Reklama:

pulsowanie w uchu (206)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-09-2006, 17:06:00

Witam:)
Od jakiegoś miesiąca coś dziwnego dzieje się z moim uchem. Kiedy biegam, skaczę, tańcze, czuję pulsowanie w prawym uczu, takie jakby odbijanie się piłeczki w rytm bicia serca. Później mam zawroty głowy, czuję się jakbym miała się przewrócić, ale nie jest to zbyt silne. Dzieje się tak tylko przy takim 'skocznym' wysiłku fizycznym. Kiedy robię np. brzuszki nic takiego nie odczuwam. Zauważyłam, że pulsowanie nasila się kiedy odchylam głowę w prawą stronę, natomiast staje się mniej intensywne, kiedy przechylam głowę w lewo.
Byłam u u dwóch lekarzy. Jeden stwierdził, że mam zatkaną trąbkę słuchową i zlecił badania słuchu. Badania nic nie wykazały, więc poszłam do drugiego lekarza, który dal skierowanie do szpitala. W szpitalu zrobili mi próby kaloryczne błędnika, tomografię, badania wzroku i NIC, oprócz tego, że wykryli mi skoki ciśnienia. Wszystko wyszło ok, ale nadal odczuwam to pulsowanie po skakaniu i bieganiu. Teraz wybieram się do neurologa.
Co to może być? Slyszałam o chorobie, która nazywa się chorobą Meniera, czy to może być to? Boję się, że już mi tak zostanie ,
Czy ktoś się już z czymś takim spotkał, a może sam ma takie dziwne dolegliwości? proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam,
Maja

PS: Około 5 tygodni temu leciałam samolotem. Czy to może mieć związek?
gość
23-10-2006, 19:59:00

ile tu trzeba czekać na odpowiedź? dalej nie wiem co mi dolega....
Maja
gość
24-10-2006, 21:24:00

Dobry wieczór Maju ! Rzeczywiście na tym forum jest chyba mało osób, które mogły by coś poradzić. Nie jestem lekarzem ale w/g mnie musisz zrobić sobie RTg kręgosłupa szyjnego. Miałam podobne objawy. Teraz mam pulsujące / bićie chyba serca/ w potylicy przy jakimkolwiek wysiłku, nie zawsze ale czasami zdarza się. Mam dyskopatię kręg. szyjnego i zwyrodniania. Robiłam też przepływy Dopplera tętnic szyjnych i kręgowych. Szkoda ,że na tym forum nie odpowiadają lekarze, nie chodzi o stawianie diagnozy na odległość, ale pokierowanie do jakiego specjalisty się udać. Pozdrawiam.
gość
26-10-2006, 16:17:00

Nareszcie ktoś mi odpowiedział!
dziękuje
gość
03-03-2007, 19:49:00

witam wszystkich.ja mam taki sam problem.w lewym uchu od dluzszego casu odzczuwam puls to znaczy bicie.robilam badania blednika i wszystko jest oki.z rtg kregoslupa szyjnego wykryli jakies wady.czy to mozliwe ze od tej dyskopatii mam te problemy.nie moge przez to spac.
gość
15-06-2007, 08:27:00

Witam wszystkich

Mam 22 lata i od wczoraj czuje nierównomierne pulsowanie w lewym uchu. Nie bez przewy ale co jakiś czas. Np po 5 miuntach słysze w uchu jakby szybkie puslowanie trwające sekunde późnej przerwa i znowu kilkakrotnie. Nie wiem o co chodzi. Na początku się wystraszylem. Mam nadzieję że przestanie.
gość
22-07-2008, 08:30:00

to i ja napisze, mam 22 lata, pulsowanie mam w prawym uchu takie jak wasze przypadki opisane wczesniej, pojawiaja mi sie na nastepny dzien po tym jak siedze dlugo po nocy albo pije albo jedno i drugie, dziwna sprawa
gość
22-09-2008, 07:09:00

Witam, ja pulsowanie w lewym uchu mam od ponad roku. Laryngolog niczego nie stwierdził. Czy ktoś ma już jasno postawioną diagnozę i został wyleczony
gość
16-02-2009, 13:26:00

witam ja mam 21 lat i tez o kilku miesięcy słyszę puls w lewym uchu ale jak przechylę głowę na lewą stronę to juz go nie słyszę w gdy przechylę w prawo to pulsuje bez zmian nie wiem co to może by myślałem juz nawet o jakimś tętniaku ale pora wybra się do lekarza chyba
gość
05-03-2009, 02:06:00

witam cie mam podobne a wrecz te same objawy ale nie bylam z ty jeszcze u lekaza najbardziej drazni mnie dzwiek tego pulsowania poniewaz mometami oglusz moje ucho.boje sie isc do lekaza pomozcie nam..

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: