Reklama:

pulsowanie w uchu (206)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-10-2011, 17:47:22

czy ktos wie czy to jest grozne i czy ktos to ma prosze o odp
gość
20-10-2011, 20:24:36

halo napiszcie cos o tym pulsowaniu prosze bo juz nie moge wytrzymac boje sie prosze!!!!!!!
gość
28-10-2011, 19:13:22

Gość 2011-08-22 11:18:36 Mam to samo. Słysze stukanie w lewym uchu, przypominające bicie serca- lecz uderzenia są nie takie jak puls. Czasami szybciej bije a czasami wolno. Nie mam tego na codzien, pojawia się niepodziewanie. Byłam u laryngologa i stwierdził że mam zapalenie ucha dał mi atecortin i polecił badanie słuchu. Lecz stwierdzono, że mam idealny słuch a pulsowanie nadal występuje (głośne - bezbolesne i nieprzyjemne ).Wiem tylko tyle że to nie jest od ucha to pulsowanie tak stwierdził laryngolog. Dostałam kolejne skierowanie na USG doppter tętnic szyjnych i co też wszystko wporządku. No i dostałam kolejne skierowanie na rezonans magnetyczny głowy. Zobaczymy co powiedzą , martwie się by to nie był tętniak bo laryngolog pytał się o zawroty głowy, problemy z widzeniem itp. Mam nadzieję że to nic groźnego i że w końcu dowiem się co to jest bo nie chce żyć z tym pulsowaniem bo to strasznie uciążliwe.
hej hej widze ze masz dokladnie to co ja, czy wiesz moze cos wiecej na ten temat? Ja dostalam juz skierowanie na rezonans, w poniedzialek bede sie zapisywac...ciekawe jak dlugo bede musiala czekac
gość
04-11-2011, 16:17:46

ludzie idzcie do lekarza po rezonansie dowiedzialam sie ze mam stwardnienie rozsiane jak najszybciej do lekarza a zaczelo sie os ucha
gość
04-11-2011, 16:17:48

ludzie idzcie do lekarza po rezonansie dowiedzialam sie ze mam stwardnienie rozsiane jak najszybciej do lekarza a zaczelo sie os ucha
gość
04-11-2011, 16:57:19

Pisałam juz to w jakim watku,nie mozna tego lekcewarzyc to moze sie zle skonczyc tak jak pisze przedmowca do lekarza na ten tychmiast:(
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/ukdyx1hpemu9do5p.png[/img][/url] [url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/dxom15nma1ljoade.png[/img][/url]
gość
15-02-2012, 12:15:27

Moi drodzy pisalam tutaj jakis czas o swoim pulsowaniu: wiec wszytstko wyglada nastepujaco: mialam rezonans magnetyczny, ktory nic nie wykryl...jestem zdowa na glowie;p mialam tomografie kosci skoroniowej i uszu:jestem zdrowa, pani powiedziala, ze moznaby sie na mnie uczyc anatomii... badania sluchu...wszystko ok, to nic z uszami NIC A NIC, takie objawy nie musza oznaczac ze ma sie guza...nie martwcie sie na zapas. Wiec co teraz? Hmm... mysle sobie, ze to najprawdopodobniej cisnienie...nic innego...ja mam 22 lata i 180 cm wzrostu-jestem wysoka i to moze byc przyczynasama nie wiem co teraz zrobic bo moje pukanie nierownomierne nadal sie pojawia i wkurza...np teraz mi puka ale cisnienie atm wynosi 960 wiec moze to odpowiedz,,,, Mysle, ze jak znajde troche czasu to pojde do domowego i uzgodnimy co z tym moim cisnieniem. Bierzcie duzo magnezu i potasu-mniej nerwow i zdrowsze serce, a to pomoga a naszej dolegliwosci i kochani nie traccie ducha!! Ja sie trzymam choc czasem mam dosc...Pozdrawiam:***
gość
23-02-2012, 20:20:02

U mnie nie dość że, szumi mi w uszach non stop to jeszcze słyszę puls w lewym uchu. Mam 42 lata, szum mam od dwóch lat a, bicie serca słyszę od 5 miesięcy. Cisza jest dla mnie dramatem i doprowadza mnie do szału, muszę ciągle coś robić żeby nie myśleć o tych objawach. Staram się o rezonans magnetyczny ciekaw jestem wyników.
gość
29-02-2012, 07:59:27

U mnie dolegliwości pojawiły się 4 lata temu,2 miesiące po urodzeniu pierwszego dziecka. Przez 3 lata był to pulsujący szum w lewym uchu. Miałam MR głowy, który nic nie wykazał. Po tym czasie pojawiły się inne objawy: ból za uchem, mrowienie twarzy, podniebienia. Pulsowanie rozchodzi się aż do nosa. Wieczór to dla mnie koszmar. Kładę dzieci spać, kąpię sie i sama się kładę, żeby tego nie czuć. Miałam robione również inne badania: TK ucha i TK zatok oraz zdjęcie pantomograficzne (chirurg szczękowy). Dalej nic nie wiem a moje życie to koszmar!
gość
02-07-2012, 15:01:44

Gość 2010-12-16 10:15:14 Witam. Ja z kolei czuję tak jakby ciśneinie w głowie i szum w lewym uchu. gdy skaczę lub biegam czuję jakiś płyn. Byłem już u paru laryngologów i nic. Słuch mam na bardzo dobrym poziomie tylko niestety coraz więcej mi ten szum doskwiera. W przyszłym tygodniu idę na jonoforezę ucha gdyż chyba 4 laryngolog stwierdził że mam wciągniętą błonę bębenkową co powoduje szum i uczucie tego ciśnienia. Mam nadzieję że się nie mylił.
P.S. Dajcie znać czy ktoś już się uporał z tym problemem lub ma jakieś postępy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: