Reklama:

podwójne widzenie (327)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-05-2008, 15:30:00

i co wyleczyłaś to? ja ie wiem czy mam sie udac doo lekarza?
gość
13-05-2008, 08:00:00

Ja tez tak mam,ale tylko rano,do południa i niecodziennie.Podobno jest spowodowane zwiekszonym cisnieniem w oku. U mnie to skutek uboczny leków przeciwPADACZKOWYCH+soczewek kontaktowych+wysiłek fizyczny z samego rano. Kiedy wstaje pócniej lub niezakładam soczewek to się niepojawi. Moze byc tez objawemJASKRY lub ASTYGMATYZMU,ale radzę pytac neurologów niż okulistów.
gość
13-05-2008, 09:20:00

Witam, pisze do osoby, ktora napisala w marcu, ze ma podwojne widzenie na tle nerwicowym. Ja takze dostalam taka diagnoze i u mnie rowniez badania typu: eeg, tomografia, rezonans, okulista bz. Jesli wejdziesz jeszcze na to forum to odezwij sie do mnie prosze. Moje gg to 5410959/
gość
28-05-2008, 07:16:00

witam
moja 5 letnia córka zaczeła widziec podwójnie a przy tym robizeza nie specjalnie okulista zeza nie widzi a neurolog wogóle nic wszystko wpożadku ale córka jednak widzi podwójnie i musi jedno oko przymykać zeby widziała 1 mamusie a nie 2 nikt nie moze jej pomoc?
gość
31-05-2008, 20:16:00

Od czterech lat miewam chwilowe, trwające około 5 minut rozjeżdżanie się obrazu - podwójne widzenie. Czasem towarzyszy temu uczucie drętwienia języka, nagłego zmęczenie. Objawy te nasilają się wraz ze zmianą pory roku - im cieplej, tym częściej, do kilku dziennie. Byłem badany przez neurologa, okulistę, miałem robiony tomograf, badanie przepływów tętnic szyjnych i żadnej konkretnej diagnozy. Wszystko w normie. Zalecono mi kurację memotropilem i acartem. Po kilkumiesięcznej kuracji nadal te same objawy. Boję się, że może mi się to zdarzyć w czasie prowadzenia auta. Mam podejrzenia, że może to być od kręgosłupa szyjnego ale poza zaleceniami gimnastyki lekarze rodzinni (wciąż się zmieniają) nic nie proponują. Mam 54 lata. Czy ktoś miał podobne doświadczenia zwieńczone czymś pozytywnym?
gość
07-06-2008, 21:07:00

to moze byc poczatkowy objaw SM (stwardnienia rozsianego ) radze szybka wizyte u lekarza !!!!
gość
12-06-2008, 07:14:00

Hej. Tez tak mam że widze podwojnie. Dlatego wpisalem w Google podwojne widzenie i chcialem zobaczyc czy takie cos spotyka innych ludzi czy tylko mnie. Ja juz mam to dosyc długo. Jest to meczoce bo jak ogladam tv to podwaja mi sie telewizor i jeden nachodzi na drugi i zle widze. Pozdrawiam
gość
17-06-2008, 08:16:00

Witam. Potrzebuje Waszej pomocy. Od około miesiąca widzę podwójnie na jedno oko. Gdy patrzę prosto jest wszysko fajnie, gdy patrzę w prawo rownież, ale gdy patrzę w lewo obraz mi się podwaja. Zaznaczam że patrząc nie odwracam głowy tylko gałki oczne. Często czuje jakby w oku coś "skakało"... Proszę o szybką opdowiedz. Pozdrawiam gucio
gość
12-07-2008, 19:31:00

Cześć.Czy wiesz już może skąd to twoje podwójne widzenie na jednym oku? Ja od jakiegoś czasu mam zupełnie to samo.Też podwójne widzenie na jednym oku i tylko patrząc w lewą stronę. I też niestety moja wędrówka po okulistach nie przynosi efektu, nikt nie wie od czego to może być. Jeśli masz może postawioną już jakąś diagnozę to napisz proszę.
gość
20-07-2008, 15:40:00

Nie. Przykro mi, i wstyd się przyznać ale nie byłem u żadnego lekarza, nawet u rodzinnego. Dzień i tak krótki a teraz wakacje...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: