Reklama:

śpiączka (215)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
10-03-2009, 22:32:00

Witam czy ktoś z was ma wiedzę na temat wybudzeń jeśli tak to proszę o pomoc aha i jeszcze jedno a mianowicie czy stłuczenie pnia mózgu jest tak samo niebezpieczne jak uraz????[addsig]
gość
11-03-2009, 20:09:00

Talar to przyjmuje w Bydgoszczy i trzeba tak jechać osobiście na wizytę do niego.
gość
11-03-2009, 20:13:00

owszem jest nie bezpieczne ale nie tak bardzo... A wybudzenia... Hmmm.... Właśnie o to chodzi że w Polsce nie ma typowo takich ośrodków wybudzeniowych ma powstać dopiero pierwszy w Polsce... Jest taki lek na wybudzenie Amantix ale to na jednych działa a na innych nie na mojego śpiocha np. nie działa. Podobno ten Talar jest dobry. No i jakiś ośrodek jest w Toruniu ale bardzo trudno się dostać tam...
Początkujący
11-03-2009, 21:41:00

Mieszkam między Toruniem a Bydgoszczą także znam te miasta dość dobrze więc trzeba próbować aaa a twój śpioch jak go nazywasz jak długo już śpi????[addsig]
gość
12-03-2009, 07:29:00

Jak chcesz telefon do profesora to trzeba na stronie forum neurologicznego wpisać telefon talar i pokazuje ci się wątek gdzie ten telefon jest dostępny
Początkujący
12-03-2009, 10:27:00

Dzięki zaraz poszukam ale z tego co mi wiadomo jego numer nie jest dostępny w internecie bo tak jak gdzieś to wyczytałem profesor tego sobie nie życzy [addsig]
gość
12-03-2009, 11:31:00

może sobie nie życzy - ale telefon jest napweno aktualny
gość
12-03-2009, 16:17:00

No mój to trzy miesiące... Lekarze mówią że to jest młoda śpiączka i jeszcze trzeba czasu ale dla mnie to wieczność??? A Twój ile śpi??? I w jakich okolicznościach zasną???
gość
12-03-2009, 19:04:00

nr do dr Talara 0604 449 599 znalazłam na necie
kurcze mój spioszek dopiero spi 13 dni a dla mnie to jak cała wiecznosc
Początkujący
12-03-2009, 21:40:00

Qrcze ja to piszę w sprawie mojej kuzynki , jest ona młodą dziewczyną ma dopiero 34 lata i 4ego lutego jadąc do pracy miała wypadek samochodowy .
Sanitariusz który był na miejscu wypadku twierdzi że była ona przytomna lekarze w szpitalu porobili jej odwierty w głowie bo miała krwiaki , i wprowadzili ją w śpiączkę farmakologiczną i niestety do tej pory nie może się wybudzić niewiedzą czemu [addsig]

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: