Reklama:

śpiączka (215)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-02-2010, 21:04:39

witam moj brat mial wypadek spał ponad pięć miesiecy-teraz ciągle krzyczywy wyzywa każdego od jakich tylko można czy to jest normalne jak mu mozna pomuc powie mi ktoś krzysztof
gość
13-08-2010, 19:07:01

a jaki jest teraz stan Twojego Taty? Mój mąż jest pół roku po niedotlernieniu mózgu w wyniku zawału, wybudzony, ale nie ma orientacji w czasie ani przestrzeni, miesza mu się pamięć wsteczna, bardzo słaba pamięć krótkotrwała, żeby ie powiedzieć znikoma. Nie pamięta bierzącego dnia, nie pamięta co robił przed godziną. Jest przez to to niesamodzielny. Czy ktoś jest w podobnej sytuacji, czy pamięc się poprawia? Czy ktoś wie o jakiś forum piszących o takich problemach? Potrzebne mi wsparcie i to bardzo Ania B.
gość
04-11-2010, 16:47:00

Witam, jestem matką 22 letniego syna, który prawie 2 lata temu przeszedł zawał i NZK. Był reanimowany ponad pół godziny, zanim lekarzom udało się przywrócić akcję serca, a póżniej w śpiączce 3 doby. Lekarze nie dawali nam wielkich nadziei. Po wybudzeniu syn nie potrafił nic : nie umiał jeść, pić, myliły mu się sylaby w słowach, trudno mu było mówić, nazywać rzeczy po imieniu. Śpiewał i tłumaczył piosenki w języku angielskim, był pobudzony i nieprzewidywalny. Najgorzej było z pamięcią swieżą. Nie pamiętał niczego, co działo się przed paroma minutami. Uczyliśmy go z mężem wszystkiego od początku, jak małe dziecko. Przeszliśmy razem bardzo długą drogę. Choć do dzisiaj syn nie odzyskał w pełni sprawności intelektualnej, to już sam sprawnie jeździ samochodem, wrócił na studia ( co prawda jestem pełna obaw czy sobie poradzi, ale nie dowiem się tego jeśli nie spróbuje). Dużą pomocą w odzyskaniu sprawności umysłowej u syna były zabiegi akupunktury. Jeżeli mogę w jakikolwiek sposób pomóc, podaję mój mail farun@wp.pl Najważniejsze to WIERZYĆ, że BĘDZIE LEPIEJ!!!!! Pozdrawiam. Anna.
gość
10-05-2012, 15:08:16

http://niepospolitastudencka.blogspot.com/2012/05/to-tylko-spiaczka-jeszcze-nie-umarem.html - coś o śpiączce, dla rodzin i dla ludzi z zewnątrz
gość
12-04-2016, 18:18:39

Moj partner ma zlamana reke w dwoch miejscach, noge, miednice, kregoslup oraz zuchwe i bardzo mocno obite płuca. Jest w stanie krytycznym na oiomie w spiaczce farmakologicznej od 10dni, zrobili mu drutowanie szczeki i poskladali reke i noge, przedwczoraj przestali podawac mu morfine. Wczoraj jak bylam u niego ruszal rekoma troche, lapal mnie za reke i jak do niego mowilam to na mnie patrzal i lecialy mu łzy. Ma drutowana szczeke takze buzi otworzyc nie moze. Pani doktor powiedziala, ze stan dalej jest bez zmian, nie rozumiem tego bo przeciez otwiera troche oczy i sciskal moja reke i patrzal jak mowilam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: