Reklama:

podwójne widzenie (327)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
06-08-2013, 06:17:21

Hej Reniu tak pamietam wszystko o czym rozmawialiśmy i jest tak że są opóźnienia w szpitalu św.Rafała gdzie bedzie zabieg i planowany termin ma poślizg już pół roku..ale Powiedz możesz coś jeszcze że swoim problemem zrobić?
Początkujący
06-08-2013, 07:09:36

Oczy bolą mnie dość boleśnie od strony wewnętrznej(może to od gorąca niewiem).i wizja dość nienaturalnie mi sie wygina ostatnio a i przy tarciu oczu mam nagle utraty ostrości więc staram sie tego nie robic ale i tak ma czerwone slepia ciagle..może po pierwszym zabiegu już będzie lepiej..zobaczymy
VIP
06-08-2013, 08:25:40

Mam nadzieję, że zabieg pomoże i już bez poślizgu będzie.
Wiesz moje podwójne widzenie jest przez osłabienie mięśni i niedociąganie gałek ocznych, to objawy Miasteni, już nauczyłam się z tym żyć, i normalnie też widzę, a przy wiekszym osłabieniu mam to pod. widz.
Początkujący
06-08-2013, 08:39:25

Co ma być to będzie..jest ciężko wiem bo to utrudnia życie na wielu płaszczyznach..ciągle sobie to uswiadamiam.. pozytywne spojrzenie daje właściwe podejście do problemu choć mnie samemu często go brak..i ciężko mi uwiezyc że medycyna nie jest w stanie wpłynąć na umocnienie tych mięśni tak żeby nie powtarzać tego zabiegu..Polski Związek Osób Niewidomych i Niedowidzacych mógłby Ci pomoc w łatwiejszym życiu z ta chorobą
VIP
06-08-2013, 09:16:09

U mnie ten problem juz pozostanie, bo Miastenia nie jest choroba uleczalną, farmakologicznie tylko wzmacniam mięśnie, ale i tak są lepsze i gorsze dni. U mnie osłabienie dotyczy wszystkich mięśni ruchowych i oddechowych także.
U mnie oprócz pod. widz. jest też opadanie powiek, nużliwość mięśni twarzy, a także problemy z połykaniem, żuciem, mową, nie mówiąc o słabych rękach i nagach.
Także widzisz, podwójne widzenie nie jest moim największym problemem, ale dzięki
Ale Tobie powodzenia i powrotu do zdrowia, a przynajmniej do zdrowego widzenia, pozdrawiam
gość
26-09-2013, 07:30:29

O czym moze swiadczyc widzenie takiej jakby poswiaty wokół liter ?? Gdy np ogladam jakis film i napisy sa np biale badz jasne widze taka jakby poswiate ktora odchodzi od nich. Robia sie takie jakby podwójne. Zauwazylem takze, ze wieczorem gdy jest ciemno widze poswiate od latarni, diod itp. Duzo siedziałem na wakacjach przed komputerem i strasznie mi się nasiliło.
Mam 14 lat. Strasznie się boję. Okulistycznie badały mnie dwie lekarki i powiedziały że nic nie ma, neurolog tez mnie badał i powiedział że jest dobrze, ale dał skierowanie na TK. Badanie mam na 14-10-2013. Strasznie się boję.
gość
10-10-2013, 09:55:52

Cześć !
Piszę ponieważ mam duży problem, a mianowicie jak wszyscy tutaj widzę podwójnie. Opowiem Wam moją historię może ktoś powie Mi coś co mnie uspokoi albo chociaż przybliży do zdiagnozowania mojego przypadku, a więc .. Jakieś 6 miesięcy temu podczas jazdy samochodem zaczęły występować u mnie epizody podwójnego widzenia .. Najpierw trwały ok 1 godziny potem znikały, a następnie znowu wracały. Pojawiały się tylko kiedy jeździłam samochodem jednak po jakimś czasie zaczęły się pojawiać częściej następnie nawet jak chodziłam ulicą, a później jak pojawił się epizod tak został. Od miesiąca widze podwójnie wszystko Mi się dwoi jedynie jak patrze z boku mogę normalnie funkcjonować, ulicą chodzić jest mi bardzo cięzko bo wszystko widze podwójnie .. Kiedy sie to zaczeło po 3 dniach udaałam się do okulisty zostały Mi zrobione wszystkie badania .. następnie poszłam do drugiego okulisty też zostały zrobione badania - wszystko OK. Pani dała mi niezwłocznie skierowanie do szpitala na oddział neurologii. Tam miałam zrobione wszystkie badania EEG - OK. Jednak rezonans wykazał 4 zmiany w mózgu - nieaktywne, 3 po stornie prawej i jedna po lewej. Dostałam 5 kroplówek Solu-Medrolu po 1G. Jednak i to nie pomogło. 16 października mam umówioną wizytę u najlepszego neurologa. Jednak ja już tak dłużej nie moge, od miesiąca borykam się z podwójnym widzeniem.. I zapomniałam dodać po wyjściu ze szpitala zaczęły pojawiać się także bóle głowy i nagłe uściski, który po chwili ustępują. Głowa potrafi mnie boleć cały dzień dopóki nie wezmę proszka przeciwbólowego ..
Powiedzcie mi czy ktoś miał podobny przypadek ? Co to może być ? Przecież tak dłużej się nie da .. ach i mam 21 lat ..
Pozdrawiam Maja
gość
10-10-2013, 09:56:11

Cześć !
Piszę ponieważ mam duży problem, a mianowicie jak wszyscy tutaj widzę podwójnie. Opowiem Wam moją historię może ktoś powie Mi coś co mnie uspokoi albo chociaż przybliży do zdiagnozowania mojego przypadku, a więc .. Jakieś 6 miesięcy temu podczas jazdy samochodem zaczęły występować u mnie epizody podwójnego widzenia .. Najpierw trwały ok 1 godziny potem znikały, a następnie znowu wracały. Pojawiały się tylko kiedy jeździłam samochodem jednak po jakimś czasie zaczęły się pojawiać częściej następnie nawet jak chodziłam ulicą, a później jak pojawił się epizod tak został. Od miesiąca widze podwójnie wszystko Mi się dwoi jedynie jak patrze z boku mogę normalnie funkcjonować, ulicą chodzić jest mi bardzo cięzko bo wszystko widze podwójnie .. Kiedy sie to zaczeło po 3 dniach udaałam się do okulisty zostały Mi zrobione wszystkie badania .. następnie poszłam do drugiego okulisty też zostały zrobione badania - wszystko OK. Pani dała mi niezwłocznie skierowanie do szpitala na oddział neurologii. Tam miałam zrobione wszystkie badania EEG - OK. Jednak rezonans wykazał 4 zmiany w mózgu - nieaktywne, 3 po stornie prawej i jedna po lewej. Dostałam 5 kroplówek Solu-Medrolu po 1G. Jednak i to nie pomogło. 16 października mam umówioną wizytę u najlepszego neurologa. Jednak ja już tak dłużej nie moge, od miesiąca borykam się z podwójnym widzeniem.. I zapomniałam dodać po wyjściu ze szpitala zaczęły pojawiać się także bóle głowy i nagłe uściski, który po chwili ustępują. Głowa potrafi mnie boleć cały dzień dopóki nie wezmę proszka przeciwbólowego ..
Powiedzcie mi czy ktoś miał podobny przypadek ? Co to może być ? Przecież tak dłużej się nie da .. ach i mam 21 lat ..
Pozdrawiam Maja
gość
05-09-2014, 08:06:47

mam 24lata,od dwoch miesiecy mam zawroty glowy i 6raz zdarzylo sie rano ze podwojne widze az musze polezec z zamknietymi oczami przez 5minut!dodam ze mam przy tym krecenia w glowie,robilam badanie dna ok jest ok,mam isc do neurologa i na rezonans,mam rowniez stwierdzona nerwice lekowa czy to moze byc od tego???doradzcie cos strasznie sie boje ze to jakis guz w glowie,zwariuje od tego myslenia.
gość
05-09-2014, 19:17:33

Gość 2014-09-05 10:06:47
mam 24lata,od dwoch miesiecy mam zawroty glowy i 6raz zdarzylo sie rano ze podwojne widze az musze polezec z zamknietymi oczami przez 5minut!dodam ze mam przy tym krecenia w glowie,robilam badanie dna ok jest ok,mam isc do neurologa i na rezonans,mam rowniez stwierdzona nerwice lekowa czy to moze byc od tego???doradzcie cos strasznie sie boje ze to jakis guz w glowie,zwariuje od tego myslenia.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Rezonans głowy 15 latka
Chłopak 15 lat, z ASD, ADHD,zaburzeniami koncentracji i uwagi, dodatkowo drżenia kończyn dolnych i górnych najbardziej intensywne w obrębie dłoni. Dodatkowo homocysteina 25 oraz na zmianę powyżej normy wapń całkowity lub wapń zjonizowany.
gość
Proszę o odpowiedź
Dzień dobry robiłam rezonans magnetyczny głowy i wyszło mi , że w połowie długości stoku widoczne jest ognisko hiperintensywne o średnicy 0,7 cm np.odpowiadające ( tluszczakowi ) czy to coś groźnego jest? Proszę o odpowiedź
gość
Zapytanie
Przepukliny uciskające nerwy czy ktoś zna dobrego neurochirurga zajmującego się odbarczaniem nerwow
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
Reklama: