Reklama:

podwójne widzenie (327)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-11-2008, 14:09:00

Tak jest ! W pierwszej kolejności neurolog a potem okulista. Neurolog zleci serię badań które będą miały na celu wykluczyć te wszystkie najgorsze choroby typy SM, Miastenia, guzy, tętniaki itp.

Będzie dobrze Pewnie się okaże że masz jakąś wadę wzroku

-----------------------------
Kasia
gość
01-12-2008, 22:55:00

11-08-2006 o 15:29, dominikabicka :
Cześć. Od kilku lat borykam się z podwójnym widzeniem. Epizody dwojenia się obrazu trwają do dwóch miesięcy. POjawiają się samoistnie i w ten sam sposób ustępują. MImo uporczywych prób zdiagnozowania mojego przypadku jeszcze nikomu nie udało się znaleść przyczyny tego zaburzenia. Może jest ktoś, kto spotkał się z podobnym przypadkiem lub sam doświadczył dwojenia się obrazu? Będę wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedź.
, powiem że to jest nic, ja mam taki coś już ponad 10 lat i bez przerwy i nie było żadnych uporczywych prób bo nie było żadnych, śmiechu warte
gość
02-12-2008, 21:19:00

Ale co dla Ciebie jest śmiechu warte, bo nie bardzo rozumiem? Skoro nie chcesz wiedzieć co Ci doleg, Twoja sprawa, ale nie lekceważ ludzi, którzy chcą sobie pomóc. To forum jest tego świetnym przykładem.
gość
03-12-2008, 11:16:00

Jak czytam te wszystkie wypowiedzi to zaczynam widzieć potrójnie , to żart
gość
05-12-2008, 14:08:00

Hej,
Ja dzisiaj widzę podwójnie na większe odległości. Jest to 4 ty raz w moim życiu.
Pierwszy trwał 3 tygodnie i na każdą odległość widziałem podwójnie, pojawiło się to w czasie gdy zachorowałem na grypę, po prostu obudziłem się rano i od razu widziałem podwójnie i tak przez 3 tygodnie, okulista, rezonans. Podobno zapalenie szóstego nerwu obwodowego.
Drugi raz trwał z jeden dzień po długiej przejażdżce samochodem i silnym przemęczeniu.
Trzeci, po wychłodzeniu i przemęczeniu, też ze 2 dni.
Teraz czwarty, najłagodniejszy chyba.
Wszystko w ciągu 4 lat.
gość
08-12-2008, 08:42:00

Buuuuu...
A ja znowu zaczynam widzieć podwójnie
Miałam tylko 10 dni przerwy
Oststnio przerwy między "atakami" trwają coraz krócej a same ataki coraz dłużej.
Nie wiem juz jak z tym zyć, bez kitu zaczynam wymiękać!!!
Wiem że są ludzie bardziej cierpiący itp, ale jakoś nie jest to dla mnie pocieszeniem

---------------------------------
Kasia
gość
10-12-2008, 22:43:00

08-12-2008 o 09:42, gość :
Buuuuu...
A ja znowu zaczynam widzieć podwójnie
Miałam tylko 10 dni przerwy
Oststnio przerwy między "atakami" trwają coraz krócej a same ataki coraz dłużej.
Nie wiem juz jak z tym zyć, bez kitu zaczynam wymiękać!!!
Wiem że są ludzie bardziej cierpiący itp, ale jakoś nie jest to dla mnie pocieszeniem
kopać rowy można widząc podwójnie,

---------------------------------
Kasia
gość
10-12-2008, 22:48:00

Pozdrawiam jeszcze wszystkich kierowców, którzy pisali na tym forum
gość
11-12-2008, 09:10:00

Słuchaj,
proponuję Ci zmienic forum , na którym się wypowiadasz bo chyba nie jest to odpowiednie miejsce na tego typu odzywki.
Jeśli jesteś osoba zdrową ciesz się swoim szczęściem i przestań z łaski swojej nabijac się z tych którzy tyle szczęścia nie mają !!
gość
12-12-2008, 12:51:00

11-12-2008 o 10:10, gość :
Słuchaj,
proponuję Ci zmienic forum , na którym się wypowiadasz bo chyba nie jest to odpowiednie miejsce na tego typu odzywki.
Jeśli jesteś osoba zdrową ciesz się swoim szczęściem i przestań z łaski swojej nabijac się z tych którzy tyle szczęścia nie mają !!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: