Reklama:

podwójne widzenie (327)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-12-2007, 13:49:00

Witam ia też mam podwójne widzenie jakwszyscy powyżej . Dolegliwość te dokuczają mi od jakichś 7 lat dopiero od 3 miesięcy wada ta pogorszyła się znacznie. Tak ogólnie widze normalnie ale jeżeli wzrok zmęczy mi się troszeczkę to zaczyna się jazda czytanie dwoma oczami sprawia mi kłopot bo widze dwarazy to samo w przesunięci po zamknięciu jednego oka wszystko jest ok lub po długiej jeżdzie samochodem posziedłem z siostrą na kawe do mc i siedząc 1.5 metra od niej widziałem je dwie przy takich większych objawach dochodzi również ból głowy. byłem w klinice w katowicach i wyniki pani doktor powiedziała że są wręcz podręcznikowe. Wysłała mnie do neurologa mam wizyte w przyszłym tygodnu. zastanawia mnie jeszcze tylk jedno ja dość często mam problemy z zatokami dość często je przeziębiam a przy dużym zmęczeniu oczu toważyszy mi ból podobny do bólu zatok czy problemy z zatokami mogą mieć jakiś wpływ na moje podwójne widzenie? Gdyby ktoś miał podobny problem noje gg to 7930494
gość
22-12-2007, 06:42:00

Mój syn ma podwójne widzenie, po wstawieniu sztucznej soczewki (pourazowy zabieg). Podobno trzeba ćwiczyć mięśnie oka...? czy ktoś coś wie na ten temat ?
gość
28-12-2007, 22:43:00

Pewnego dnia wstałam rano i widziałam podwójnie. Chodząc nie mogłam utrzymać równowagi, oczy przebadane - b/z, po prześwietleniu kręgów szyjnych okazało się, że pomiędzy dwoma kręgami mam drobne zmiany zwyrodnieniowe, które być może takie zaburzenie u mnie powodują. Prócz tego tomograf komp. wykazał pewną asymetrię komór w głowie. (Obecnie widzę podwójnie po wstaniu, trwa to kilka minut). Wybieram się do neurologa.
gość
19-01-2008, 17:24:00

Witam. Miałem między innymi i takie zaburzenna jak dwojenie obrazu. Nawet rezonans magnetyczny nic nie wykazał, dopiero po wielu latach okazało się przy badaniu tomografem komputerowym, że mam bliznę po starym udarze mózgu.
gość
19-01-2008, 17:34:00

Witam. Miałem między innymi i takie zaburzenna jak dwojenie obrazu. Nawet rezonans magnetyczny nic nie wykazał, dopiero po wielu latach okazało się przy badaniu tomografem komputerowym, że mam bliznę po starym udarze mózgu.
gość
29-01-2008, 10:13:00

27-09-2007 o 14:26, gość :
powiem Ci, że mam to samo i się zastanawiam, czy z tym gdzieś pójść czy nie.Co o tym myślicie?

Czesc wszystkim
przed swietami Bozego Narodzenia tez zaczalem podwojnie widziec, ciekawe jednak bylo to,ze gdy jechalem samochodem to widzialem swoja droge a z lewej strony jezdni zas samocody podwojni,wygladalo to tak jakbym widzial potrojnie.
zglosilem sie do trzech roznych specjalistow do badania wzroku, badania wykazaly ,ze wszystko jest-Ok,ostatni z nich doradzil mi zeby jak najszybciej zglosic sie do neurologa co tez uczynilem
okazalo sie ,ze przyczyna jest bardzo prosta -mialem guza mogu ktory uciskal nerw wzrokowy.Teraza jestem juz po operacji usuniecia tego swinstwa i na90% jest poprawa a do pwlnego normalnego widzeni potrzeba jeszcz troche czasu
Pozdrawiam Wszystkich - Jerzy z Gdanskar
Początkująca
04-03-2008, 12:10:00

Witam
Niestety od 4 lat borykam sie z podwójnym widzeniem. EEG, tomografia i badania okulistyczne nie wykazały przyczyn. Najprawdopodobniej to nerwica. Chciałabym się skontaktować i porozmawiać z ludźmi o podobnym problemie, bo czuję się coraz bardziej samotna z tym wszystkim.
gość
25-04-2008, 01:31:00

witam wszystkich
ja widze podowjnie juz prawie 13 lat... cwiczenie oka nic nie daje..
na wstepie chcialbyum poiedziec ze ja dla odmiany lub tez nie widze polowki swojego nosa na odwrot.. znaczy prawa polowke nosa z lewej strony a lewa z prawej.
czy ktos tak ma?
co jest pomiedzy polowakmi nosa bo czasem wydaje mi sie ze caly wszechswiat. myslicie ze to choroba?
jaki moze miec wplyw na osobe chora lub tez jakie skutki uboczne?
na te pytania jeszcze nigdy nie znalalzem odpowiedzi, lecz wydaje mi sie ze tlo nerwowe odpada bo .. jak mozna od 13 lat byc chorym na tle nerwowym?

ja urodzilem sie z zezem.. i po drugiej operacji po odklejeniu bandaza z oka ujrzalem drugi sufit :D dzis sie z tego troche smieje , lecz akceptacja tego ze tak juz jest.. i nic sie nie da z tym zrobic ( nawet po re operacji ktora miala skorygowac wade) zajela mi okolo pierwszych 10 lat.. wiec jezeli ktos ma cos takiego jak codziennie ... taka mysl.. o kurde widze podwojnie.. jak to jest? to polecam cos takiego

ja mowie sobie wtedy - rafal, przerabiales to juz milion razy.. pogodz sie z tym.

i tyle

z zauwazalnych efektow ubocznych? hmm.. czasem oczoplas,
nerwowosc, mowienie naprawde glupich rzeczy..
sam nei wiem co jeszcze.. mysle ze autodiagnoza w tym miejscu nie jest najlepsza mozliwa.. a na obserwacjach bylem juz tyle razy ze wydaje mi sie ze jestem wstanie manipulowac lekarzami.

tak wiec..
najwiekszy efekt uboczny to ten ze nie radze sobie samemu z zyciem chociaz juz mam 24 lata.
a ponad to
uwielbiam tworzyc
malowac .. zwlaszcza.. czasem sie boje.. lecz kto moze wiedziec co tak naprawde ja maluje?

podwojny obraz :D

buzka wszytskim na szczescie
zeby latwo wam posZlo pogodzenie sie z losem.. i z prawdopodobienstwem ze tak juz bedzie do konca zycia.

13 lat widzenia obuocznego minie mi dokladnie 10 czerwca 2008 roku.

jak co to piszcie do mnie

rafalzygula@vp.pl

buzka

nienawidze swiata.. czasem bardzo

a zazwyczaj kocham zycia i przymykam jedno oko.. ale nawet wtedy juz nei jestem pewien czy widze pojedynczo

gość
06-05-2008, 15:43:00

Cześć mam 16 lat od 3 lat widzę podwojnie mam to szczescie ze moge w jAKIS sposob kontrolowac odruchy mojego oka widzię podwojnie... gdy mialem 6 lat udezylem sie w tył głowy mysle zee to jest spowodowane tym zr widze podwojne czy moglby mi ktos pomoc jak to zwalczyc i jezeli ktos wie to czy to jest wyleczalne? czekam...
gość
07-05-2008, 12:51:00

z tym tez mialam problem

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: