Reklama:

podwójne widzenie (327)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-04-2017, 07:03:19

Gość 2017-04-11 08:58:59
Hej już on ponad roku męcze się z podwójnym widzeniem. Mam 15 lat i właśnie wybieram szkołę ponadgimnazjalną😟. Tak więc co można zrobić z podwójnym widzeniem? Czy jest na to jakiś zabieg? Mam to po operacji usunięcia guza mózgu i mam dość unikania aparatu. Proszę pomóżcie mi?
gość
11-04-2017, 07:12:52

Gość 2017-04-11 09:03:19
Hej już on ponad roku męcze się z podwójnym widzeniem. Mam 15 lat i właśnie wybieram szkołę ponadgimnazjalną😟. Tak więc co można zrobić z podwójnym widzeniem? Czy jest na to jakiś zabieg? Mam to po operacji usunięcia guza mózgu i mam dość unikania aparatu. Czy jest tu jakiś lekarz,który mi pomoże?
Proszę pomóżcie mi?
gość
11-04-2017, 07:15:27

Gość 2017-04-11 09:12:52
Hej już on ponad roku męcze się z podwójnym widzeniem. Mam 15 lat i właśnie wybieram szkołę ponadgimnazjalną😟. Tak więc co można zrobić z podwójnym widzeniem? Do tego dochodzi jeszcze nieszczęsny paraliż nerwu twarzowego😰😪😓😢
Czy jest na to jakiś zabieg? Mam to po operacji usunięcia guza mózgu i mam dość unikania aparatu. Czy jest tu jakiś lekarz,który mi pomoże?
Proszę pomóżcie mi?
gość
11-04-2017, 07:17:37

Gość 2017-04-11 09:15:27
Gość 2017-04-11 09:12:52
Hej już on ponad roku męcze się z podwójnym widzeniem. Mam 15 lat i właśnie wybieram szkołę ponadgimnazjalną😟. Tak więc co można zrobić z podwójnym widzeniem? Do tego dochodzi jeszcze nieszczęsny paraliż nerwu twarzowego😪😢 Czy jest na to jakiś zabieg? Mam to po operacji usunięcia guza mózgu i mam dość unikania aparatu. Czy jest tu jakiś lekarz,który mi pomoże?
Proszę pomóżcie mi?
gość
03-05-2017, 15:50:33

Witam,
U mnie podwójne widzenie było skutkiem przemęczenia wzroku. Praca po 10 -12 godzin, potem gra na komputerze wymagająca dużego skupienia wzroku a obok monitora ustawiony dodatkowo telewizor pod dużym kątem – tak że wzrok skierowany mocno w bok. Do tego bardzo krótki sen i przemęczenie.
Kiedyś miałem zapalenie mięśnia ramienia – w ogóle nie mogłem podnieść ręki w bok przez parę dni. Piszę o tym ponieważ jest to to samo tylko dotyczy mięśnia poruszającego okiem. Ramię wyleczyłem stosując maści przeciwzapalne. W przypadku oka trudno jest zastosować maść bo porażony mięsień jest za okiem. Mimo to wbrew ostrzeżeniom na opakowaniu maści Dip Rilif (skład Ibuprofen + mentholum) smarowałem nad powieką parę dni dopóki nie podrażniło mi skóry na powiece. Do tego ibuprofen doustnie i coś przeciw osłonowo. Poszukałem na forach dla pakierów co jest najlepsze na regenerację mięśni (oni się znają najlepiej) i kupiłem kreatynę i brałem – na pewno nie zaszkodzi.
Przeszło po ok. 4 miesiącach. Podstawa to naprawdę dobrze się wysypiać unikać komputera, tv, alkoholu i czytania jak to tylko możliwe. Chodzić na spacery i patrzeć w dal. Nie polecam ćwiczeń – mięsień musi odpocząć i się zregenerować. Lekkie ćwiczenia dopiero gdy zaczyna przechodzić.
Okulistka przepisała mi tylko leki objawowe – czyli takie że nie pomoże i nie zaszkodzi. Jedynie na nawilżenie oka trzeba kupić.
Niestety po zapaleniu mięśnia nie jest on już w 100% sprawny i wyleczony. Każde nadwyrężenie i już czuję że problem może powrócić. Trzeba robić przerwy od komputera co godzinę i nie czytać małej czczionki tylko powiększyć ( ctrl + rolka myszy).
gość
03-05-2017, 16:00:07

Dodaj jeszcze od powyższego tekstu bo zapomniałem dopisać że jeśli lekarz przepisze leki sterydowe - to dobry lekarz i wie o co chodzi.
gość
04-07-2017, 14:27:37

U mnie nie tylko podwójne widzenie było przyczyną długiej pracy przy komputerze, ale też miałam zaczerwienione i piekące oczy,a nawet trochę jakby zamglone. Pomógł mi lutezan, brałam ten z omega 3 to szybko poczułam poprawę .Zaczerwienienia i zamglone widzenie szybko minęły po tym suplemencie
gość
11-10-2017, 13:34:29

Witam serdecznie. Od pól roku lekarze nie moga mnie zdjagnozowac. Zaczne od poczatku.
Jestem (bylam) stylistka rzes, pracuje w pzycji siedzadej lekko pochylajac
sie do przodu co wiadomo obciaza kregoslup. Mialam kontakt z mocnym klejem do aplikacji
rzes, co moze tez ma znaczenie.Mialam klientke i wpewnym momencie zaczelo
mi wszysko wirowac przed oczami, praktycznie nic nie widzialam. Polozylam sie myslac,
ze nadwyrezylam wzrok i zaraz minie. Niestety nie przeszlo i zaczelam wymiotowac. Maz
zaniósl mnie do auta w którym stracilam przytomnosc. W szpitalu zrobili mi tomografie
glowy, wyszlo ok, badania tez w porzadku poza niskim potasem. Zostalam w szpitalu i
mialam jeszcze tobionego doplera tetnic zylnych, cisnienie przez dobe, pobierany plyn
rdzeniowy i rezonans odcinka szyjnego. Wszystko dobrze, poza przepuklina w kregach
szyjnych. Wypisali mnie bo stwerdzili, ze mam depresje. Od tamtej pory nie moge
pracowac, bo caly czas mi wszystko lata przed oczami, nawet jak jest noc to ciemnosc
faluje, bardzo boli mnie glowa i mam uczucie przepelnienia, jakby mózg mial mi wyplynac.
Okulistka stwierdzila, ze z oczami ok, laryngolog podejrzewal ze od oparów kleju dostalam
obrzeku w nosie i uszkodzil sie blednik, neurolog dal leki na dotlenienie mózgu.Na wlasny
koszt porobilam sobie badania: mr glowy, mr angio glowy, tk angio tetnis szyjnych,
vng na blednika, ltt na borelioze, poziom hormonów tarczycy, pole widzenia. Wszystko
wychodzi dobrze. Chodzilam na masaze i akupunkture. Ostania byla wizyta u chirurga naczyniowego , który zalecil mi znalezc dobrego okuliste. Moze to byc uszkodzenie nerwów wzrokowych.
Bylam u trzech okulistów i kazdy odsylal mnie do neurologa i odwrotnie. Czytalam na
internecie, o róznych badaniach okulistycznych specjalistycznych, zaden okulista jednak
na takie mnie nie skierowal.
Nie mam juz sily, bo nie moge normalnie funkcjonowac, ani pracowac, ani jezdzic
autem. Bardzo prosze o opinie.
gość
13-02-2018, 19:16:39

Witam ja widzę podwójnie na prawe oko gdy patrzę w prawo jestem chory na stwardnienie rozsiane biorę leki typu medrol już miesiące i nie ma poprawy proszę o pomoc zastanawiam się czy okulista mi w tym pomorze
gość
22-02-2018, 17:05:24

Witam w w 2016 dokładnie w lutym miałam podwójne widzenie ibrak równowagi i okazało się, że mam poinfekcyjne zapalenie mózgu. Tomograf komputerowy wychodził super poprawnie za to eeg zawsze z błędami do tego jakoś jak miałam 9-10lat teraz w lipcu będę mieć 21 to zemdlałam i od tamtej pory podejrzewają u mnie epilepsję. Łykam te gówno na padaczkę a głowa boli zawsze nie zależnie od czego i jak bardzo. Teraz np. za przeproszeniem *** mnie łeb jak *** i do tego widzę podwójnie, a mama ma to w dupie i się jej nie dziwię. Bo tyle co ja się w swoim życiu należałam w szpitalu to szok.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o odpowiedź
Dzień dobry robiłam rezonans magnetyczny głowy i wyszło mi , że w połowie długości stoku widoczne jest ognisko hiperintensywne o średnicy 0,7 cm np.odpowiadające ( tluszczakowi ) czy to coś groźnego jest? Proszę o odpowiedź
gość
Drętwienie lewej strony twarzy
Witam. Kilka dni temu zaczęły bolec mnie stawy i mięśnie lewej ręki i nogi. Pojawiło się drętwienie i zawroty głowy. Po kilku dniach ustąpiło ale pojawiło się drętwienie w okolicach lewej skroni i ból głowy nieraz z zawrotami głowy. Co to może być? Brak jakiś witamin?
Konieczność powtórzenia rezonansu głowy zalecona przez radiologa
Witam serdecznie, Miałam wykonany rezonans magnetyczny głowy bez kontrastu zwg na zaburzenia koncentracji i pamięci oraz wieloletnie przyjmowanie leków na depresję. Po około dwóch tygodniach dostałam telefon z informacją o konieczności powtórzenia badania, tym razem z kontrastem. Termin na za tydzień. Na pytanie dlaczego jest to konieczne- odpowiedź że tak zdecydował lekarz, niektóre obszary mózgu będą dzięki temu lepiej widoczne. Czy to standardowa procedura? Czy ktoś z Was miał taką sytuację? Czy dobrze myślę, że coś dostrzeżono i chcą się temu lepiej przyjrzeć?
gość
Zapytanie
Przepukliny uciskające nerwy czy ktoś zna dobrego neurochirurga zajmującego się odbarczaniem nerwow
Reklama: