Reklama:

Stwardnienie boczne zanikowe SLA - prosze o pomoc (136)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-12-2015, 22:12:57

Mój ojciec na to zmarł.spokój jego suszy. Chorował od pierwszych symptomów 4 lata.
gość
20-12-2015, 20:59:27

Wyrazy współczucia moja mamusia choruje na tą straszna chorobę która doprowadziła do śpiączki po przez zaksztuszenie się
gość
21-12-2015, 19:09:13

Treść zablokowana przez moderatora

gość
03-01-2016, 08:26:20

Niedługo miną 3 miesiące jak moja mama zapadła w śpiączke sla to okrutna choroba nowy rok nie przyniósł żadnych zmian na lepsze jestem zmęczona tym że nie mogę jej w żaden sposób pomóc czekam na jakiś znak jakikolwiek lecz nic brak mi już łez brak siły dlaczego właśnie ona pytanie bez odpowiedzi pozdrawiam serdecznie i życzę dużo siły alicja
gość
06-01-2016, 21:50:23

Mam pytanie czy powinna być rehabilitacja osoby w śpiączce spowodowanej chorobą stwardnienie zanikowe boczne bo lekarze mówią nam że choroba zrobiła spustoszenie organizmu jeszcze przed spiaczka i rehabilitacja już nic nie pomoże z góry dziękuję za pomoc
gość
21-01-2016, 14:39:28

U mnie coraz gorzej a nawet bardzo źle mojej mamusi spada ciśnienie problemy z krazeniem pomimo leków jest źle każdy dzień to wielka niewiadoma niewiem jak dalej żyć z tym bólem smutku. ta okropna choroba sla powoli niszczy moja kochana macie pozdrowionka
gość
30-01-2016, 16:33:00

Witam, u mojej mamy zdiagnozowano w czerwcu 2015 SLA, zaniepokoiło nas nie wymawianie r, a lekarz na wizycie od razu zapytał czemu mama tak chrząka, miała robione badania w szpitalu potem powtórzone i w 100% postawiono diagnozę. 4 listopada mama się zadławiła, lekarz z pogotowia powiedział że dosłownie minuty ją uratowały. Od tamtej pory jest pod stałą opieką moją albo siostry. Ale mam wrażenie że ostatnio tzn w tym tygodniu choroba nabrała rozpędu. Mama ma już problem żeby nawet wody się napić bo bardzo się krztusi, chudnie w oczach (w tym momencie waży 45 kg), je tylko serki waniliowe i miksowane zupy, z dnia na dzień jej mowa stała się bardzo nie wyraźna. Utrudnieniem jest zdiagnozowana na początku stycznia druga choroba Alzheimer. Ciężko się patrzy na tą chorobę ze świadomością że nie można nic zrobić
gość
31-01-2016, 00:25:50

Bardzo mi przykro wiem co to za straszna choroba znam ją bardzo dobrze ponieważ moja kochana mamusia na nią zmarła całą moją rodziną przeżywa straszne cierpienie Alicja
gość
02-02-2016, 14:44:59

Moja kochana mamusia zmarła tydzień temu jestem zrozpaczona i tak bardzo mi jej brak ta paskudna choroba zabrała mi najukochansza osobę na świecie i co dalej
gość
10-06-2016, 14:46:33

W marcu 2003 roku na SLA zachorował mój tato,zaczeło się od tego jak upuśćił szklanke z kawą,za tydzień czasu ręka już opadała,zgłosił się do lekarza,przeszedł w szpitalu uniwersyteckim Kopernika w Krakowie szereg badań i niestety okazało się że ma stwardnienie boczne zanikowe,choroba postepowała jak galopujacy koń,2 miesiące później tato już nie chodził kolejne 2 mies później nie mówił,krztusił się jedzeniem,potem już nie jadł ,stan krytyczny czyli gorączka wystąpiły z początekiem listopada,wezwaliśmy pogotowie,tato zmarł 8 listopada, bezdech Ta choroba to jest jakaś potwora,widziałam cierpienie taty przez 9 dłłłłłłłłłłłłługich miesięcy i ten ból że kiwnąć palcem nie mógł ! STRASZNE !!!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: