Reklama:

Stwardnienie boczne zanikowe SLA - prosze o pomoc (136)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-06-2016, 14:49:08

Gość 2016-06-10 16:46:33
W marcu 2003 roku na SLA zachorował mój tato,zaczeło się od tego jak upuśćił szklanke z kawą,za tydzień czasu ręka już opadała,zgłosił się do lekarza,przeszedł w szpitalu uniwersyteckim Kopernika w Krakowie szereg badań i niestety okazało się że ma stwardnienie boczne zanikowe,choroba postepowała jak galopujacy koń,2 miesiące później tato już nie chodził kolejne 2 mies później nie mówił,krztusił się jedzeniem,potem już nie jadł ,stan krytyczny czyli gorączka wystąpiły z początekiem listopada,wezwaliśmy pogotowie,tato zmarł 8 listopada, bezdech Ta choroba to jest jakaś potwora,widziałam cierpienie taty przez 9 dłłłłłłłłłłłłługich miesięcy i ten ból że kiwnąć palcem nie mógł ! STRASZNE !!!!!
P.S lek rilutek zażywał,niestety jakby choroba została zgiagnozowana z 3 lata wcześniej może by pomógł :(
gość
13-06-2016, 06:04:03

Wiem co przezywacie niestety czas nie leczy rany po stracie ukochanej osoby moja mama też miała tego potwora sla zdiagnozowano u niej w marcu zeszłego roku choroba pedzila jak szalona myślałem że mamy więcej czasu że uda się nam lecz niestety w październiku mamusia zapadła w śpiączke zmarła w styczniu tego roku tak strasznie mi jej brak brak słów by to opisać
gość
21-06-2016, 12:57:43

Witam wszystkich, czy może ktoś z Państwa czytających obecne wpisy byłby zainteresowany zakupem cyberoka? Mój brat niestety juz nie może na nim pracować. Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt 668 240 676
Początkujący
23-06-2016, 09:11:35

Witam, czy ktoś mógłby polecić dobry ośrodek rehabilitacyjny w Trójmieście? Próbowałem rehabilitacji na NFZ, ale nie przyniosła oczekiwanych efektów. Słyszałem, że takimi przypadkami jak nasz zajmują się w physioandtherapy, ale nie znam nikogo kto by tam był http://www.physioandtherapy.pl/ Będę wdzięczny za jakiekolwiek info. W końcu to nie mało kosztuje, a nie chciałbym się znowu zwieść.
gość
25-07-2016, 13:28:41

Witam,
nie dawno powstał nowy Ośrodek w Olsztynie - Instytut Terapii Komórkowych - http://www.itkmed.pl/. To miejsce, gdzie prowadzona jest Terapia chorych z SLA przy użyciu mezenchymalnych komórek macierzystych z Galarety Whartona. Może komuś to pomoże.
gość
10-08-2016, 04:20:38

niestety ta klinika ma ogromne ceny leczenia :( 54 tyś na początek
gość
02-01-2017, 16:38:54

Przypadkowo wszedłem na tę, stronę ! Gdyż dziś się dowiedziałem że na te chorobę zmarł mąż, koleżanki. Co mnie niepokoi ? Że się leczy kilkoma antybiotykami ! Jak candide lub boreliozę ! Nie wiem co roznosi tę chorobę ! Jeśli bakterie słabe to leczenie antybiotykami nic nie da ! Ktoś mądrze napisał ! Leczymy chlorynem sodu ! No trzeba tu trochę, wiedzy ! Gdzie kupić jak uzdatnić i jak stosować ! Z mojej strony proponował bym kuracje, dodatkowo ! By zahamować podział komórek ! Tak jak leczymy raka ! No to nie na wasze, głowy ! Faceta znajomego moje córki ! Leczą antybiotykami od boreliozy ! Ja powiadam to nic nie da bo to są bakterie, słabe. I mogą go wpędzić w grzyby ! No on musi się sam przekonać ! Wtedy ja mu będę, doradzać !
gość
23-01-2017, 21:23:05

Ta choroba wymaga rehabilitacji. Dla osób mieszkających w Sopocie lub Gdańsku polecam wejść na stronę www.rehabilitacja.rostar.pl i zapoznać się z ofertą.
Maja tam dobrych terapeutów i specjalizuja się w chorobach neurologicznych
gość
15-02-2017, 11:37:33

Dużo ostanio sie mówi o medycznej marihuanie. Fak jest to nie legalne w Polsce. Wiele osób nie wie jednak że podobne wlaściwości mają olejki i pasty z konopi przemysłowej. Ja mogę polecić usługę ekstrakcji firmy GoldGreen https://goo.gl/f0QPL3 jaka znalazłem w internecie.
gość
23-07-2017, 21:12:47

Moja mama 64 lata leży właśnie w szpitalu z podejrzeniem stwardnienia zanikowego bocznego. Za tydzień badania emg. Lekarz powiedział ze podejrzewa, ale dziwnie zaczał informować o psychologu. Czytam z przerażeniem o tej chorobie. Mamy objawy: rezonans głowy i kregosłupa ok. Mama od 4 m-cy ma opadająca lewą stopę i lewa ręka drzy- palec mały sie odgina. Szybko sie meczy i to tyle. Na razie szukam informacji i jestem przerażona. Czy te objawy sa charakterystyczne dla tej choroby. Miotam się po internecie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: