Reklama:

podwójne widzenie (327)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
29-05-2012, 19:49:20

Doktor nauk medycznych Beata Kaczmarek specjalizuje się w leczeniu zeza, niedowidzenia i oczopląsu u dzieci oraz dorosłych. Doświadczenie w zakresie operacyjnego leczenia zeza zdobyła w najlepszych ośrodkach na świecie: Moorfields Eye Hospital w Londynie oraz Giessen w Niemczech.Ukończyła półtoraroczną prestiżową specjalizacje w dziedzinie leczenia zeza w Moorfields Eye Hospital w Londynie pod kierunkiem Johna Lee.Od 2006 roku współpracuje z Profe***m Gene Helvestonem (USA) jednym z największych autorytetów leczenia zeza na świecie.Wykonuje pełen zakres zabiegów w dziedzinie leczenia zeza i oczopląsu.Jest członkiem Polskiego (sekretarz), Europejskiego i Światowego Towarzystwa Leczenia Zeza oraz stypendystką Europejskiego Towarzystwa Leczenia Zeza (ESA).Jest specjalistą okulistą II stopnia (dyplom z wyróżnieniem) oraz doktorem nauk medycznych (praca doktorska z operacyjnego leczenia zeza skośnego u dorosłych).Od 2009 roku prowadzi ośrodek Centrum Leczenia Zeza w Krakowie ul.Bociana4...wogóle równa babka
Paweł Legionowo
Początkujący
29-05-2012, 20:02:03

zez a podwojne widzenie 2 tematy czesto jedno wynika z drugiego..podloze tych dwoch problemow lezy przewaznie w miesniach oczu ktore daja obraz do mozgu..na ktorych ta babka wie duuzo..a zabiegi jeszcze sa refundowane z NFZ wiec polecam sprobowac osobom z tym problemem
Początkujący
30-05-2012, 06:51:37

po wizycie szczeka mi opadla z wrazenia tzn. poszezylem swoja swiadomosc na temat swojego problemu i utwierdzilem sie w swoich dotychczasowych przypuszczeniach oraz przekonaniach..poniewaz niezywie zaufania do opinii lekarzy (nie tylko okulistow) do kazdej wizyty podchodze z lekkim dystansem co do wlasciwej opinni danego "specjalisty"..tak u pani Beaty poczulem to ze jestem u wlasciwego czlowieka..no i odkrylem szczegolowo sedno,sens swojej wady wzroku..teraz do mnie dociera na jak wiele ma to wplyw az ciezko sie otrzasnac..teraz ta sprawa stala sie priorytetem zyciowym bo wiem ze krzywe spojrzenie na swiat utrudnia wszystko a mozna go sie pozbyc
VIP
30-05-2012, 09:43:00

Witaj
To chyba dobrze ze jesteś pod wrażeniem, ogólnie duże znaczenie ma zaufanie do lekarza do którego chodzimy.
Mam nadzieję , że Twój wzrok niebawem wróci całkowicie do normy, czego Ci życzę ......pozdrawiam
Początkujący
30-05-2012, 10:19:03

Ehh niebawem...niestety na zabieg refundowany z nfz czeka sie do roku czasu a przejsc musze takie dwa na prawe i lewe oko..a niestac mnie zeby zaplacic z wlasnej kieszeni ok.2800zl za jeden zabieg...wiec nadzieja na poprawe uzbraja mnie w cierpliwosc
gość
26-08-2012, 20:49:46

Witam, podzielę się swoim problemem.
Otóż 2mce temu miałem wypadek samochodowy, dosyć poważny.
Po tym wypadku rany już się prawie zagoily ale pozostało podwójne widzenie.
Przez miesiąc lezalem w szpitalu i podwójne widzenie miałem cały czas, teraz jak juz jestem w domu i zacząłem siadać i chodzić o kulach trochę się zmniejszyło, tzn widzę normalnie tylko z bliska i gdy głowę kieruje centralnie na dany przedmiot.
Gdy wyjdę na zewnątrz wtedy wszystko widzę podwójnie, szczególnie jak się poruszamy, czy to o kulach czy jak jadę samochodem, jako pasażer. Dodam jeszcze ze w szpitalu miałem robione badanie okulistyczne oraz 2 razy tk głowy i wszystko jest ok.
Jestem zawodowym kierowcą i nie wiem jak to będzie dalej.
Czy ktoś miał już podobny przypadek jak ja, tzn podwójne widzenie po wypadku.
I czy to minie, może jakieś ćwiczenia na oczy?
Pozdrawiam Sławek
gość
15-09-2012, 18:37:20

Od kilku miesięcy pojawia się u mnie efekt podwójnego widzenia. Gdy mam zamknięte lewe lub prawe oko widziany obraz jest ok. Gdy patrzę obydwoma oczyma obraz jest podwójny w pionie. Efekt ten pojawia się nagle i gdy się pojawi zamykam jedno z oczu aby dojechać samochodem do pracy lub domu, po za tym pod czas "tego czegoś" mam zupełny brak koncentracji oraz synchronizacji - problemy z pisaniem, oceną odległości. Pisząc tą wypowiedź patrze na ekran jednym okiem.
Początkująca
16-09-2012, 06:43:13

Witaj!
U mnie problem jest dokładnie taki sam. Skąd i czemu tak nagle się to pojawia nie wiem do teraz a trwa to już ładnych parę lat. Tak właśnie jest niebezpieczeństwo, że może tak zdarzyć się prowadząc auto!!!Nie znalazłam jak dotąd osoby, która by mi na to pomogła!
FLASTR ;-)
gość
03-07-2013, 17:51:08

Ja mam pytanie o podwójne widzenie, tylko ze ono objawia się u mnie w jednym oku, zarówno w lewym jak i w prawym. Mam problem że w nocy, czy w dzień widzę długie promienie od źródeł światła, mam dwojenie białych liter na czarnym tle. Oglądając np telewizor od dołu telewizora wychodzi mi światło, tak jakby smuga która robi się dłuższa im bardziej wezmę powiekę w dół. Jak wezmę powiekę do góry, to te smugi znikają. Objawy pasowały by do stożka rogówki, czy zaćmy. Jednak nic nie wychodzi w badaniach. Neurologicznie miałem MRI, TK głowy, EEG. Też badania wyszły dobrze. EEG coś tam nie do końca wyszło dobrze, ale nie pamiętam co mi lekarz powiedziała. Dała mi jakieś leki żeby " coś tam pobudzić". Szukam rozwiązania tego problemu już od ponad roku i jestem w kropce.
gość
19-07-2013, 14:22:49

Podwojnie widziec zaczelam dokladnie rok temu, wydawalo mi sie, ze to przez przemeczenieoczu od ciaglego komoutera, ale nawet po dlugich przerwach, odpoczynku i kroplach to nie przechodzi. Wrecz sie pogarsza, ostatnio bylam u okulistki - prawe oko niby astgmatyzm, a lewe krotkowzrocznosc...ale ja w to za bardzo nie moge uwierzyc i szukam dlszych przyczyn. Wczoraj poznym wieczorem spojrzalam w ksiezyc...a on byl taki rozmazany, ze nie miglam uwierzyc. Lewe oko rozmazuje mi po skosie, a prawe pionowo...juz naprawde nie wiem co jest.
Natalia, 15 lat
Ps: czesto czuje sie strasznie zmeczona.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: