Reklama:

porażenie nerwu twarzowego (149)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-10-2014, 00:28:09

U mnie natomiast wystąpiło owe porażenie ponad miesiąc temu po miesiącu odzyskałem 99% tego co ta przypadłość mi odebrała na rehabilitacje nie miałem czasu brałem jedynie steryd, witaminę C w zastrzykach 15 bodajże dostałem potem to samo w tabletkach (jeżeli tez macie nie opuszczajcie dnia bo w przeciwieństwie do sterydu pomoże a nie zaszkodzi) była jeszcze osłonka i krople do oczu bo oko mi się nie domykało podczas snu jakoś 5 kropelek dziennie. Natomiast jeżeli chodzi o rehabilitacje to nie są konieczne jeżeli chodzi o konkretne porażenie porostu jedynie mogą przyspieszyć kuracje. Ja polecam ustać przed lustrem i starać się pokazywać zęby i marszczyć czoło i oczywiście uśmiechać skoro mi to przeszło to i wy spokojne dacie rade, a odnośnie sterydu-nie przesadzajcie z tym świństwem można se zmarnować zdrowie.Dodam jeszcze ze lekarz lekarzowi nie równy prywatnie lecza to inaczej bo są przypadki ze ludzie po tyg czy po 2 odzyskują pełna mimikę twarzy.Tak czy inaczej życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
gość
21-10-2014, 00:39:42

Przepraszam za post wyżej złe napisałem nie witaminę c tylko b była to milgamma czy coś takiego .
gość
28-10-2014, 07:52:35

Mnie to dopadło 4 dni temu. Jestem w 4 miesiącu ciąży. Sterydy odpadają. Ból za uchem dosyć męczący. 2 dni w szpitalu i wyjście z zaleceniem rehabilitacji i wit B. Od dziś będą masaże i solux ale jak czytam ile Wy stosowaliście metod to tracę wiarę że wyzdrowieje samoistnie.
gość
31-10-2014, 00:30:20

Tak jak pisałem wyżej i zwyczajnie ustępuje to po około 30 dniach +/- samoistnie bez rehabilitacji ewentualnie brak sterydu niestety jest nieciekawy ale zrozumiały bo nawet małe stężenie tego paskudztwa w organizmie w okresie ciąży mogło by zaszkodzić .Natomiast nie wiem czemu ja odczuwałem poprawę nawet po samej witaminie (15 zastrzyków po czym przepisano mi to samo w 30 tabletkach po 3 dziennie) steryd tak jak rehabilitacje będą jedynie przyspieszać kuracje ale nawet w moim przypadku kiedy już niby jest wszystko ok i jest po tym wszystkim czuje nadal ze nie do końca tak jest ten mięsień nadal jest z deka leniwy ale myślę ze lepiej nie będzie już bo wiele osób ma podobna pozostałość,a tak poza tym ćwicz przed lustrem w miarę możliwości porostu masuj ręka porażona cześć twarzy i wykonuj gesty mimiczne -staraj się w każdej wolnej chwili a na pewno dasz rade.Mi lekarz kazał się uśmiechnąć po tygodniu do niego a ja nawet nie moglem ruszyć ustami po prawej stronie twarzy wydawało mi się to nie osiągalne teraz mogę powiedzieć ze jest dobrze.Tak wiec szybkiego powrotu do zdrowia
gość
11-11-2014, 00:13:29

Dziękuję za dodanie otuchy. PO 2 tygodniach bez sterydów czuję się dobrze, bo ból prawie minął a był wyjątkowo dokuczliwy. Trochę lepiej zamykam oko i mam wrażenie, że przyzwyczajam się psychicznie do sytuacji a trudno nie popaść w depresję gdy jest się w ciąży w stanie porażenia. Moje lepsze samopoczucie spowodowało, że osoby dookoła zauważają poprawę więc pamiętajcie że nasza atrakcyjność to nie tylko twarz ale także nastawienie, energia i radość wewnętrzna (nawet gdy trudno się uśmiechnąć). Pozdrawiam i życzę nam wszystkim powrotu do zdrowia.
gość
27-12-2014, 20:33:38

Witam w sierpniu dopadło mnie porażenie twarzy dostałam encortkn acard i witaminę b oraz rechabilitacja solux laser i elektrostymulacja obecne mam przerwę śle od stycznia zaczynam z powrotem laser i masaż. Porażenie juz praktycznie niewidoczne Mam takie pytanie cZy wy tez czujecie takie dziwne uczucie na tej pograzonej stronie po prostu boje się ze to wraca unikam przeciągów chodzę w czapce i w szału. Czy jest taka możliwość ze teraz może to wszystko zacząć się od nowa
gość
17-01-2015, 14:52:02

Czesc. Od tygodnia patrze na swoja dziwna twarz. Jestem po punkcji -szukaja powodu. Zastanawiaja się czy to tylko przewianie a moze borelioza a moze sm. Czekam na wyniki. Od poniedzialku zaczynam rehabilitacje-solux, cw. mimiczne i elektrostymulacja. Mam dola ale licze ze wszystko minie. Mam male dzieci-nawet nie moge sie do nich usmiechac bo wygladam...dziwacznie...ehhh
Początkująca
17-01-2015, 15:26:58

Powinno ustąpić po ok 2 tyg. Jeśli nie, to do lekarza.
_____
[url=http://www.acatar.pl/acatarspray.html]Acatar[/url]
gość
01-02-2015, 09:29:33

Dla pocieszenia napiszę, że obecnie w 7 miesiący ciązy prawie nie mam śladu po porażeniu które dopadło mnie w 4 miesiącu! Rehabilitacja polegała na soluxie, masażu i ćwiczeniach mimicznych bez sterydów i dało się z tego wyjść! Trwało trochę ponad 2 miesiące ciężkiej pracy nad sobą ale jak widać nawet bez leków można! a miałam bardzo poważne porażenie, nic nie chciało drgnąć przez miesiąc a potem pomalutku się poprawiało.
gość
01-02-2015, 18:39:19

Witam .Mam do was przykrą wiadomość ta choroba powraca tak jest w moim przypadku mam to już trzeci raz niestety. Pierwszy raz dostałam na prawą stronę 10 lat temu w maju ,,a po pół roku na lewą,oraz 3 lata temu znów na lewą z tym że teraz nadal jeszcze to mam zeszło mi na 80%. Miałam robione badania ,które nic nie wykazały . Już się pogodziłam z tym ale mimo to jeżdżę jeszcze po zastrzyk a dziwne uczucie na twarzy pojawia mi się jak jestem zmęczona , na zmianę pogody no i jak się zdenerwuję .Mam nadzieje ,że nie podzielicie mojego losu i będziecie to mieć tylko raz .Pozdrawiam.12

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: