Reklama:

podwójne widzenie (327)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

VIP
01-05-2012, 06:46:32

flastar to podwójne widzenie moze byc spowodowane wieloma czynnikami, czasem trudno znaleźc własciwy, u mnie postawienie diagnozy trwało dwa lata, .......nie wiem co Ci powiedziec,,,....trzymam kciuki aby to nie było nic powaznego...
Jak mozesz zrób to badanie...pozdrawiam..
gość
06-05-2012, 20:39:51

Ja jak miałam trzy lata miałam dwie operacje zeza i od tej pory podwójnie widzę. Miałam robioną masę badań, nosiłam okulary korekcyjne i chodziłam na ćwiczenia, ale do tej pory to nie pomogło, a mam już 18 lat. Przez tak długi czas przyzwyczaiłam się już do tej wady i nauczyłam się kontrolować oczy. Czasem nawet mi to nawet trochę pomaga, tym bardziej, że borykam się od jakiegoś czasu z krótkowzrocznością i jak jedno oko słabnie, zaczynam używać więcej drugiego
VIP
06-05-2012, 20:43:32

poczytaj sobie o MIASTENI OCZNEJ czy aby Twojev objawy pasują....pozdrawiam..
gość
07-05-2012, 07:37:01

ja miałem wypadek motocyklowy , doznałem pęknięcia oczodołu ,patrząc w lewy dół odczuwam ból i widzę podwójnie. czy to minie?
VIP
07-05-2012, 09:09:11

To musi stwierdzić okulista.....od czego występuje podwójne widzenie i czy da się to skorygować operacyjnie.
gość
07-05-2012, 11:14:00

Od wypadku mineło 10 dni, na oku jest jeszcze siniak ale ja juz widze poprawe.
gość
10-05-2012, 08:38:58

Witam.
Czytam wasze wypowiedzi i zastanawiam się nad swoimi objawami. Otóż nie mam podwójnego widzenia non stop, pojawia się kilkanaście razy dziennie, nawet "na zawołanie" wystarczy, że skupię wzrok na czymś, a po dosłownie 3-4 sekundach mi się dany obiekt rozjeżdża. np: wystawię przed siebie palec i po chwili widzę dwa, ale obraz w dalszym planie pozostaje bez zmian. Jeśli skupię wzrok na drzewie za oknem, to po chwili rozmywa mi i rozdwaja rama okna, na którą teoretycznie nie chciałam patrzeć, a drzewo w dalszym planie pozostaje bez zmian. Mam tak odkąd pamiętam, do tego straszne bóle głowy, karku i oka prawego. Jakieś póltora roku temu zmieniałam okulary (mam -1,8 z astygmatyzmem) i nadal rozjeżdża mi się obraz. Inna przykładowa sytuacja: leżąc na boku przy mężu widzę, że ma troje oczu
Co to może być, gdzie mam się udać?
Dotychczas wmawiałam sobie, że to normalne, a i na bóle głowy miałam tysiąc wytłumaczeń ( nie lubię lekarzy) Ale zaczyna mi to przeszkadzać i nie ukrywam, że w ciągu ostatniego roku widzę coraz gorzej, nawet w okularach zaczynam mrużyć oczy patrząc na 40 calowy telewizor z odległości 2,5 - 3 metry.
Aga
VIP
10-05-2012, 19:29:27

Aga myślę że mozna zacząć od okulisty, moze on znajdzie przyczyne Twoich dolegliwości, a jesli okulistycznie bedzie ok , to pokieruje Cię gdzieś dalej, czasem podwójne widzenie jest od zeza, wtedy mozna skorygować poprzez zabieg, a jeśli nie ma zeza, to trzeba szukac przyczyny gdzie indziej .
Ja przy dwojeniu przymykam jedno oko, ja mam jeszcze dodatkowo opadanie powiek, to są objawy Miasteni.
Mam nadzieje ze niedługo się dowiesz co Ci dolega....powodzenia....pozdrawiam...
Początkujący
29-05-2012, 17:14:00

Witam
Z tej strony Pawel z Legionowa jakis czas temu pisalem o swoim przypadku i wczorajszej wizycie w Krakowskim Centrum leczenia zeza z ktorej zdaje teraz relacje....
Piekne miasto a sama klinika zrobila na mnie dobre wrazenie ale watpilem w obiektywne spojrzenie pani dr. Beaty Kaczmarek jerzeli chodzi o przypadki pourazowe czy np. moj
...ale cale szczescie mylilem sie:)
Jasno i klarownie tj.fachowo przedstawila mi moj problem
i powiedziala ze kwalifikuje mnie na dwa zabiegi oraz to ze nieobiecuje ze podwojne widzenie minie
ale i tak nadzieja jest warto sprobowac...czemu nie
mam zeza pionowego i poziomego w kazdym kierunku nieustannie od 7 lat wiec szczerz mowie ta osoba jako specjalista od zeza to jedyna osoba w tym kraju ktora niweluje(niestety nie zawsze bo to nie od niej zalezy) podwojne widzenie.http://www.leczeniezeza.pl/
pozdrawiam
VIP
29-05-2012, 18:57:22

Witaj Pawle..
Bardzo się cieszę, że pojawiło się światełko w tunelu, badz dobrej myśli ......na pewno po zabiegu duzo się poprawi, a moze nawet całkowicie....napisz prosze adres tej kliniki , może się to komuś przydać.....wierzyłam ze musi być jakis rozwiazanie.....powodzenia, dzięki ze się odezwałes....pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: