Reklama:

Stwardnienie boczne zanikowe SLA - prosze o pomoc (136)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-04-2019, 07:39:14

W styczniu tego roku zaczęłam mieć silny ucisk na biodra i uda. Po kilku dniach ucisk odpuścił, pojawiły sie wtedy drżenia mięsni w całym ciele, mrowienie i uczucie ciepła. Pod koniec marca znalazłam się w szpitalu z powodu bólu w kręgosłupie szyjnym. Miałam zrobiony rezonans głowy, który nie wykazał nieprawidłowości. Miałam równieżtomografię odcinka szyjnego kręgosłupa a nastepnie rezonans. W opisie badania stwierdzono dyskopatię odcinnka szyjnego, nie stwierdzono zmian w rdzeniu kręgowym. Przez 3 dni miałam podawany Solu-medrol. Zosałam wypisana ze szpitala. W tej chwii ból kręgosłupa wrócił, pojawia się silny opasujący ucisk na żebra, czuję osłabienie mięsni i nadal występujące drżenia w ciele. Zrobiłam podstawowe badanie na boreliozę - wynik ujemny. Czy to może być stwardenienie boczne zanikowe lub stwardenienie rozsiane. Proszę o pomoc, jestem przerażona.
gość
10-04-2019, 10:18:21

obecne objawy wskazują na inną chorobę,
gość
10-04-2019, 10:25:17

Dziękuję za odpowiedź. Na całym ciele mam rozszerzone żyły, z moimi mięsniami dzieje się coś dziwnego? Co to może być?
gość
24-06-2019, 19:05:16

i znalazla pani przyczyne ??
gość
18-07-2019, 10:50:38

Treść zablokowana przez moderatora

gość
26-12-2019, 17:15:13

Dowiedziałem się, że rusza program z nowym lekiem w Bydgoszczy i Warszawie, lek nazywa się Ibudilast, ma za zadanie spowolnienie choroby - w Bydgoszczy zajmuje się tym dr Lisewski, w Warszawie nie wiem.
gość
22-03-2020, 00:12:44

gość
16-05-2020, 13:30:56

Witam. U taty dla stwierdzono w grudniu 2019 praktycznie odrazu. Zaczęło sie nietypowo bo od niewydolności oddechowej i osłabienia obręczy barkowej. Pierwsze objawy to marzec 2018. Z czasem duszności staly się na tyle dokuczliwe ze tacie pomagal respirator inwazyjny. Zaczelo mu brakować siły w nogach przez co pokonywal tylko krótkie dystanse np z lozka na fotel . Tata trafił na cudownych,.pomocnych lekarzy. Ostatni miesiac życia był na wentylacji domowej w domu pod opieka lekarza, pielęgniarki wentylowanej, rehabilitantki . Zmarl nagle na zapalrnie płuc w maju 2020. Mial dużo szczęścia w nieszczęściu tak naprawdę a my jako rodzina musimy sobie jakos poradzić. Życzę wszystkim siły do walki , a chorym jak najmniej cierpienia.
gość
16-05-2020, 13:32:38

gość
14-06-2020, 10:23:54

Bardzo często jest tak, że SM i SLA to tak naprawdę borelioza z koinfekcjami ( jak np. mykoplazma czy bartonella. Zróbcie sobie porządne badania w kierunku boreliozy i koinfekcji. Najlepiej po prowokacji citroseptem/greposeptem przez 2-3 tygodnie - przed badaniem - żeby bakterie wyszły z ukrycia ( cyst ).
Bardzo pomocna jest terapia generatorem plazmowym w warszawie na potockiej 14. Niszczy bakterie które ukrywają się głęboko w ciele - biofilmy do których nie przedostają się zwykłe leki. Życzę wszystkim powrotu do zdrowia, a przede wszystkim siły do walki z chorobą.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: