czy ktos wie czy to jest grozne i czy ktos to ma prosze o odp
Gość 2011-08-22 11:18:36 Mam to samo. Słysze stukanie w lewym uchu, przypominające bicie serca- lecz uderzenia są nie takie jak puls. Czasami szybciej bije a czasami wolno. Nie mam tego na codzien, pojawia się niepodziewanie. Byłam u laryngologa i stwierdził że mam zapalenie ucha dał mi atecortin i polecił badanie słuchu. Lecz stwierdzono, że mam idealny słuch a pulsowanie nadal występuje (głośne - bezbolesne i nieprzyjemne ).Wiem tylko tyle że to nie jest od ucha to pulsowanie tak stwierdził laryngolog. Dostałam kolejne skierowanie na USG doppter tętnic szyjnych i co też wszystko wporządku. No i dostałam kolejne skierowanie na rezonans magnetyczny głowy. Zobaczymy co powiedzą , martwie się by to nie był tętniak bo laryngolog pytał się o zawroty głowy, problemy z widzeniem itp. Mam nadzieję że to nic groźnego i że w końcu dowiem się co to jest bo nie chce żyć z tym pulsowaniem bo to strasznie uciążliwe.
Gość 2010-12-16 10:15:14 Witam. Ja z kolei czuję tak jakby ciśneinie w głowie i szum w lewym uchu. gdy skaczę lub biegam czuję jakiś płyn. Byłem już u paru laryngologów i nic. Słuch mam na bardzo dobrym poziomie tylko niestety coraz więcej mi ten szum doskwiera. W przyszłym tygodniu idę na jonoforezę ucha gdyż chyba 4 laryngolog stwierdził że mam wciągniętą błonę bębenkową co powoduje szum i uczucie tego ciśnienia. Mam nadzieję że się nie mylił.
P.S. Dajcie znać czy ktoś już się uporał z tym problemem lub ma jakieś postępy.
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.