Reklama:

Tiki Nerwowe !!!! (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
03-01-2007, 20:05:00

Co oznacza stan gdy występują tiki nerwowe w postaci krótko trwałych lecz bardzo częstych napięć mięśni kończyn oraz głowy ??
Proszę o szybką odpowiedź !!
[addsig]
Malwa
Początkująca
02-03-2007, 21:58:00

Też mam ten problem;/
I szukam odpowiedzi.
gość
28-03-2007, 08:13:00

Witam..nie wiem czy ktoś tu odpowiada na pytania wogole ale jesli tak to prosze o bardzo szybka odpowiedz poniewaz nie wiem co robić. Mam 20 lat i od prau lat od czasu do czasu miewałam takie tiki-niekontrolowane ruszanie glowa w bok ktore szaybko mijało od niedawna jednak te objawy pojawiaja sie coraz czasciej wrecz kilkanascie razy dziennie...boje sie jest mi wstyd przed ludzmi i gdy mam te tiki nie wiem co mam robic i strasznie sie denerwuje..boje sie ze zwariuje wkoncu blagam o pomoc
gość
28-03-2007, 12:25:00

czesc,ja mam to samo, tez szukam odpowiedzi, ale nikt nie wie... u mnie chodzi o glowe, szczegolnie jak ktos na mnie spojrzy, zaczyna mi sie trzas, juz mam tego dosyc, nawet myslalam, ze to moze fobia spoleczna, ale ja sie nie boje kontaktow z ludzmi, tylko tego, ze ktos zauwazy... chcialabym wiedziec co to jest, bo to strasznie komplikuje zycie
pozdrawiam i zycze powodzenia
gość
28-03-2007, 14:11:00

Czesc ! Ja znalazłam odpowiedz! chodzilo caly czas o mojego chlopaka mial takie same objawy. Wiec postanowilam sama zaprowadzic go do neurologa (prywanie) zeby bylo jak najszybciej!!!! okazało sie ze to jest genetycznie i ze trzeba leczyc tabletkami !!! udalo sie moj chlopak je codziennie tabletki i takich tikow ma juz coraz mniej jak cos to piszcie postaram sie odpisac ! Malwa
gość
28-03-2007, 16:18:00

hej, a jak sie nazywaja te tabletki? moglabys tez opisac jak dokladnie wygladalo to u Twojego chlopaka, a takze jakie ma rozpoznanie, z gory dziekuje dajesz nam nadzieje
gość
29-03-2007, 08:07:00

wszystko napisze w poniedziaek tabletki wiem ze kosztuja na recepte niecale 3 zł smieszny koszt ale skuteczny nie pamietam jak sie nazywaja dlatego napisze w poniedzialek. Moj chlopak mial skorcze miesni oraz napiec głowy(karku) a takze calego ciala ciezko opisac jak to wyglada . sa to niekontrolowane ruch(skórcze) głowy jak i reszty. Pozdrawiam Malwa Ps: Będzie dobrze !!! To da się wyleczyć !!! )
gość
29-03-2007, 08:37:00

hej,Malwa czy Twoj chlopak mial te tiki w sytuacjach nerwowych? ja mam tak, ze jak ktos na mnie patrzy, to wtedy czuje sie nieswojo i trzesie mi sie glowa. Najgorzej jest jak siedze z kims twarza w twarz.
pozdawiam Cie serdecznie i jeszcze raz dziekuje
gość
29-03-2007, 08:44:00

czes mam to samo z gBowa trzesie mi sie w sytuacjach nerwowych jest to straszne nie raz spotkalam sie z przykrymi zachowaniami ludzi do mojej osoby.niestety nie moge brac tabletek poniewaz karmie piersia jak sobie z tym radzisz
gość
29-03-2007, 11:35:00

tak moj chlopak mial takie tiki takze w sytuacjach nerwowych. Wtedy one mu sie bardziej uwidacznialy. ale nie martwcie sie z tego da sie wyjsc. a co do karmienia piersia poczytam ulotke co i jak i dam znac MALWA

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: