Reklama:

podwójne widzenie (327)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-04-2012, 16:21:38

Rozumiem..powiedz jak Twoje podwójne widzenie się objawia. W jaki sposób Ty widzisz podwójnie?
VIP
07-04-2012, 16:31:45

Gdy miśnie są bardzo słabe [ męczliwość mięśni wzrasta z upływem dnia ] to widzę podw. we wszystkich kierunkach...ratunek... przymykam jedno oko...gdy jest w miarę dobrze to dwoi się tylko przy patrzeniu na boki , z tym że jeśli odwrócę głowę do tyłu to zawsze się dwoi.
Przy jeździe samochodem często przymykam jedno oko.
A o Twój wiek pytałam bo na MG kobiety zapadają najczęściej ok. 25 roku życia .
gość
07-04-2012, 16:35:15

Dziękuję za informacje. Choć już teraz to jestem mega przestraszona.
Z tym widzeniem jeszcze - z bliska widzisz dobrze czy obraz też się rozchodzi?
Życze dobrych chwil w Świeta.
VIP
07-04-2012, 16:42:14

Jeśli mam b. słabe mięśnie to wszystko się dwoi , blisko i daleko i na boki.
Nic się nie przejmuj na zapas , bo nie wiesz jaka jest przyczyna , ja mam nadzieję że to tylko przejściowe i będzie dobrze.
Również życzę wszystkiego najlepszego...
gość
09-04-2012, 20:23:59

po swietach jestem gotow stwierdzic ze przy wypiciu jakiej kolwiek ilosci alkoholu jest gorzej bo oczy sie jeszcze bardziej krzywia ale dla mnie niema wiekszej roznicy bo i tak widze zle,,irracjonalne spojzenie skraca pryzmat widzenia a moje patologiczne spojrzenie musi sie jakos zmienic bo szczegolnie teraz mam go dosc wiec do mojej wizyty28maja w centrum leczenia zeza juz niemoge sie doczekac..wybitnie mi przeszkadza wlasnie teraz bo zdaje sobie sprawe jak to mi przeszkadza a to juz mam 7 rok.
Paweł Legionowo
VIP
10-04-2012, 07:01:13

Życzę powodzenia i szybkiego powrotu do normalnego widzenia...pozdrawiam
gość
10-04-2012, 22:09:08

Zycze i wam wszystkim prostego spojzenia na swiat bo ostatnio znajoma powiedziala ze nawet niezdajemy sobie sprawy z tego jak zdrowie potrafi byc kruche a ja dodam jak wazne sa szczegoly takie jak ostrosc widzenia czy rowne widzenie..to jest niesamowicie wazne bo brak tej szczypty normalnosci czy normalnego wyobrazenia daje tak wiele dlatego szczerze rzycze normalnego zdrowia wszystkim ktorym tego brak i tym wszystkim innym ktorzy tego niedoceniajja.
Pawel Legionowo
VIP
11-04-2012, 05:11:16

Paweł życzę powodzenia i mam nadzieję że to minie.
Po wizycie koniecznie napisz co i jak.
Pozdrawiam
gość
11-04-2012, 16:38:16

Tak tak oczywiscie ze to przedewszystkim Tobie...
integruje sie z wami w trudach slabosciach tej anormalnosci
dnia codziennego (dobrze wiem jak to jest)..ludzmi ktorzy rozumieja moj problem bo inni nie sa w stanie sobie wyobrazic co to znaczy miec podwojne widzenie ktore sprawia te nienaturalne zmeczenie swiatem ktory niezawsze jest taki jaki bysmy chcieli a naprawde jest niczym co by moglo tak meczyc..niewiem czy rozumiecie ale ja tak mam
Napewno zdam wam relacje z wizyt u specjalisty i zmian w widzeniu...pzdr.
Pawel Legionowo
gość
19-04-2012, 15:56:15

Witam wszystkich,
W święta pisałam że mam podwójne widzenie ( straszna rzecz), porobiłam mnóstwo badań rezonans głowy ( wszystko ok ) okulistycznie też. Trafiłam w końcu do poradni leczenia zeza. Okazało się że mam ZEZA UKRYTEGO ZBIEŻNEGO( oczy wyglądają normalanie). Powód - niby, że stres, przemęczenie. Mięśnie oka poprostu nagle przestały działać prawidłowo rozluźniły się.
Zalecenia okulary z pryzmatem załamałam się jak do dwóch lat nie minie to operacja lub wstrzyknięcie czegoś do oka.
Czy ktoś dostał taką diagnozę - skąd się bierze ten ukryty zez.
Boję się że to wynikło z jakiegoś powodu:( i będzie się pogłębiać - nie wiem gdzie iść gdzie się leczyć :(
bardzo proszę o odpisanie jak ktoś spotkał się z taka opinią

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: