Reklama:

pulsowanie w uchu (206)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-04-2023, 11:08:43

Odpisz proszę jaka część głowy została poddana rezonansowi ,góra czy tył czy bok głowy pytam bo chce zrobić rezonans ale kosztuje 750 zł
gość
22-04-2023, 22:45:12

Ja też mam pulsowanie w uchu od kilku miesięcy byłam u rmlarybgologa przepisał tabletki i psik psik do nosa stosowałam przez prawie 2miesiace ale nic nie pomogło puls nadal jest teraz ostatnio doszło bol głowy dziwne klocie z każdej strony głowy a przeważnie z prawej też czuje takie ciśnienie w głowie jakbym miala mi pęknąć na rezonans czekam do końca maja bo wtedy mam wizytę a w poniedziałek idę do laryngolog bo mówił jak leki nie pomaga to mam przyjść. Szczerze nie ukrywam ale utrudnia to w normalnym codziennym funkcjonowaniu.
Pozdrawiam
gość
07-05-2023, 19:50:52

Gość 2007-06-15 10:27:00
Witam wszystkich
<BR>
<BR>Mam 22 lata i od wczoraj czuje nierównomierne pulsowanie w lewym uchu. Nie bez przewy ale co jakiś czas. Np po 5 miuntach słysze w uchu jakby szybkie puslowanie trwające sekunde późnej przerwa i znowu kilkakrotnie. Nie wiem o co chodzi. Na początku się wystraszylem. Mam nadzieję że przestanie.
gość
08-10-2023, 21:17:05

Ktoś już jest po rezonansie i ma diagnozę? Mi pulsuje w lewym uchu już prawie dwa lata, laryngologicznie wszystko w porządku. Czekam za wynikami rezonansu.
gość
25-02-2024, 07:42:58

Od dwoch lat mam z tym problem. Slysze stale pulsowanie w lewym uchu, 247. Laryngologicznie ok, rezonans ok, tomografia ok. Trzeba nauczyc sie z tym zyc.
gość
01-01-2025, 21:57:15

Pulsujący szum uszny zsynchronizowany z biciem serca, który można wyciszyć zmianą pozycji ciała, głowy lub naciskając szyję jest najczęściej spowodowany zwężeniem zatoki żylnej w mózgu. Nie jest to schorzenie zagrażające życiu, a jeśli jest bardzo głośne i dokuczliwe leczy się to stentem. Drugim nieco poważniejszym schorzeniem jest przetoka tętniczo-żylna opony twardej(DAVF), ale tutaj objawy są nieco inne i obejmują bardzo głośne dudnienie w uchu zsynchronizowane z biciem serca, często czuć powiększone żyły z tyłu głowy lub za uchem i dokuczają tępe bóle głowy wraz ze sztywnością karku

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: