Reklama:

podwójne widzenie (327)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-10-2008, 10:53:00

witam,podwójne widzenie wystąpiło u mnie w ciągu jednego dnia trzy razy po ok pół minuty,to było 10 dni tenu od tego czasu juz sie nie powtórzyło ,zrobiłem badania okulistyczne (ciśnienie,dno oka) badania krwi (wątroba,nerki), rtg zatok , wszystko w normie. Co mam dalej z tym robić? dzieki za pomoc , pozdrawiam .
gość
04-10-2008, 16:44:00

witam,ja rowniez mam podwojne widzenie juz od dwóch lat. mialam w tym czasie 2 przerwy jedna pół roku a druga 3 miesiace. przeszlam wszystkie badania neurologiczne w szpitalu i wszystko wyszlo ok, badało mnie wtym czasie wielu okulistow i jak dotad nikt nie zna przyczyny bo wszystkie ich badania sa prawidłowe. dodatkowo mam dyskopatie odcinka szyjnego z całkowita zniesiona lordoza szyjna, mam zesoł ciesni nadgarstka, dretwieja mi rece czasem prawa noga, miewam straszne bole głowy. sama juz nie wiem kiedy to podwojne widzenie sie skonczy!!
gość
06-10-2008, 21:01:00

witam ,ja przypuszczam ,że masz uszkodzone kręgi szyjne i dlatego zle widzisz ...moja rada poszukaj łożek CERAGEM one masują cały kręgosłup i leczą promieniami podczerwonymi i cieplem które przewodza kamienie nerfytowe ..podam strone gdzie możesz poczytac o tym lżoku masującym www.ceragem.gliwice.pl....gwarantuje szybka poprawę ,pozdrawiam
gość
14-11-2008, 11:26:00

Ja mam bardzo podobny problem,jestem przebadana wzdłuż i wszerz zarówno neurologicznie jak i okulistycznie i ciągle nie ma diagnozy. Ponownie widzę podwójnie (juz od 12 lat, co półtora roku mam epizody dwojenia) i nikt nie ma pomysłu, co ze mną zrobić. Ostatnio okulistka zaproponowała zastrzyk z botoksu w jeden z mięśni gałki ocznej, ale dla mnie to mocno ryzykowyny zabieg. Czy ktos spotkała się z podobną propozycją?
A zapomniałabym od tygodnia biorę Neurotop 300 , to kolejny eksperyment, ale również bezowowcny. Jesli jest ktoś z podobnym doświadczeniem, bardzo proszę o kontakt, podaję mój numer GG:7161901. Będę wdzięczna za każdą informację.
gość
14-11-2008, 17:36:00

Witam wszystkich! Może niektórym to pomoże, bo udało mi się zdiagnozować przyczynę podwójnego widzenia u mnie. Jak większość miałam zrobione wszystkie możliwe badania neurologiczne i okulistyczne i wszystkie były całkowicie prawidłowe. Okulistka skierowała mnie do specjalisty od podwójnego widzenia w klinice Scanmed w Krakowie i po 1,5 godz. badań lekarz powiedział mi dokładnie co to jest. Mam porażenie 6 nerwu lewego oka. To może się pojawić samoczynnie bądź na skutek wypadku. U mnie akurat wypadek i uderzenie w głowę pogorszyły już istniejący problem. Terapia obejmuje ćwiczenia gałki ocznej 5x dziennie po ok 20 minut wsparte 2-3 zastrzykami z botoksu, aby czasowo osłabiając odpowiednie nerwy oka wspomóc te niesprawne. Mam zamiar to zrobić, bo nie chcę całe życie widzieć podwójnie... U mnie problem wygląda tak, że patrząc prosto, z bliska widzę dobrze, od około 1,5 metra już widzę wszystko podwójnie, a gdy spoglądam na boki, to wszystko jest od razu podwójne. Jeśli ktoś ma podobnie, szczerze polecam - www.scanmed.pl W razie pytań - moje gg 5629825
gość
17-11-2008, 11:17:00

Witam Ja znowu mam "atak" juz 4-ty dzień widze podwójnie
Udało mi się zapisać na jutro do tej kliniki o któtej pisze moja przedmówczymi. Jest tam specjalista zajmujący się podwójnym widzeniem Jutro rano jadę do Krakowa (kawałek drogi będę miec bo mieszkam w Warszawie)! Mam wielka nadzieje że ten człowiek mi pomoże (no w końcu moją przedmówczynie zdiagnozował).
Jak wrócę to napiszę co i jak
gość
17-11-2008, 21:25:00

Strasznie jestem ciekawa efektu tej wizyty, bo ja też się zarejestrowałam do tego lekarza, tylko na piątek. Nie ukrywam, że wiążę jakieś nadzieje z tą konsultacją. A co do iniekcji z botoksu ( a propos wypowiedzi naszej przedmówczyni), to moi neurolodzy i okuliści byli bardzo sceptyczni do tego pomysłu, ale ćwiczenia jak najbardziej wskzane. A ciekwa jestem, od jak długiego czasu masz to podwójne widzenie i ile trwa teki jeden epizod.
gość
19-11-2008, 08:51:00

Wróciłam Wizyta trwała 3godziny i zostałam dokładnie przebadana. Niestety atak juz mi powoli mija więc lekarz nie widział wystarczających obiawów by coś dokładnie stwierdzic ale na podstawie tego co widział może podejrzewac że nawala mi mięsień prosty dolny prawego oka - niestety nie jest to pewna diagnoza , a tylko domysł
Nie wie tez co jest powodem nawalania tego mięśnia
Dostałam zestaw ćwiczen do robienia oraz liste badań do zrobienia. Między innymi dokładne badania tarczycy oraz rezonans oczodołów (bo ponoć jak są jakieś zgrubienia na mięśniach to powinno to być widoczne w tym badaniu).

Generalnie nadal jestem bez diagnozy ale pewnie tylko przez to że atak juz mi mija i obraz rozdwaja się rzadko i na ilka sekund.

Serdecznie polecam wam dr. Mądroszkiewicza Jeśli ktoś ma Wam pomóc to tylko ten Pan - bo to typowy lekarz z powołaniem

Tak czy inaczej ja dalej walczę z moja dziwna "chorobą" i dalej szukam pomocy
gość
19-11-2008, 10:32:00

Trzy godziny... to strasznie długo, ale fajnie, że są jeszcze lekrze, którzy poświecają tyle czasu pacjentowi. Jak wspominałam jadę do Krakowa w piątek i mam nadzeję, że czegoś nowego się doweim. Mam pytanie a propos tej tarczycy, doktor zlecił Ci zbadanie poziomu hormonów, czy również usg a może jakieś jeszcze badanie? Strasznie jestem ciekawa, proszę o odpowedź, bo może uda mi się jeszcze zrobić te badania przed piatkową wizytą. A jak z rezonansem oczodołów, doktor polecił Ci miasto w którym powinnaś zrobić to badanie, bo jest tam najlepszy i jednocześnie najlepszy rezonans? Byłabym wdzięczna za jakieś podpowiedzi, bo piatek już tuż tuż.
Pozdrwiam Dominika.
gość
19-11-2008, 11:06:00

Wiesz...mi te badania zlecił bo nie ma dla mnie pewnej diagnozy. Mam zrobic poziom hormonów tarczycowych. Natomiast jesli chodzi o rezonans to wszystko jedno gdzie go robić.
Ja na Twoim miejscu jeszcze bym się z tymi baaniami wstrzymała bo jak ten lekarz Cię zdiagnozuje to te badania nie będa Ci potrzebne a z resta on Cię juz dalej pokieruje

Mam pytanie : czy ty jesteś ta samą Dominiką która napisała na tym forum pierwszego posta???? Jeśli tak to napisz mi prosze ile trwaja u ciebie te "ataki" podwójnego widzenia i jak często sie pojawiaja ??

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: