Reklama:

Tętniak 4na 3 mm (265)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-03-2011, 08:19:04

Wzajemnie ;) mam jeszcze pytanko odnosnie własnie pracy pracujesz fizycznie ? mnie szef tortoruje bym sie dowieidzłą czy moge w nocy pracować jestem ochroniarzem
gość
15-03-2011, 17:28:48

Dzien dobry, cos Arek nie odzywa sie, jeszcze poczekajmy ze dwa dni. Ja pracuje jako asystent nauczycielki, do pomocy przy chorych dzieciach, niepelnosprawnych, chorych na zespol Downa. Mamy w klasie 8 dzieci ktore sa niesamodzielne i trzeba im pomagac w codziennych czynnosciach, karmienie, ubieranie.Twoja praca w nocy nie szkodzi zdrowiu, jest moze bardziej meczaca. Przepraszam ale moja klawiatura nie posiada polskich znakow ogonkow, zawijasow , kropeczek (tzw. diakrytycznych) wiec trudniej jest zrozumiec niektore slowa). Wazne jest zebys wyleczyl borelioze, a z tetniakiem takim malym mozna spokojnie zyc, nie ma niepokoju dopoki nie daje objawow takich jak moje , bole glowy.Wrocilam z pracy wczoraj z bolem glowy wzielam tabsa, dzisiaj znowu wzielam bo bol utrzymuje sie i jeszcze dziwnie zle czuje sie jest mi slabo , mam wrazenie ze zemdleje. W razie jak pogorszy sie to pojade na pogotowie, boje sie samodzielnie jechac , jeszcze nigdy nie ryzykowalam prowadzic samochodu kiedy jest mi slabo.Trzymaj sie i bierz do konca te leki ktore musisz.J
gość
20-03-2011, 18:04:09

ostatnio rozmawiałem z radiologiem i własnie mi powiedizął ze te objawy co mam to bardziej borelioza wiesz wypytuje poniewaz jakby to powiedizec pasjonuje sie tez historia kandydyje do takiej grupy gdzie oni siedzibe swoja maja w tkaiej twierdzy na górze mam nadzije ze w góry chodzic moge
gość
20-03-2011, 21:31:50

Ja laze po gorach z tetniakiem to i Ty mozesz z borelioza , walcz z tym diabelstwem, musi ustapic. Wczoraj na tym forum znalazlam Konrada , ktory podejrzewa u siebie borelioze moze czytales jego watek?Wypisal jakies 15 objawow i pyta czy to moze byc borelioza, ale nie pisze czy kiedys ugryzl go kleszcz. Ja wykluczylam , bo na 100proc. nie bylam dziabnieta w zyciu. Dobrze ze masz zainteresowania historia, mnie interesuje polityka zwlaszcza ze teraz duzo niedobrego dzieje sie w Polsce i na swiecie, wojny ,Afgan. Irak a w ostatnich dniach Libia. Ameryce chodzi o rope, kupe kasy winna jest Kadafiemu. Pozdro
gość
21-03-2011, 07:25:16

Nie czytałem ale jak ma podejrzenia to niech zrobi badanie western blot ,ja zrobiłem miałem igg dodatnie w 8 pasmach a igm ujemne jeden lekarz powiedizał ze przebyłem borelioze i że jej nie ma drugi ten mój zakazny powiedizął ze to mam borelioze w póznym stadium i od razu zaczelismy leczyc i powiem ze sie poprawia nie mam juz sztywnien ,bóle głowy mniejsze wies zja wiem ze kleszcz mnie użarł w kwietniu ale lekarz twierdzi ze ja borelie mam juz o wiele dłuzej ze to nie ten kleszczyk tylko wczesniej inny mnie uzarł tylko ja innego nie widziałem i nie miałem rumieni a ni nic
gość
22-03-2011, 03:20:17

Mialam problem nie moglam znalezc tego watku, ale po polgodzinnym grzebaniu znalazlam.Musze ci powiedziec ze smialam sie jak przeczytalam ze uzarl cie kleszcz , pewnie ze uzarl lub dziabnal bo one nie maja zebow , niektorzy pisza ze ugryzl.Mam braki w wyksztalceniu medycznym , nigdy nie slyszalam o boreliozie dopiero od ciebie.Ile ludzi lazi po lasach na grzyby , po jagody, ile ludzi idzie tam po cisze i odnowe zdrowia?Atam kleszcze, brr ohyda , ja nie widzialam kleszcza napewno slowo daje , w lesie bylam nie wiecej niz 5 razy w zyciu. Dzieciaki nawet boso biegaja po lesie, a wiesniaki ci co maja blisko zbieraja galezie tzw chrust na rozpalke w piecu czy kuchni , no moze te czasy minely pewnie nikt drzewem nie pali , ale po lesie wiejskie dzieciaki lataja.
Nigdy nie slyszalam zeby pol wsi chorowalo na borelioze, czy nie zawsze te kleszcze dziabia?, jaka pogode lubia? kiedy ich jest najwiecej?. Mysle ze powinni wynalezc jakas trutke na kleszcze , zeby ludzie nie chorowali.Musisz mi napisac jakie antybiotyki dostajesz i czy juz widac koniec.Ciao
gość
22-03-2011, 14:42:23

Kleszcze są qwszędize ;D ja biore Unidox solutab wczensiej do tego brałem metronidazol na osłone biore dicoflor biore 3 tydzien i cos tam zaczyna widac ale to jeszcze potrwa troche,martwi mnie ten tętniak mam nadzieje ze nie urusł dużo od listopada ....
nie wiem jak intesywnie dziabia i też nie kazdy ma w sobie te bakterie boreli ja poprostu miałem takiego pecha ze mnie akurat uzarł ten zakazony
gość
22-03-2011, 17:13:16

Ucze sie o boreliozie, czytam w necie mozliwie jaknawiecej informacji, musze przyznac sie ze to dla mnie nowy temat , odkrycie 21 wieku. Zasiales we mnie zainteresowanie ta choroba . Ja mam takie objawy i to sporo, kilka lat temu dziabnal mnie skorpion, mieszkam w pustynnym klimacie , chyba juz wspomnialam , tutaj nie ma kleszczy ale byc moze ten skorpion tez mial jakies bakterie. Mialam podwojne widzenie i takie falowanie przed oczami , kiedy szlam to wydawalo mi sie ze ziemia usuwa sie spod nog w zwiazku z tym szlam jak bocian , wysoko podnoszac nogi.Ciezko tobie czytac bo ta klawiatura jest strasznie okrojona ze znakow, przepraszam.Bylo to dawno i nie bylam u zadnego lekarza.A teraz mam tetniak wiec wszystkie objawy takie jak: bole glowy, czasami zaburznia widzenia, dretwienie konczyn, denerwujace dzwonienie w uszach, tetnienie , buchanie krwi w tetnicach mozgowych, przypisuje tetniakowi ale biore pod uwage jak od ciebie dowiedzialam sie o boreliozie , ze mam przez tego skorpiona jakas odmiane boreliozy.
Nie martw sie , wyleczysz borelioze a tetniak napewno nie powieksza sie , gdyz on powieksza sie od wysokiego cisnienia powyzej 140/90.Milego dziona zycze i dziekuje za emotki, sa fajne.
gość
23-03-2011, 16:43:04

Wyjasnilo sie , skorpion nie zyje krwia ludzka tak jak kleszcze, on sie broni albo atakuje zyjatka dla pozywienia , chcialam zrobic western blot ale na wlasne zadanie , nie na ubezpieczenie i u mnie w moim miescie kosztuje 202 dolcow wiec po co wydawac taka kase , skoro wiem ze nie mam boreliozy. Bylo mi milo korespondowac z toba ., moze ktos odezwie sie w tym watku ale nie ma zainteresowanych jak do tej pory.Pozdrawiam i zycze zdrowia
gość
24-03-2011, 13:44:04

Dziękuj i wzajemnie że tak spytam to ty w USA?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: