Nie za bardzo mozna zamieszczac prywatnych komentarzy na forum, bo to jest forum zdrowia, ale to ze nie mieszkam w Polsce to prawda , jednak na tym forum chory moze wymieniac swoje opinie z innymi i wspierac sie, zwlaszcza ja , nie mam tutaj znajomych ktorzy choruja a zdrowych nie interesuja moje problemy.Tetniak narazie zachowuje sie poprawnie w czerwcu zrobie rezonans magnetyczny wtedy zdecyduja czy go embolizowac . Dobrze byloby zeby to zrobili gdyz stale jestem spieta i boje sie zeby nie pekl. Naczytalam sie ile powiklan zdarza sie po wylewie , paraliz albo spiaczka nie wywolujac wilka z lasu niech sobie tam siedzi ale musi uwazac na kleszcze.A zaembolizowany tetniak zwojem drucikow ze szlachetnego metalu jak platyna jest wylaczony z krwiobiegu i mamy spokoj. Ty spokojnie mozesz zrobic
rezonans , gdyz tatuaze nie sa przeszkoda, zawieraja sladowe ilosci metalu.Jest taka metoda nazywa sie "otwarta", i pacjenci nawet z metalowymi protezami, srubami, moga robic rezonans , nalezy tylko powiedziec radiologowi wykonujacemu badanie.A mozesz napisac skad klikasz z jakiej miejscowosci lub woj.
Milego dzionka