Reklama:

pulsowanie w uchu (206)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
26-01-2013, 11:43:36

witam ,u mnie wystepuje inny dzwiek bardzo irytujacy, od wielu lat ciagle bez konca slysze cykanie jakby tysiecy konikow polnych i rownoczesnie tykanie zegarkow starego typu z nakrecanym mechanizmem, najciezej zniesc te dzwieki noca , nieraz wybudzaja ze snu, mam tez glosne buzowanie krwi w tetnicach , moze to ze wzgledu na wysokie cisnienie lecz nie ma na te przypadlosci leczenia. Chcialabym choc jeden dzien dostac bez tych klopotliwych dzwiekow .
Ta przypadlosc nosi nazwe tinnitus, czy ktos moze ulzyc , poradzic jak moge sobie pomoc.
gość
20-05-2013, 09:07:46

Witam,mam 23lata szum taki jednostajny słysze od paru lat, cisnienie raczej niskie zazwyczaj rano 115/75. Ostatnio jakięś 2 tygodnie temu zazceło sie pulsowanie w lewym uchu, słysze dokładny puls gdy jest cisza,do tego w uchu strzela cos gdy polykam sline,nic nie boli tylko denerwuje szcegolnie jak sie czlowiek naczyta...jeden laryngolog stwierdzil ze nic tam niema(taki kiepski za 50zl)Ide teraz do jednego z najlepszych w Krakowie za 120zł. Zapisałem się tez prywatnie na rezonas angio głowy,mam za 2 tygodnie...boję sie tętniaka...moj tata ma tetniaka aorty,a ja sporo czasu od mlodosci forsowałem się siłownią...
gość
31-05-2013, 13:28:44

Witam. Ja też czuję pulsowanie. U mnie występuje w obu uszach wraz z ciśnieniem w uszach i przestaje wtedy dobrze słyszeć, takie objawy pojawiają się i znikają i pojawiają i znikają, czasem mam to kilka razy dziennie, czasem prawie cały dzień się z tym męczę a czasem w ogóle nic mi nie jest. Znalazłam na to sposób- zatykam nos i dmucham tak jakbym smarkała, wtedy uszy się odblokowuję i przestaje na chwilkę. Ale niestety powraca. Przeczytałam tutaj, że może być to spowodowane skokami ciśnienia, tak mi się wydawało, ale jak mierzę ciśnienie w przechodni lub aptece to zawsze mam idealne, hm. Myślałam już o kupnie aparatu do mierzenia ciśnienia, bo mój tata i brat mają nadciśnienie. Czy to może być związane z wypadaniem zastawki serca, bo miałam to w okresie dojrzewania?
gość
04-08-2013, 20:08:46

U mnie słyszałam takie pukanie tuż przed snem, kiedy było bardzo cicho. Długo nie mogłam dojść o co chodzi, czyściłam uszy itp.. Aż w końcu mnie powaliło: słyszę swoją poruszającą się leciutko żuchwę! Jak nią poruszałam to mogłam je zahamować/ zmienić rytm :D Może u was też to ktoś ma? :)
gość
09-09-2013, 19:53:45

Witajcie mam 14 lat i od tygodnia czuje i słyszę pulsowanie w prawym uchu czy musze iść do neurologa ? Zauważyłam ze jestem chyba najmłodsza z osob ,ktore tu pisały :/
gość
09-10-2013, 06:02:26

Ja też mam tętnienie w lewym uchu, choć bardziej czuje jakby tętniło mi po lewej stronie w głowie. Wczoraj zrobiłam rezonans głowy.
gość
20-10-2013, 20:24:50

i mnie dotknelo pulsowanie w lewym uchu no coz jest to straszne uczucie czuje sie dziwnie caly dzien jestem rozbita przemeczona i wciaz czekam kiedy przestanie tetnic pulsowac mieszkam w uk i tutaj patrza dziwnie gdy po raz kolejny mowie o swojej dolegliwosci ojjj bylam u laryngologa i uszy sa w porzadku ,chodze na masaz kregoslupa jestem po 5 masazu i co?czuje sie fizycznie lepiej ale pulsowanie jest nadal choc sa momenty ze ustaje i mam cisze przez godzinke-dwie Jestem zalamana bo trudno mi pracowac i martwie sie o swoje zdrowie jakos nikt nie napisal ze to wyleczyl ????
gość
01-11-2013, 17:00:53

Witam. Miałam to samo. Ciągle słyszałam swoje tętno w lewym uchu. Męczyłam sie strasznie zwłaszcza gdy leżałam w łóżku . Trafiłam do młodego lekarza Murzynka i ten nadgorliwiec tak się tym przejął że wynalazł mi skaczące ciśnienie ( przy jednokrotnym badaniu ciśnienia ciśnienie było OK.Dopiero kilkakrotne w ciągu dnia badanie wykazało nadciśnienie ). Teraz biorę 2 leki na nadciśnienie i wszystko ustąpiło czuję się świetnie i najważniejsze nie słysze tykania w uchu.
gość
18-02-2014, 20:33:26

Witam.Od 3 dni słyszę pulsowanie w uchu,Nigdy wczesniej czegoś takiego nie doznałem.Jakiś czas brałem żeń-szeń i podejrzewam że jest to przyczyna problemu.Od jutra przestaje go przyjmowac i zobaczymy,oby problem ustał bo już w jednym uchu mam kocioł od kilku lat szumi mi w uchu,juz sie do tego przyzwyczaiłem,nauczylem sie z tym zyc i nawet bardzo mi to nie przeszkadza.Niestety zadna kuracja na szum nie pomaga,dziwna choroba,moge z nia zyc ale przydalo by sie miec chociarz 2 ucho w 100% sprawne,wiec czujac ten puls troche sie zdenerwowalem.Moze ustanie,zobaczymy pozdrawiam.
gość
19-04-2014, 15:30:37

Odgłos tętna w uchu męczy mnie od kolku miesięcy, non stop. Laryngolog, pobyt na oddziale, rezonans-nic. Kto zdiagnozował i wyleczył dziadostwo?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: