rękę wczoraj okazało sie że to udar został przewieziony na OIOM udarowy niestety ja jestem z dzieckiem w innym szpitalu i tyle co wiem to to co mówią rodzice, on od wczoraj ma niedowład całej lewej strony chyba rozumie co sie mówi ale nie wiem na100% nie mówi wiem ze bardzo sie boi wczoraj jadł sam, dziś nie wiem cały czas ma ataki padaczkopodobne taki sztywnienie ciała ... Wszyscy strasznie sie o niego boimy czy wyjdzie z tego czy będzie sprawny jakie są szanse na wyzdrowienie
On ma czle życie przed sobą właśnie sie obronił , nie wiem co robić i myśleć pomóżcie jeśli macie jakąś wiedzę lub doświadczenie
Dziękuje
gość
01-03-2013, 21:37:55

A ja mam pytanie takowe?
Mój ojciec miał udar mózgu lewostronny. Lekarze nie dawali mu szans. Jednak dziś jest znacznie lepiej, gdyż nawet udało się dostać na rehabilitacje do Konstancina. Jest tylko jeden mały problem. Mój ojciec nie zdaje sobie sprawy, ze ma sparaliżowaną lewą cześć. Cały czas chce wyjść i pójść do domu, bo mówi, że szpital go wykańcza. Jak z nim rozmawiać, o tym, że nie chodzi? Mówić wprost brutalnie czy jak?
Początkująca
27-04-2013, 06:32:05

Chetnie pogadam
moj mail
hedonistka34@interia.pl
moj maz mial tydzien temu udar ....musze pogadac z kims , kto mnie zrozumie....
Forumowiczka
27-04-2013, 21:10:01

viruskaaa 2013-04-27 08:32:05 Chetnie pogadam
moj mail
hedonistka34@interia.pl
Pozdrawiam , gadaj ,gadaj postaram sie odpowiedzieć ,a może pomóc . Ja juz 4 lata borykam się z tym problemem i wiem jak może pomóc człowiek ,który przechodzi przez podobne problemy. Przykładem jest to forum. Trzeba wierzyć w poprawe.
Forumowiczka
27-04-2013, 21:12:35

gosia1954 2013-04-27 23:10:01
viruskaaa 2013-04-27 08:32:05 Chetnie pogadam
moj mail
hedonistka34@interia.pl
Pozdrawiam , gadaj ,gadaj postaram sie odpowiedzieć ,a może pomóc . Ja juz 4 lata borykam się z tym problemem i wiem jak może pomóc człowiek ,który przechodzi przez podobne problemy. Przykładem jest to forum. Trzeba wierzyć w poprawe.
Przepraszam ,ale nie zauważyłam adresu e-mail ,jutro się odezwę , bo teraz mój podopiecznyy /mąż/ potrzebuje mnie
Początkująca
28-04-2013, 15:54:49

Gosiu
Bardzo sie ciesze :)
Napisz do mnie na maila bedzie mi prosciej :))
Pozdrawiam
Początkująca
02-05-2013, 16:29:22

Witam
Kilka dni temu prosilam na tym portalu o pomoc ...
Moj maz mial udar , a ja nie mialam pojecia co zrobic ? , jak mam sobie poradzic , jak zrozumiec ?
Nic nie wiedzialam o udarze , ...ale wlasnie tutaj spotkalam ludzi , kochane dziewczyny , ktore przeszly i przechodza przez ten dramat .
Chce wam wszystkim podziekowac , bo w tych pierwszych dniach informacje sa bardzo wazne . Najpierw osoba zdrowa musi zrozumiec , zeby nie dac sie zaskoczyc chorej ....
Ja taka pomoc otrzymalam bardzo szybko ...dziekuje
gość
17-05-2013, 15:48:09

Witam,
Ja też ostatnio przechodzę przez ten trudny okres... Znalazłam to forum, bo liczę na odrobinę wsparcia i chciałabym skorzystać z Waszego doświadczenia w temacie udaru. Ostatnio rozmawiałam ze znajomą z Niemiec, która poleciła mi metodę tDCS, czyli elektrostymulacji mózgu. Trochę na ten temat poczytałam, ale ie znam opinii osób, których bliscy przechodzili taką terapię.
Czy ktoś z Was słyszał o takiej metodzie? Czy we Wrocławiu można skorzystać z takich zabiegów?
Pozdrawiam
Anna
gość
25-06-2013, 18:09:17

Droga Anno,
też szukałam jakichś informacji w sieci na temat tej metody i już wcześniej widziałam Twój wpis, a dopiero teraz odpowiadam, bo jednak zdecydowaliśmy się poddać tatę tej terapii i niedawno ją zakończył.
Faktycznie widać poprawę (stymulowana była mowa) i teraz czekamy na decyzję lekarza czy i kiedy będziemy mogli zapisać tatę na kolejną serię.
Właśnie we Wrocławiu byliśmy w przychodni Medued - poleciła nam ją pani doktor ze szpitala. (to jest ich strona http://medued.pl/index.php/pl/stymulacja-tdcs)
Pozdrawiam,
Marta

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama: