Reklama:

Szukam dziewczyny z epi? (116)

Forum: Padaczka

gość
06-02-2014, 16:10:56

Szukam dziewczyny z epi.Dlaczego?Ja sam z lekką epi(petit mal)borykam się już ponad 12lat i wiem że życie z tym problemem w tym kraju nie jest proste.Mam 34lata i moim marzeniem jest poznanie osoby płci pięknej z tym samym problemem zdrowotnym.W życiu zawiodłem się na zdrowych a dwoje z epi to mógłby być strzał w dziesiątkę bo taka dwójka potrafiłaby zrozumieć się bez słów.Mieszkam w mazowieckiem i chętnie poznam osoby z epi.
gość
07-05-2014, 17:21:06

Hej:) Ja mam epi - mioklonie głownie (ale to mi przeszło praktycznie całkiem po Leveritacetamie, czasem duze napady - raz na kilka miesięcy, mam 32 lata i chętnie Cię poznam:) Nie wiem tylko czy tu jeszcze zaglądasz;) Zgadzam się co do tego, że nie jest łatwo stworzyć związek z osobą, dla której problem padaczki jest problemem:(
gość
15-10-2014, 18:21:11

Czasem jeszcze tu zaglądam bo wciąż moim marzeniem jest poznanie dziewczyny która na słowo padaczka zareaguje normalnie.Jednak z dnia na dzień te marzenia stają się mniej realne.Ja skończyłem już 35 lat,nigdy nie miałem papierosa w ustach,nie piję alkoholu,podobno jestem przystojny ale mam lekką epi...Jeżeli naprawdę chciałabyś poznać człowieka z epi-napisz tu jeszcze raz podając jakiś adres. marteen.33
gość
20-10-2014, 08:39:47

Czy człowiek z lekką epi(petit mal)lest w tym kraju skazany na samotność?Chciałbym poznać dziewczynę która na słowo padaczka reaguje normalnie.Czy w tym 50-milionowym kraju nie znajdę dziewczyny z epi lub zdrowej rozumiejącej problemy ludzi z epi?Brak nałogów,niekaralność i wiele innych plusów niszczy pourazowa epi,jeśli jest w tym zacofanym kraju dziewczyna chcąca poznać faceta z epi(35lat)-znajdziesz mnie na portalu Randki24,log:nokian34
gość
20-10-2014, 14:15:52

Uzupelnij wiadomosci,wedlug ostatniego powszechnego spisu ludnosci Polska liczy 38 milionow Polakow. Wedlug prognostykow w ciagu nastepnych 20 lat bedzie zmniejszac sie liczba narodzin, zwiekszac emigracja , liczba zgonow etc. W roku 2035 spodziewana ilosc mieszkancow Polski to 35 milionow.
gość
20-10-2014, 15:51:14

Brawo!Twoja wiedza na temat liczby ludności jest znakomita.Tak niska liczba ludności jest wynikiem traktowania w tym kraju osób niepełnosprawnych.Dużo ludzi uciekło z tego kraju i wiele osób skróciło swoje marne życia.Dla niektórych wyjściem z trudnych sytuacji życiowych jest poznanie innych osób z podobnymi problemami zdrowotnymi.Ja też poznałbym innych z epi. marteen.33
gość
07-11-2014, 16:17:01

Epileptyk?Nie warty jest niczego.Epileptyczka?Zawsze jest kobietą.Facet z epi jest zwyczajnym zerem dla polskich kobiet.Jesteście żałosne.
Komentatorka
07-11-2014, 17:29:32

Gość 2014-11-07 17:17:01
Epileptyk?Nie warty jest niczego.Epileptyczka?Zawsze jest kobietą.Facet z epi jest zwyczajnym zerem dla polskich kobiet.Jesteście żałosne.
A może byś tak nie uogólniał? Dla wszystkich polskich kobiet facet z epi to zero? Jest wielu facetów mających padaczkę (i nie tylko małe napady), a mimo to mają rodziny, dzieci i żyją jak inni. Jest im trudniej, jak każdemu z nas, którzy mamy epi ale nie jest prawdą to, co piszesz, że w oczach kobiet epileptyk jest zerem. Jeżeli Ciebie ktoś tak potraktował - przykro mi... ale to nie powód, by wrzucać wszystkich do jednego worka
Komentatorka
07-11-2014, 17:31:30

Gość 2014-11-07 17:17:01
A kto jest żałosny pisząc takie rzeczy...- to sobie potrafisz odpowiedzieć, prawda? A na przyszłość może najpierw pomyśl, a potem pisz
gość
10-11-2014, 13:03:54

Powinieneś bardziej optymistycznie myśleć nie można tak się dołować, ja choruję na epilepsję od urodzenia i mam wspaniałą żonę i cudownego synka. Mimo choroby jestem szczęśliwy. Nie wszystkie kobiety patrzą na mężczyzn chorych na epilepsję przez pryzmat choroby i zauważają także w nich inne pozytywne cechy. Przede wszystkim epilepsja jest chorobą jak każda inna ma tylko dość charakterystyczne objawy ale pozwala mieć normalne i szczęśliwe życie trzeba ją tylko w pełni zaakceptować.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Rezonans głowy i angiografia bez kontrastu
Proszę o odpowiedź czy muszę się martwić wynikami? Kilka razy pojawił się ból głowy, dwa razy przestawałam widzieć i wrażenie wykręcania gałek ocznych, zawroty głowy. Narazie ustało. Pojawia się pisk lub szum w uchu. Okulista zapisał okulary. Poniżej wynik badania: Badanie angio-MR: hipoplazja odcinków A1 t. mózgu przedniej prawej i P1 t. mózgu tylnej prawej, wady naczyniowej ani ewidentnej niedrożności w obrębie tętnic koła Willisa badanie nie wykazało. Opis badania: Badanie MR głowy wykonane w sekwencjach FSE, SE, FLAIR, opcji DWI, SWAN w obrazach T1- i T2- zależnych w płaszczyznach czołowej, strzałkowej i poprzecznej wykazuje: Układ komorowy położony pośrodkowo, nieposzerzony. Przestrzenir podpajeczynówkowe prawidłowej szerokości. W nad namiotowej istocie białej okołokomorowej przy rogach czołowych komór bocznych pojedyncze drobne ogniska hiperintensywne w obrazach T2-zależnych i FLAIR o śr. do 3mm - zmiany o charakterze niedokrwiennym. Poza tym intensywność sygnału istoty białej i szarej prawidłowa. Struktury podnamiotowe prawidłowy obraz MR. Cech ograniczenia dyfuzji w badaniu DWI ani ognisk krwotocznych w SWAN nie stwierdza się. Czy muszę się martwić?
gość
Proszę o odpowiedź
Dzień dobry robiłam rezonans magnetyczny głowy i wyszło mi , że w połowie długości stoku widoczne jest ognisko hiperintensywne o średnicy 0,7 cm np.odpowiadające ( tluszczakowi ) czy to coś groźnego jest? Proszę o odpowiedź
Konieczność powtórzenia rezonansu głowy zalecona przez radiologa
Witam serdecznie, Miałam wykonany rezonans magnetyczny głowy bez kontrastu zwg na zaburzenia koncentracji i pamięci oraz wieloletnie przyjmowanie leków na depresję. Po około dwóch tygodniach dostałam telefon z informacją o konieczności powtórzenia badania, tym razem z kontrastem. Termin na za tydzień. Na pytanie dlaczego jest to konieczne- odpowiedź że tak zdecydował lekarz, niektóre obszary mózgu będą dzięki temu lepiej widoczne. Czy to standardowa procedura? Czy ktoś z Was miał taką sytuację? Czy dobrze myślę, że coś dostrzeżono i chcą się temu lepiej przyjrzeć?
gość
Torbiel w okolicy podgnykowej
Czy może ktoś miał usuwaną torbiel w okolicy podgnykowej? Wykonanych wiele rezonansów, ostatnio usg szyi pokazuje, że torbiel raz jest większa raz mniejsza. Nie wiem czy to niedokładność pomiarów wykonujących badanie czy faktycznie zmienia wymiary. Syn chodzi z tym już 5 lat i do tej pory żaden lekarz nie określił się co z tym robić. Ostatni lekarz wykonujący usg stwierdził, że syn musi pójść na operację, nie czekać i to wyciąć. Poczytałam sporo na ten temat i okazuje się, że to poważna operacja a nie wizyta u stomatologa. Jednak żaden lekarz tego nie powie, nie wyjaśni. Czy my trafiamy tylko na takich właśnie lekarzy? Może ktoś mógłby polecić lekarza, szpital etc. komu udało się wyjść bez skutków ubocznych po takiej operacji?
Reklama: