Reklama:

pulsowanie w uchu (206)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
26-05-2014, 21:54:33

ja mam podobny problem, od czasu do czasu nieregularne stuki w uchu. U siebie obwiniam za to candide. probuje ja leczyc dlugotrwala scisla dieta. - mieszkanka UK
gość
27-05-2014, 06:57:25

Co za głupoty stukanie w uchu leczyć dietą pewnie jeszcze głodówką co?? Polecam raczej wizytę u dobrego psychiatry i to do najlepszego w okolicy, polecam wizytę u neurologa, laryngologa lub szczękologa???
gość
16-06-2014, 14:32:04

Wczoraj wieczorem pierwszy raz zaczeło mi pulsowac w lewym uchu. Mam 21 lat. Mimo ze pulsuje mi dopiero jeden dzien juz zdaje mi sie to byc nie do wytrzymania...
Tak jak pisali poprzednicy pulsowo ze mozanie pojawia sie z nikąd i utrzymuje sie jakis czas po czym ustaje na chwile i pojawia sie znowu. Nie mam pojecia czy cos z tym robic i czy to moze swiadczyc o tym ze cos dzieje sie w moim organizmie. Jestem srtudentką podczas sesji wiec oczywiscie biore pod uwage to ze moze to byc spowodowane stresem ale mam nadzieje ze gdy zakoncze sesje dudnienie w uchu ustanie. Czekam na informacje od innych co wyjdzie z rezonansu.
gość
27-08-2014, 23:35:00

Witam
Właśnie od jaskiś 2h słysze uporczliwe pulsowanie w prawym uchu... ze strachu aż musiałem czegoś poszukać na ten temat. Jakieś rady, polecenia? (Myśle że to woda mam taką nadzieje )
gość
31-08-2014, 19:52:03

Ja męcze się z tym strasznie denerwującym pulsowaniem od 8 lat i jak narazie żadne badanie nic nie wykazało. Nadzieje mam w tym forum że może ktoś dowie się czym jest to spowodowane i podzieli się z tą bardzo ważną dla mnie informacją
gość
09-10-2014, 02:06:21

Gdzies dwa miesiace temu zaczelo mi pusowac w lewym uchu, ale nie mocno I nie regularnie. Z czasem jednak stawalo sie coraz mocniejsze. Tydzien temu bylo na tyle dokuczliwe, ze zaczalem sie martwic. Szukajac po internecine znalazlem sie rowniez na tej stronie. W innych miejscach znalazlem, ze przyczyn moze byc wiele np; zapalenie ucha srodkowego, czy nawet czesciowa utrata sluchu - wowczas slyszy sie wiecej co dzieje sie w srodku ucha. Ktos wspomnial, ze moze to by powiazane z kregami szyji, zaczalem wiec masowac szyje - ale nic nie pomoglo. Zrobilem wiec proste cwiczenie - krecilem glowa zataczjac kola w prawo I lewo po kilka razy. Chrupotalo przy tym strasznie, ale po 2 min. cwiczen, pulsowanie ustalo. Nie wiem na jak dlugo - dzisiaj jest tydzien. Mysle, ze powodem mojego pulsowania jest nieodpowiednia poduszka do spania. Poduszka powinna byc twarda I na tyle gruba, aby przy spaniu na boku utrzymywala kregi szyji rowno z reszta kregoslupa. Moj "Jasiek" jest za maly.
gość
12-10-2014, 14:15:27

Witam, mam 17 lat i od jakiegoś czasu mam pukanie/pulsowanie w lewym uchu kila razy dziennie i trwa to parę sekund. Pulsowanie nie ma regularnego rytmu, jest tez ono szybkie. Jest to w różnych sytuacjach, gdy siedzę, gdy chodzę, gdy rozmawiam no nie ma konkretnych sytuacji :/ czytałam że to mogą być skoki ciśnienia ale nigdy nie reagowałam w ten sposób, często mam bóle głowy gdy spada ciśnienie tak jak moja mama. Mam wadę wzroku nie genetyczną ale z powodu szybkiego wzrostu organizmu która powolutku się pogłębia i ustanie nie wiadomo kiedy ;/ słucham też głośno muzyki i mam dwa typy słuchawek : na uszy i te wkładane w ucho. Używam już tylko słuchawek zakładanych ale problem nadal istnieje. Mam sama szukać jakiegoś rozwiązania czy od razu iść z tym do lekarza ?
gość
27-10-2014, 08:08:29

Kochani,
Ja bym poszła do lekarza z tym, nigdy nie wiadomo. Chodzę do Vascular w Gdańsku, serdecznie polecam.
Ale można iść gdzieś indziej i być spokojnym, że nic się złego nie dzieje
gość
31-10-2014, 13:38:43

Przeczytałam wszystkie posty na tym forum i widzę, że to nie jest takie proste, aby się pozbyć pulsującego szumu w uchu.
gość
03-02-2015, 21:16:34

Przeczytałam wszystkie wpisy i mój spostrzeżenia są mało optymistyczne. Mam ten problem od ponad dwóch lat - teraz mam 45. Przykro mi, że to dotyka osoby już w wieku 14-15 lat. Według mnie nie ma na to "cud recepty" - ani masaże, ani tabletki. Każdy przypadek jest na wskroś indywidualny.
Słuchajcie muzyki, ona odpręża. Wieczorem, przed zaśnięciem, lub w ciągu dnia, gdy chcecie się odprężyć, włączcie swoją ulubiona melodię. Jej rytm musi stać się zgodny z Waszym pulsem. Wtedy przyjdzie wyciszenie.
Próbowałam jeszcze inną terapię - wyciszenie przez nadmiar alkoholu, ale nie polecam, szczególnie tym młodym pacjentom.
Trzymajcie się Pulsowicze!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: