Reklama:

Tiki Nerwowe !!!! (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-06-2007, 05:47:00

Sprobuj pójść z dzieckiem do lekarza - neurologa dziecięcego, ale wespół z farmakoterapią obowiązkowo skontaktuj sie też z psychologiem. Odpowiednie postępowanie z dzieckiem, mimo, że są to istotnie zaburzenia genetyczne, pomogą w drodze do ograniczania i eliminowania tików. U dzieci mogą to być reakcje przejściowe, a nie leczone utrwalają się i pogłębiają.
gość
08-06-2007, 13:05:00

Siemka. Ja też mam tą przypadłość. Cieszę sie że można sobie z kimś porozmawiać na ten temat.
Moim zdaniem najleprze na stwierdzenie tego schorzenia jast rezonans magnetyczny.
Boli mnie najbardziej to że jestem dziewczyną która można powiedzieć podoba sie chłopakom. Ale niestety do czsu. Zazwyczaj podobam sie takim co mnie nie znaja na codzień i poznają jeszcze w tedy gdy tego nie mam. Jednak zazwyczaj w klasie nie potrafie znaleśc sobie przyjaciół a co dopiero chłopaka. Oczywiście mam znajomych co mnie akceptują jaka jestem , ale to za mało. Boję się żę jak poznam chłopaka to przekreśli nasz związek te głópie tiki. Jestem załamana. Po za tym boję się że jak wyjawnie mężowi ( o ile będe go mieć) to zerwie z mnę bo to coś jest dziedziczne. Boje się że nie bedzie chciała dziecka z domu dziecka i mnie żuci. A ja nie chcę by moje dziecko cierpiało tak jak ja cierpię.
gość
08-06-2007, 21:03:00

dziewczyno wez sie w garsc i zacznij panowac nad tym i dasz rade a maz zrozumie a kto w klasie cie zle traktuje???? j mam klase
ktora to rozumie i wie ze to jest cierpienie oni czasami cos tam powiedzia ale sie spojrze i powiem cos na niego i wtedy cisza i jest zgaszony ..czaisz nie daj sie obelgiwac sama wez tez na nich wjezdzaj ty masz duzego nosa a ty masz krzywego ryja proste rob tak nikt ci krzywdy nie zrobi probuj w mysli wyobrazic se tik i zapomniec wmysl sobie ze go zrobilas i masz spokuj
gość
10-06-2007, 13:32:00

07-06-2007 o 23:34, gość :
a i jescze jedno trzeba miec bardzo ale to bardzo silna wole ! ja mam silna ale nie az tak ale musze i wiem ze mi sie uda od tego odzwyczaic chce miec dziewczyne normalne zyie normalny chce byc ehh to mnie wlasnie napedza do tego by to przestac robic!!!!!!

Tak jakoś chaotycznie piszesz. Napisz to bardziej przejrzyście i komunikatywnie. Może ktoś skozrysta z twojej podpowiedzi.
masz na mysli twórczą wizualizację.
gość
20-06-2007, 12:55:00

"Boli mnie najbardziej to że jestem dziewczyną która można powiedzieć podoba sie chłopakom. Ale niestety do czsu. Zazwyczaj podobam sie takim co mnie nie znaja na codzień i poznają jeszcze w tedy gdy tego nie mam. "

Ja tez podobam sie płci przeciwnej, jestem chlopakiem. Boje sie kontaktu z dziewczynami, ze przestane sie im podobac z powodu tych tików głowy i wogóle niepotrafie sie wygadać i zabajerować dziewczyny byle jaką gadką tak jak to inni umią. Niewyobrażam sobie bym poszedł z dziewczyną np. do kawiarni i siedzial na przeciwko niej - od tego trzesienia głowy bym dostał padaczki... Dla mnie to jest niewyobrazalny stres stojąc przed kimś lub siedząc i rozmawiając z nim patrząc prosto w oczy i unikam takich sytuacji bo boje sie ze bedzie mi sie trząsala głowa.. ktos pewnie powie - a skąd wiesz ze tak będzie... - nawet ostatnio jak bylem w kinie to niepotrafilem wysiedziec, nawet opieranie głowy na rece niepomagało, co chwile mi szarpało głową w lewo, po takim szarpnieciu jest okropnie bo mam wrazenie ze wszystcy sie potem na mnie patrzą co chwile czy znowu sie bede trząsł i stres narasta.
gość
20-06-2007, 16:29:00

Nie rozumiem dlaczego ,nie udacie się z tymi tikami do lekarza???
gość
21-06-2007, 08:29:00

Lekarz przepisze jakąś chemie i potem całe życie bede sie musiał tym truć, zwiększać dawki bo organizm sie przyzwyczaja. Szukam naturalnych sposobów.
gość
21-06-2007, 15:45:00

Do lekarza,należy się udać,żeby choc wykluczyć dystonię, bo tiki przypominają tą chorobe i wielu neurologów ją myli, w dystonii również nie ma tych ruchów w czasie snu,to nieprawda co ktoś parę wiadomości wyżej pisał, że to jest wina stresu,a uszkodzenia układu pozapiramidowego,który najprawdopodobniej wystepuję w dystonii,nie można wykryć na żadnych badaniach, więc to niekoniecznie jak przestaniesz się stresować to będzie ok,a w tej chorobie(dystonii) bez leków się nie da normalnie funkconować, ani tego kontrolować to jest niezależne. Ale skoro chcesz cierpiec to proszę bardzo.
gość
23-06-2007, 18:50:00

wpadlem tu przypadkowo,ale mysle ze moge wam poradzic,to sa objawy na tle nerwowym,nalezy dokarmic uklad nerwowy witaminami grupy B tj plyn dostepny w aptece bez recepty
VITA BUERLECITHIN tam jest wszystko z grupy B jak brac jest ulotka
dla lepszego przewodzenia nerwowego sa zastrzyki o nazwie
NIVALIN na recepte 10 zastrzykow 90 zl zastrzyki sa bulgarskie zrobione z przybisniegu bagnistego bardzo poprawiaja przewodzenie nerwowe i funkcjonowanie nerwu eliminuje zaklucenie w przewodzeniu nerwowym warto sprobowac bralem i jest ok
pozdrawiam
krzys
gość
23-06-2007, 18:54:00

to znowu ja jak ktos ma pytania to prosze napisac
krzysp@shaw.ca
krzys

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Demielinizacja
Co to znaczy? "Rozproszone w tkance mózgowej nieliczne hyperintensywne w obrazach T1,T2, Pd, FLAIR położone obwodowo ogniska demielinizacyjne" Czekam na wizytę, ale nie daje mi to spokoju.
gość
Rezonans głowy 15 latka
Chłopak 15 lat, z ASD, ADHD,zaburzeniami koncentracji i uwagi, dodatkowo drżenia kończyn dolnych i górnych najbardziej intensywne w obrębie dłoni. Dodatkowo homocysteina 25 oraz na zmianę powyżej normy wapń całkowity lub wapń zjonizowany.
gość
Wynik TK głowy
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama: