Reklama:

Szukam dziewczyny z epi? (116)

Forum: Padaczka

Komentatorka
05-04-2015, 15:14:27

Może po prostu nie trafiłeś jeszcze na ta jedyną - właśnie Twoją, która Cię obdarzy uczuciem? Wtedy z pewnością nie będzie patrzyć na chorobę, bo prawdziwe uczucie nie ma takich ograniczeń.
gość
05-04-2015, 15:21:50

Nie należy się zrażać niepowodzeniami tylko dalej szukać tej właściwej kochającej osoby.
gość
07-04-2015, 11:56:37

Szukałem tej kochającej osoby ogłaszając się w Lento i podpisując jako Nokian lecz po ostatniej rozmowie na tym forum i przyznaniu że podpisuję się jako Nokian ,moje ogłoszenia zostały usunięte a konto zablokowano.Jestem skazany na samotność.
gość
07-04-2015, 15:19:19

Powodzenia wszystkim osobom z epi ,jeżeli jest w tym kraju zdrowa dziewczyna(lub z epi),bez zobowiązań dla której facet z lekką epi(peti mal)może być odpowiednim kandydatem ale rozumiejąca trudne życie z epi w tym kraju-znajdziesz mnie jeszcze ogłoszonego w kilku miejscach.Gwarantowane z mojej strony:35 lat,177 cm wzrostu,brak nałogów,niekarany,szanujący innych ludzi,ze mną możesz mieć miłe życie,tylko poszukaj.Pozdrawiam wszystkich ludzi z epi w tym kraju.
gość
07-04-2015, 15:20:49

Gość 2015-04-07 17:19:19
Powodzenia wszystkim osobom z epi ,jeżeli jest w tym kraju zdrowa dziewczyna(lub z epi),bez zobowiązań dla której facet z lekką epi(peti mal)może być odpowiednim kandydatem ale rozumiejąca trudne życie z epi w tym kraju-znajdziesz mnie jeszcze ogłoszonego w kilku miejscach.Gwarantowane z mojej strony:35 lat,177 cm wzrostu,brak nałogów,niekarany,szanujący innych ludzi,ze mną możesz mieć miłe życie,tylko poszukaj.Pozdrawiam wszystkich ludzi z epi w tym kraju. Nokian
gość
07-04-2015, 16:32:05

Lento odblokowało moje konto i tam też możesz ze mną pogadać. Nokian
gość
07-04-2015, 20:05:30

Niestety na portaliku Lento nie mogę już zamieścić ogłoszenia. Polskie społeczeństwo tak właśnie w tym kraju traktuje ludzi z padaczką.Pozdrowienia dla administracji Lento i aby to nigdy was nie spotkało.Nokian
Komentatorka
08-04-2015, 07:08:46

Gość 2015-04-07 22:05:30
Niestety na portaliku Lento nie mogę już zamieścić ogłoszenia. Polskie społeczeństwo tak właśnie w tym kraju traktuje ludzi z padaczką.Pozdrowienia dla administracji Lento i aby to nigdy was nie spotkało.Nokian
Nie wiem dokładnie o co Ci chodzi, że wciąż złorzeczysz na wszystko i wszystkich dookoła, a siebie stawiasz w pozycji męczennika. Dlaczego nie chcesz posłuchać rad osób, które maja podobne problemy, też są chore, maja chorych partnerów, tworzą szczęśliwe zwiazki, znajdują przyjaciół i z pewnością nie dzieje sie tak, bo obwieszczają wszem i wobec, że są epileptykami. Zapominasz chyba, że padaczka to choroba, jak każda inna i jak z każdą trzeba sie z nią oswoić, zaakceptować siebie i żyć - a przynajmniej starać się, żyć jak wszyscy. Do Ciebie najwyraźniej ten fakt nie dociera. Jestes z pewnością rozgoryczony, zły i masz negatywne myśli, że w wieku 35 lat nie masz partnerki, nie tworzysz rodziny, nie masz dzieci itd. Nie bądź tak niecierpliwy, nie szukaj i nie rób niczego na siłę, bo ta droga do niczego nie prowadzi. Nie możesz - kolokwialnie mówiąc, stawiać swojej choroby, jako "karty przetargowej".
Dziwna sprawa, że usunięto Twoje konto ale wybacz, nie wierzę, ze to z powodu Twojego epi. Nie wypowiadaj sie też w imieniu wszystkich epileptyków, że tak, czy inaczej traktuje nas państwo, czy kto inny - w tej konkretnej sytuacji chodzi personalnie o Ciebie, Twoje uczucia, niepowodzenia, a nie o wszystkich.
Wiele osób radziło Ci, co możesz zrobić, czego próbować, jak starać się postępować, żeby móc znaleźć przyjaciół, grono znajomych, a pewnie i miłość.
Jeżeli lekceważysz sobie pomoc innych, potrafisz tylko siedziec przed kompem, skakać po portalach, narzekać i nie dawać nic z siebie, a po różnych postach tylko stawiać minusy, to wybacz ale zawsze będzie to głos wołajacego na pustyni.
xmartu chciała z Tobą rozmawiać i co? Zignorowałeś to i nadal użalasz sie nad sobą.
Nikt Ci nie pomoże, jeżeli nie pomożesz sobie sam.
gość
08-04-2015, 07:54:29

Nokian, Barbara ma całkowitą rację.
Ponadto, Forum Neurologiczne to nie biuro matrymonialne, a ty swoje ogłoszenia zamieszczasz na każdym wątku.
Alicja
gość
08-04-2015, 08:11:20

Do wszystkich ludzi z epilepsją w tym kraju (z wyjątkiem pseudoepi Barbary): Życie samotnego 35-latka z epi...Wokół padaczki narosło wiele mitów.Choroba znana jest od wieków i była utożsamiana z opętaniem,siłami nadprzyrodzonymi i chorobą psychiczną.Niestety część z tych nieuzasadnionych przesądów przetrwała do dziś a przykładem jest tak wspomagająca innych z epi Barbara na tym forum.Chorzy z napadami opanowanymi farmakologicznie nie przyznają się na co cierpią.Wiedza polskiego społeczeństwa na temat epi jest bardzo niewielka,większość polskiego społeczeństwa kojarzy atak epilepsji z utratą przytomności,drgawkami,upadkiem i ślinotokiem.To największy błąd bo rodzajów epi jest kilkadziesiąt i jest to choroba bardzo indywidualna.Większość ataków przebiega niezauważalnie,chory nie upada,może zapatrzeć się w jeden punkt,na chwilę utracić świadomość,lekko skrzywić wargi,pomrugać powiekami,pogadać coś do siebie a w takiej chwili zamiast pomocy od osób trzecich(przypilnowanie aby taki człowiek nie wszedł pod jadący samochód)taki człowiek zostaje pobity i sprawa trafia do sądu.KTO MOŻE ZACHOROWAĆ NA PADACZKĘ?Na epilepsję może zachorować każdy.Przyczyną wielu epi pourazowych jest ciężki uraz głowy .W Polsce na epi choruje około 400tys.osób.Mimo wciąż wzrastającej wiedzy na ten temat nawet dziś chorzy spotykają się z dyskryminacją oraz niechęcią ze strony społeczeństwa.Nie mogą mówić otwarcie o swojej dolegliwości a jeśli już mówią spotkają się z dezaprobatą ze strony innych.Po przyznaniu się pracodawcy o epi,pracodawca pokazuje drzwi.Uprzedzenia dotykające epileptyków stanowią powód występowania u nich zaniżonej samooceny i poczucia upokorzenia.Niestety zmiana mentalności kultury polskiego społeczeństwa trwać będzie latami.Z tych względów chorzy pomimo swych kwalifikacji pozbawieni są awansu społecznego oraz czynnego udziału w życiu publicznym.Negatywne nastawienie społeczeństwa często eliminuje ludzi z padaczką z różnych sfer życia.Polskie społeczeństwo uważa ludzi z epi za osoby o niskiej inteligencji(tak o epi myśli Barbara).Większość ludzi z epi ma bardzo wysoki poziom inteligencji w przeciwieństwie do uzdrawiających komisji ZUS,gdzie IQ orzeczników jest na bardzo niskim poziomie.Część chorych może prowadzić normalne życie lecz potrzebne do tego wsparcie kogoś z tym samym problemem,ogromny wysiłek i wiara w siebie samego.Ogromną pomocą jest wsparcie najbliższej rodziny,gdyby nie miłość rodziców wiele osób z epi nie miałoby szans na egzystencję.Chorych którzy funkcjonują w społeczności normalnie-uczą się,pracują-leczyć jest o wiele łatwiej.Ważna jest przynajmniej podstawowa wiedza o tej chorobie,taka,która umożliwi traktowanie chorych w sposób racjonalny,wolny od uprzedzeń.Ludzi z epi nie wolno i nie ma powodu izolować,padaczka nie jest chorobą zakaźną ani dziedziczną.Poszukuję swojej drugiej połówki z epi(Barbaro nie wpisuj się tutaj) lub zdrowej dla której padaczka(petit mal)to nie problem. Wiem że nikt w tym kraju nie ma lekko z epi. Dla naprawdę zainteresowanych jestem jeszcze do znalezienia na kilku portalach z ludzką administracją. Nokian

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: