Reklama:

Udar mózgu (674)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-03-2009, 15:46:00

Wszystko swienie w momencie kiedy lekarz nie odsyla chorego pacjenta do hospicjum gdzie nawet zadnych badan nie moze miec. Zanim zaczna sie rehabilitacje znowu to tez moze potrwac gdyz tam gdzie ja wyslali moze ich nie miec a czas oczekiwania na osrodek tez trwa.przrazajace to jest w jaki spsob potraktowana zostala moja babcia przez swoja lekarz prowadzaca, a tylko dlatego, ze domagalismy sie aby miala robione jakiekolwiek badania (np ekg- po zawale, lub tomografie) Moze z innymi lekarzami moze to trwac 4 miesiace u nas jest juz 2 miesiac wlasciwie i zeby bylo lepiej to nie powiedzialabym.ala
gość
03-03-2009, 08:24:00

Witam.

Mój ojciec 22.03.2009 r o 1.35. dostał udaru mózgu. Zalaną miał krwią całą lewą półkulę i część prawej. Pękła mu podobno główna tętnica doprowadzająca krew do mózgu. Po przewiezieniu natychmiast do szpitala (na OIOM neurologiczny) na drugi dzień jeszcze coś kontaktował. Potem było już tylko gorzej. Nie otwierał oczu i nie słyszał co się do niego mówi. Lekarze próbowali go wybudzić ale on ciągle spał i spał. 28.03.2009 r. podłączyli mu tlen bo b. ciężko oddychał. Zmarł 02.03.2009 r. o 8.30.
gość
03-03-2009, 08:26:00

Przepraszam pomyliłem daty. Powinno być:

Mój ojciec 22.02.2009 r o 1.35. dostał udaru mózgu. Zalaną miał krwią całą lewą półkulę i część prawej. Pękła mu podobno główna tętnica doprowadzająca krew do mózgu. Po przewiezieniu natychmiast do szpitala (na OIOM neurologiczny) na drugi dzień jeszcze coś kontaktował. Potem było już tylko gorzej. Nie otwierał oczu i nie słyszał co się do niego mówi. Lekarze próbowali go wybudzić ale on ciągle spał i spał. 28.02.2009 r. podłączyli mu tlen bo b. ciężko oddychał. Zmarł 02.03.2009 r. o 8.30.
gość
03-03-2009, 15:20:00

PIsałam tu juz kiedyś ze dziadek mial udar. Dzisiaj umarł
Ale nie przez to. W szpitalu była infekcja...to spital jest winny.
Pozdrawiam wszystkich ktorych bliscy mieli udar. Wierzcie w cuda, bo sie zdarzają. We wakacje lezał na Ojomie, mial umrzec, nie umarl, paraliz minal...a ostatnio zasłabl wzieli go do szpitala. Mial byc wypisany...ale w szpitalu był brud, pielegniarki zle i dzis umarł. Przez infekcje. Trzymajcie sie
gość
04-03-2009, 23:22:00

to straszne, tez mamy problem z lekarzem i wrazenie ze nie zrobili nic. Mam wciaz nadzieje bo babcia zyje. m,am nadzieje ze wyjdzie z tego bo nie moge patrzec jak sie meczy. innej opcji nie dopuszczam jest silną kobietą pozdro.
gość
05-03-2009, 08:40:00

Witam jestem fizjoterapeutą i informuję serdecznie, że już niebawem powstanie nowy serwis internetowy dla wszystkich Panstwa, ktorzy maja problemy, pytania, watpliwosci co do toku postepowaniu u ludzi po udarach mozgu! Serwis powstanie okolo lipca! adres www.udarowcy.com
Znaleźć tam będą mogli Państwo wszystko co wiąże się z tzw. udarowcami!
Pozdrawiam serdecznie
Szyper
gość
23-03-2009, 18:21:00

Właśnie wróciłam ze szpitala od teściowej ,która wczoraj przeszła udar mózgu ,ma niedowład prawej strony ,bardzo duże problemy z mówieniem ,lekarze mówią ,że ma duże "zniszczenia" w mózgu.Dodam ,że ma także miażdżycę,otyłość i nadciśnienie .Na co muszę się przygotować ?
gość
24-03-2009, 16:01:00

Mimo ze Dziadek juz nie zyje, zostane Tu zeby podtrzymac was na duchu. Udar mózgu to nie jest straszna rzecz. Kazdy przechodzi ją inaczej, Moj dziadek nie mogl ręką ruszac. Ale z Babcia ćwiczylismy ręke od czasu do czasu. Wkoncu bylo lepiej i lepiej. Potem pobyt w Reptach, rehabilitacja. Pol roku pozniej Dziadek chyba znowu dostał udar, bo słaby nagle. Ledwo nogą ruszał. Tak dziwnie. Ale to da sie przetrwac. Bądzcie dobrej mysli. Nie moze byc zle, musi byc tylko lepiej
gość
24-03-2009, 16:42:00

Witam serdecznie,
Wczoraj przed 16 dziadek dostał udaru krwotocznego śródmózgowego. Paraliż lewostronny, wymioty, omdlenia, ale kojarzył co się dzieje dookoła i odpowiadał na pytania. W wyniku nadciśnienia pękł podobno duży krwiak który rozlał się na płat czołowy. Po tomografii komputerowej ok 20 godziny została podjęta decyzja o operacji, która odbyła się gdzieś koło 23. Lekarze zrobili to co mieli zrobić ( nie wiem dokładnie?!?!) i wprowadzili dziadka w śpiączkę farmakologiczną. Dziś od godziny 9.00 odstawili lek i dziadek ma się wybudzać. Teraz czekam aż zrobią ponowną tomografię aby zobaczyć jakie są zmiany neurologiczne.
wiem, że jak wszystko będzie ok to rehabilitację można zacząć za parę dni po takim udarze i powoli zaczynam się rozglądać za jaką prywatną kliniką, bądź rehabilitantem z WROCŁAWIA lub okolic!! Może ktoś coś polecić.
Z góry dziękuję za każdą pomoc i słowa otuchy
gość
26-03-2009, 16:25:00

WITAM!
mam na imię Iwona i pisałam w oddzielnym wątku o mojej Mamie.
Mama dostała udaru niedokrwiennego 17 marca. niestety jak wielu jej podobnych osób ma stwierdzone, ale nieleczone nadciśnienie, jest otyła.
"przygoda z udarem" rozpoczęła się w nocy 16/17.03/2009 podczas korzystania z łazienki, gdzie Mama wypadła przez jej drzwi, tracąc władzę w prawej części swego ciała. Tata ruszył na ratunek. usadził Mamę w fotelu, po czym okazało sie , ze Mama ma takze kłopoty z mówieniem. do głowy by im nie przyszło że to TIA. w ciągu 2 h niedowład ustapił i moi Rodzice z wielkiej radości i że obeszło sie strachem zapalili po 3 papieroski (nałogowi palacze) i poszli spać.
niestety w nocy, a w zzasadzie nad ranem udar się powtórzył i tym razem nie odpuścił. Mama ma niedowład prawostronny i lekkie klopoty z mówieniem.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: