Reklama:

Tiki Nerwowe !!!! (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-05-2007, 07:40:00

ej a to moze byc od komputera??? siedze sobie gadam z kolegami gram w OGAME takie bez nerwow wogole a starzy gadaja mi ze to od kompa przychadza truja mi ze to ze tamtoi ja sie w tedy denerwuje pomozcie czy to jest o kompa czy to ze starsi przychodza i mi pier...mowia takie rzeczy.
gość
08-05-2007, 15:22:00

ja przy komputerze siedze codziennie całymi dniami, w sobote to np. siedze od 9:00 do 24:00, często zdarzało mi sie zasiedzieć przy kompie nawet do 5:00 rano, potem spałem do 9:00, moze ten komputer mnie tak urządził ze niemoge normalnie teraz żyć... ale jak byłem mały to pamiętam że juz bylem bardzo nerwowy - jąkałem sie i wogóle byłem bardzo zestresowany jak np. gadałem z ludźmi mało mi znanymi.

W gimnazjum jak sie stresowałem to mi drżały nogi, w liceum trzęsła mi sie glowa a teraz to nawet jak sobie siedze w domu przed komputerem to mam co chwile takie drgawki głowy... niewiem czy to taki nawyk nerwowy... juz kilka razy myslalem o samobójstwie bo nieumiem z tym zyc.. to napięcie i lęk przed tym zadrżeniem mnie wykancza... jak sobie o tym pomysle to zawsze po chwili zaczyna mi drżeć głowa... tylko ze ja niepotrafie np. w szkole o tym myslec... niemam z kim pogadac siedze caly czas sam bo jestem bardzo niesmialy i mam fobie spoleczną... w domu przed komputerem niepotrafie tej mysli o tych drgawkach wyrzucic z głowy... jedynie jak pójde np. pobiegac albo na rower to niemysle o tym ale przeciez 24h niebede biegał... niewiem czy sie zabic czy jest jakas szansa by sie z tego wyleczyc... przed samobojstwem utrzymuje mnie jedynie to ze potem niebede mial raczej szans na zbawienie po smierci
gość
08-05-2007, 15:24:00

(...)niepotrafie np. w szkole o tym NIEmyslec..(...)
gość
08-05-2007, 16:36:00

Współczuje wam z całego serca, niestety nie znam się za bardzo na tym... jednak mówicie o tym że tabletki wam nie pomagają. Stosowaliście może już kiedyś coś takiego jak uzdrawianie przez wizualizacje? Jeżeli się w to wierzy naprawdę pomaga tylko trzeba być optymistycznie nastwionym.

Pozdrawiam
gość
08-05-2007, 21:04:00

tak i bulic po 300 zl za 2-3 lekcje z tej kuracji nie wierzcie w to trzeba miec silna wole ja dzisiaj tiki opanowalem przez 4h!!! a nigdy mi sie tak nie udalo juz powloli mi mijaja tak mysle staram sie jak moge ale czasami mnie tam targnie

chlopie samobojstwo ci nic nieda tylko to ze nie bedzieszx juz tego mial w tym swiecie naprawde
wezcie sie w garsc

a i jeszcz jedno tabletki uspokajajace jak drozdze cos takiego nie zaszkodzi one uspokajaja i ty panuj panuj i jeszcze raz panuj i ci to wyjdzie
gość
09-05-2007, 10:14:00

jak o tym mysle to jest gorzej, wiec niemoge o tym myslec tylko jak?
gość
09-05-2007, 10:20:00

zauważyłem ze jak jade w autobusie to niemem tych tików bo te trzęsienie w autobusie mnie jakby uspakaja, wtedy wszystkim sie kiwaja głowy mi równiez ale od tej jazdy, ale np. jak autobus staje na przstankach to odrazu rosnie napiecie w karku i jeszcze bardziej napinam kark zeby niezadrzec, ruszam glowa na boki bo wiem ze jak w jednym miejscu bede trzymal i nagle mi tak szarpnie to bedzie to glupio wygladalo...
gość
09-05-2007, 10:52:00

Wzualizacje nic nie kosztują bo takową możesz zroibć sobie sam... poczytaj o tym zanim się wypowiesz
gość
10-05-2007, 18:52:00

ehh jasne ale sa takie za ktore musisz placic ide do neurlologa on cos poradzi chociaz niewiem udaje mi sie je jeszcze jakos powstrzymywac
gość
10-05-2007, 19:42:00

a

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Dyskopatia szyjna z objawami neurologicznymi
Witam. Ok 8 tygodni temu miałem epizod z nagłym bólem i sztywnością szyi(wcześniej zdarzały się, ale ustępowały w ciągu tygodnia), jednak tym razem powrót do względnej sprawności zajął ok 2 tygodnie, a pozostał lekki ucisk i słyszalny dźwięku przy kręceniu szyją. Od 3-4 tygodni zaczynam mieć objawy neurologiczne, z początku to było delikatne uczucie ciepła w jednej dłoni, tydzień później zdecydowanie bardziej wyczuwalne uczucie ciepła i uczucie zmęczenia już w obu dłoniach, po kolejnym tygodniu delikatne mrowienie, dzisiaj pierwszy raz miałem silne mrowienie przy wstawaniu z łóżka(przy ziewnięciu przy którym spięły mi się mięśnie szyi poczułem w obu dłoniach jak bym uderzył się w łokcie), wszystkie te objawy występują przy poruszaniu głową, więc jestem 99% pewien że to to. Od ok tygodnia przyjmuję niesteroidowe leki przeciwzapalne przepisane przez ortopedę, w tej chwili czekam na MRI żeby potwierdzić na 100% diagnozę, ale niestety to trwa, a objawy eskalują szybko. Nie mam z kim o tym rozmawiać(kolejna wizyta u lekarza z wynikami MRI za 2 tygodnie, jedyna osoba którą znam, a która przechodziła to samo miała kilka miesięcy między delikatnym a silnym mrowieniem, u mnie to tydzień), a boję się o moje zdrowie, czy nie skończę na wózku jeszcze zanim zacznie się leczenie. Pytanie czy przy kolejnych objawach(jakich, niedowład, paraliż?) nie powinienem zgłosić się na SOR? Czy przy ewentualnym niedowładzie/paraliżu jest możliwe późniejsze przywrócenie sprawności? Czy przy takich objawach i szybkości ich postępowania jakiej teraz doświadczam jest jeszcze szansa , że leczenie farmakologiczne i fizjoterapia przyniosą efekt?
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
gość
Grasica przetrwala
Dzien dobry czy to forum jest jeszcze aktywne. Szukam porady ,chcialam porozmawiac
gość
Rezonans głowy 15 latka
Chłopak 15 lat, z ASD, ADHD,zaburzeniami koncentracji i uwagi, dodatkowo drżenia kończyn dolnych i górnych najbardziej intensywne w obrębie dłoni. Dodatkowo homocysteina 25 oraz na zmianę powyżej normy wapń całkowity lub wapń zjonizowany.
Reklama: