Cześć !
Piszę ponieważ mam duży problem, a mianowicie jak wszyscy tutaj widzę podwójnie. Opowiem Wam moją historię może ktoś powie Mi coś co mnie uspokoi albo chociaż przybliży do zdiagnozowania mojego przypadku, a więc .. Jakieś 6 miesięcy temu podczas jazdy samochodem zaczęły występować u mnie epizody podwójnego widzenia .. Najpierw trwały ok 1 godziny potem znikały, a następnie znowu wracały. Pojawiały się tylko kiedy jeździłam samochodem jednak po jakimś czasie zaczęły się pojawiać częściej następnie nawet jak chodziłam ulicą, a później jak pojawił się epizod tak został. Od miesiąca widze podwójnie wszystko Mi się dwoi jedynie jak patrze z boku mogę normalnie funkcjonować, ulicą chodzić jest mi bardzo cięzko bo wszystko widze podwójnie .. Kiedy sie to zaczeło po 3 dniach udaałam się do okulisty zostały Mi zrobione wszystkie badania .. następnie poszłam do drugiego okulisty też zostały zrobione badania - wszystko OK. Pani dała mi niezwłocznie skierowanie do szpitala na oddział neurologii. Tam miałam zrobione wszystkie badania EEG - OK. Jednak rezonans wykazał 4 zmiany w mózgu - nieaktywne, 3 po stornie prawej i jedna po lewej. Dostałam 5 kroplówek Solu-Medrolu po 1G. Jednak i to nie pomogło. 16 października mam umówioną wizytę u najlepszego neurologa. Jednak ja już tak dłużej nie moge, od miesiąca borykam się z podwójnym widzeniem.. I zapomniałam dodać po wyjściu ze szpitala zaczęły pojawiać się także bóle głowy i nagłe uściski, który po chwili ustępują. Głowa potrafi mnie boleć cały dzień dopóki nie wezmę proszka przeciwbólowego ..
Powiedzcie mi czy ktoś miał podobny przypadek ? Co to może być ? Przecież tak dłużej się nie da .. ach i mam 21 lat ..
Pozdrawiam Maja