Reklama:

Tętniak 4na 3 mm (265)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-03-2011, 17:18:22

Nie za bardzo mozna zamieszczac prywatnych komentarzy na forum, bo to jest forum zdrowia, ale to ze nie mieszkam w Polsce to prawda , jednak na tym forum chory moze wymieniac swoje opinie z innymi i wspierac sie, zwlaszcza ja , nie mam tutaj znajomych ktorzy choruja a zdrowych nie interesuja moje problemy.Tetniak narazie zachowuje sie poprawnie w czerwcu zrobie rezonans magnetyczny wtedy zdecyduja czy go embolizowac . Dobrze byloby zeby to zrobili gdyz stale jestem spieta i boje sie zeby nie pekl. Naczytalam sie ile powiklan zdarza sie po wylewie , paraliz albo spiaczka nie wywolujac wilka z lasu niech sobie tam siedzi ale musi uwazac na kleszcze.A zaembolizowany tetniak zwojem drucikow ze szlachetnego metalu jak platyna jest wylaczony z krwiobiegu i mamy spokoj. Ty spokojnie mozesz zrobic
rezonans , gdyz tatuaze nie sa przeszkoda, zawieraja sladowe ilosci metalu.Jest taka metoda nazywa sie "otwarta", i pacjenci nawet z metalowymi protezami, srubami, moga robic rezonans , nalezy tylko powiedziec radiologowi wykonujacemu badanie.A mozesz napisac skad klikasz z jakiej miejscowosci lub woj.
Milego dzionka
gość
30-03-2011, 12:19:48

Z Dolnegoślaska mianowicie Strzelin
nie wiem mam obawy ze on nie powstał latami tylko teraz niedawno
gość
30-03-2011, 17:15:21

Ciesze sie ze sie odezwales , ale trudno wymowic nazwe twojego miasta , latwiej napisac. Napisze ci o moich domyslach powstania tetniaka u mnie. Tez nie wiedzialam ze go mam, nawet po objawach nie kojarzylam, zwalalam na upaly, ze to od wysokiej temperatury , bo na pustyni od czerwca do wrzesnia codziennie mamy 35-42 stopnie C. Np,mialam silne bole glowy ,napadowe swidrujace w prawej stronie czaszki, dobrze ze sekundowe , ale takie jakby porazil mnie prad, nastepnie w tym samym dniu zaburzenia widzenia a upal 42 stopnie wiec myslalam ze to od upalow. W listopadzie jest znacznie chlodniej 10 st.C ale takie same objawy powtarzaly sie, wiec porobilam kilka badan TK, Rezonans i wyszlo; Tetniak , teraz ma 6 mm ale nie dostaje zadnych na to lekarstw, po prostu nie ma, trzeba pilnowac cisnienia krwi, bo przy nadcisnieniu moze peknac i wozek inwalidzki trzeba kupic, a ja mam samochod i nie chce wozka. Napisz jak ty sie czujesz, czy miales jakies objawy dawno jakies kilka lat temu , ktore moglyby sugerowac tetniaka, czy przypominasz sobie cos niepokojacego ale zlekcewazyles jak to malolat.Ale na Litwie maja stadion istny syf, czy masz jakis ulubiony klub i druzyne pilkarska. Pozdro
gość
03-04-2011, 22:26:23

Mariusz znalazlam wiele twoich wpisow o tym samym o tetniaku i boreliozie dlatego wiem ze to ty, a jak pytalam jak masz na imie to nie chciales napisac, ale nikt tyle czasu tobie nie poswiecil co ja a nie warto bylo bo nie masz zadnej wdziecznosci nawet na ostatni moj wpis nie odpowiedziales . Zegnam nie odezwe sie wiecej do ciebie , chyba ze neuron odpowie, bo tylko on jeden i ja poswiecilismy tobie czas.Mam nadzieje ze w spisie podasz narodowosc polska bo slaska nie istnieje bo nie ma takiego panstwa Slask! Zegnam
gość
08-04-2011, 09:20:17

EEE tu mnie zdziwiłaś ja nie mam w wpisie śląsk ....przepraszam ale ja nie mam stałego dostępu do internetu ..przepraszam za swoje błędy Na imię mam Mateusz
gość
08-04-2011, 16:38:18

Wporzo, oczywiscie ze jestes Mateusz, znalazlam twoje wpisy w styczniu z twoim imieniem ale kiedy odpisywalam to walnelam Mariusz, mam w rodzinie kuzyna. Nie wiedzialam ze nie masz swojego kompa. Wczoraj bylam u Ruskiego lekarza , przynajmniej wyksztalcony w Rosji no i z Europy, Amerykanie to tepaki i glaby, zwlaszcza czarni, to dno, prosto z drzewa.Dostalam skierowanie do no wlasnie , jak to przetlumaczyc Cardiovascular, lekarz zajmujacy sie arteriami. Beda mi robic badanie czy gladko dostac sie do mojego mozgu przez pachwine w celu embolizowania tetniaka. Czekam na termin wizyty.4 kwietnia bylam lawnikiem w sadzie caly dzien( ale wyszlo, lawnik w sadzie!) tutaj nalezy stawic sie na wezwanie a jesli ktos nie stawi sie to 500$ kary. Cisnienie skoczylo mi na 200/110 pogotowie chcialo mnie zabrac do szpitala ale ja nie chcialam, wiedzialam ze to z emocji, na drugi dzien bylo juz dobrze.Sprawa podobna do Polanskiego, wszyscy pytali mnie czy bylam za extradycja, odpowiedzialam ze zdecydowanie tak!, wiadomo ze za forse wszystko kupil.
Bierz leki zeby zniszczyc borelioze , czy przystapiles do tego kola zainteresowan, czy troche biegasz leciutko i czy masz jakas ulubiona druzyne pilkarska . Pozdro, jezeli nie masz dostepu to odpisz za kilka dni.
gość
08-04-2011, 18:16:24

w weekend ten bede miał ;)nie gram w piłke za to jeżdze na deskorolce ;)no to nieźle było ..w poniediząłek mam do lekarza bo 2 serie antybiotyku to aż tak żle tam jest ? mudźiny nie pomagaja? ja czekam na odzew od lekarzy o termin badania pono cma być jeszcze teraz w tym miesiącu byłem w górach dałem rade choc troche bania bolała z tego co wiem to jak będa mi robic ta emboluizacje to przez tetnic eudową do mózgu (kawał drogi )
modle sieby szubko to usuneli i do pracy wracam bo w domu nie idzie usiedziec pozdrawiam i zdrowia życze ;)
gość
09-04-2011, 03:59:16

Embolizacja polega na wypelnieniu tetniaka od wewnatrz bardzo delikatnymi cieniutkimi drucikami z platyny, czasami zlota zalezy jaki material szpital posiada. Tetniaka nie mozna usunac gdyz jest czescia tetnicy to taki balonik, i do niego wlasnie dostaja sie przez tetnice udowa od pachwiny do mozgu. Ja mam miec badanie ktore stwierdza czy tetnice mam slabe czy wytrzymaja przepychanie materialu czy sa mocne bo czasem bywa ze moze zostac uszkodzona.Chyba to nazywa sie angiografia ale jeszcze nie mam terminu . Tak, ze tetniak pozostanie tylko unieszkodliwiony wylaczony z krwiobiegu.Dostalam statyny na obnizenie cholesterolu, gdyz obawiaja sie ze tetniak przy nadcisnieniu moze peknac i wylew do mozgu z tetnic moze nastapic a wtedy koniec balu.Jesli tetniak peknie wtedy lekarze dostaja sie do mozgu metoda kraniotonii otwieraja czaszke i zakladaja klips tytanowy ale moze byc za pozno lepiej embolizowac.Pytalam czarneckiego - mudzina gdzie lezy Polska odpowiedzial , ze kolo Zairu!
No to zebysmy zdrowi byli, gul, gul. gul.
gość
09-04-2011, 17:48:52

Zdrowie;)na piwo to mam taka ochote ze masakra;p
w czwartek mnie zwijaja do szpitala na badanie mam nadzieje ze nie urusł chociaż to moze być szansa b ymi go wyłączyli z obiegu ;)
ale jedno wiem jak mi to zlikwiduja zabezpiecza to bar jest mój na cała noc ;p
gość
09-04-2011, 23:18:32

Bede czekac na wiadomosci jak poszlo w czwartek na badaniach, poczekam dluzej gdyby zostawili ciebie na kilka dni, a moze od razu zdecyduja embolizowac?, to napiszesz jak wyjdziesz. Trzymam kciuki zeby powiodlo sie, trzym sie to nie taka masakra do konca jak wydaje sie, bedzie dobrze. Pozdro

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: