Reklama:

podwójne widzenie (327)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-11-2008, 14:54:00

Tak, to ja. U mnie to ciągnie się strasznie długo, nawet do pół roku, oczywiście z coraz mniejszym natężeniem. Obecnie widzę podwójnie już cztery tygodnie i nie ma żadnej poprawy. Przerwy między epizodami, to mniej więcej półtora do dwóch lat, ostatnio miałam spokój na rok i osiem miesięcy.
Co do badań tarczycy, to miałam je przeprowadzić, bo zlecił mi je mój neurolog, który czepia się już wszystkiego.
A zapomniałabym, czy doktor mówił Ci coś na temat pryzmatów, bo ja dostałam receptę na takie okulary, ale chcę zasięgnąć opini dr. Mądroszkiewicza.
Dla mnie w tym momencie najgorsze jest to, że jestem na zwolnieniu lekarskim i nie wiadomo kiedy wrócę do pracy. Może coś rozwiąże się po piątku, oby. Pozdrawiam
gość
22-11-2008, 18:23:00

Witam . U mnie wystąpiło podwójne widzenie 2 dni temu mam skierowanie do szpitala na badania . Proszę napiszcie czy ktoś się z tego wyleczył a jeśli tak to jakie są sposoby
gość
23-11-2008, 14:05:00

Witam. Proponuje przeczytac to forum od poczatku Niestety większośc z nas jest nadal bez diagnozy
gość
23-11-2008, 15:40:00

Witam, życzę cierpliwości i proponuję zaakceptowąć tą przypadłość, bo trudno zdiagnozować jej pochodzenie, a co za tym idzie jest ona nieuleczalna. Jedno jest pewne trzeba się szukać pomocy wielokierunkowo i nie dawać za wygraną.
Pozdrawiam Dominika.
gość
24-11-2008, 07:40:00

Dominika byłaś w Krakowie u okulisty??
Opowiadaj jak było - co Ci powiedział
gość
24-11-2008, 10:05:00

Byłam. Właściwie niczego nowego się nie dowiedziałam, potwierdził jedynie dotychczasowe diagnozy. Wymordował mnie przez dwie i pół godziny i kazał przyjechać po zrobieniu rezonansu ( tak jak przypuszczałam). Mówił o Tobie, że byłaś, ale niewiele mógł zrobić, bo już nie widziałaś podwójnie Pewnie jak wszystkim kazał mi ćwiczyć i wspominał o wstrzyknięciu toksyny botulinowej. Póki co wracam dzisiaj do pracy i czekam na pryzmaty, zobaczę jak będzie wyglądał świat w tych okularach Pozdrawiam,
Dominika.
gość
24-11-2008, 10:14:00

Czyli Ty juz jakieś diagnozy masz?? Co podejrzewają??

-------------------------
Kasia
gość
24-11-2008, 20:22:00

Tak u mnie od dłuższego czasu wiadomo, że mam niedowład mięsnia odwodzącego i co się z tym wiąże porażenie nerwu Vi. Tyle wiedzą, ale nie wiedzą dlaczego tak się dzieje.
gość
25-11-2008, 17:24:00

Witam mam podobne objawy tzn widze podwojnie zorientowalem sie dosyc nie dawno gdy siedzac przed telewizorem widzialem podwojne napisy lecace na dole ekranu, wczesniej nie zdawalem sobie sprawy z tego myslac ze mam poprostu przemeczone oczy gdyz przez dluzszy okres spalem po 5-6h dzienniei zaczyna mi to przeszkadzac, mam ewidentnie pogorszona ostrosc sytuacja poprawia sie gdy przymruze oczy wtedy ostrosc troche sie poprawia no ale nie bede chodzil non stop z przymruzonymi oczyma, czy wie ktos co to moze byc, czy to poprostu pogarsza mi sie wzrok, czy jakas glebsza przyczyna?, gdzie powinienem sie udac??
gość
25-11-2008, 19:14:00

Musisz pójść do neurologa, który powinien zlecic Ci szereg badań, Ale nie oszukujmy się, jeżeli zależy Ci na czasie, to większość zrobisz prywatnie Powinieneś odwiedzić również okulistę, który powinien zrobić Ci badanie na obrazie Hessa, które co nieco wyjaśni.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: