To nieprawda, ze nie wiadomo skad sie biora choroby - wiadomo komu na reke takie teksty, albo kolejne, ze sa nieuleczalne. Ja uslyszalam to samo i zaczelam od oczyszczania organizmu dieta dr Dabrowskiej, pieknie sie oczyscil organizm, zmienilam styl zycia odstawilam cukier, gluten,mleko na poczatku tez mieso, zniknely bole, rozjasnil sie umyl ale poglebily sie moje nietolerancje pokarmowe i wtedy zrozumialam, ze nie wyleczyly sie moje nieszczelne jelita, ktore nadal przepuszczaly antygeny i niestrawione bialka do krwiobiegu I TO JEST PRZYCZYNA WSZYSTKICH CHOROB. A powstaje z braku KOLAGENU, z ktorego zbudowane sa TKANKI LACZNE, w naszym organizmie. Tkanki laczne - lacza, kazda nasza komorke, slabe tkanki laczne - slabe narzady (jelita, zyly itd). Najlepszy kolagen to rosol gotowany na kosciach od 12 do 48 godz (nie z przemyslowych hodowli). Pilam przez 1,5 m-ca i ustapiy wszystkie nietolerancje (wczesniej po zjedzeniu odrobiny bialego sera - kazeina mialam rzut RZS) teraz moge jesc wszystko, skutki uboczne przybieranie na wadze ; ). Polecam serdecznie, zregenerowac tkanki laczne klagenem (rosol lub suplementy dr Raha, ten zajmuje sie leczeniem komorkowym), pic swiezo wycisniete soki (marchew, czerwony burak, jablko), surowki salatki, jesc wartosciowy pokarm, odrzucic przetworzony sklepowy, czytac sklad kazdego produktu (zdziwicie sie czym nas karmia a raczej faszeruja), mozna zastosowac urynoterapie byle nie leki. Po 2latach i 3 m-cach jestem zdrowa, szczesliwa, i czuje sie lepiej niz moje piekne mlode dzieci. Jedzenie sprawia, ze jestesmy chorzy i jedzenie moze sprawic, ze calkowicie wyzdrowiejemy. Za duzo mamy korporacji i miliardowe zyski, zeby ktorakolwiek przyznala, ze w tak prosty i banalny sposob mozemy byc calkowicie zdrowi. Od 2 lat nie lyknelam ani 1 tabletki klade sie bez bolu i budze sie bez bolu a mam 55 lat i zeby nie bylo, ze ja nie chora bylam ok 4 lat leczylam sie medycyna konwencjonlna bylam wrakiem czlowieka, leki tylko ten stan pogarszaly, owocem tego leczenia jest endoproteza. Balam sie, ze tej operacjii nie przezyje dlatego chcialam sie do niej przygotowac i.....opisalam na poczatku : )