Reklama:

podwójne widzenie (327)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-05-2009, 09:01:00

Byłam u neurologa. Lekarz nastraszył stwardnieniem rozsianym i dał skierowanie do szpitala.
gość
06-05-2009, 11:27:00

Witam, dokładnie podobna przypadłośc równiez dotyczy mojej osoby, równiez na prawym oku (przynajmniej takie mam odczucie). Byłem w dkulipowiedział, że tego ttypu przypadki pojawiają sie u niego raz do roku. Skierowano mnie do neurologa w celu zdiagnozowania objawów w tym zakresie oraz uzyskanie skierowania na tomografię głowy. Jeśli to nie pomoże to piowedziano mi że pozostaje wyłacznie wizyta w Witkowicach ok. Krakowa, to jedyna w Polsce tego typu placówka lecząca tego typu wadę.
gość
08-05-2009, 08:57:00

Witam! Mój syn ma podwójne widzenie spowodowane nietrafioną operacja.Szukałam specjalistów i sposobów na to schorzenie i dotarłam do Szczecina gdzie podwójne widzenie koryguje się pryzmatami.Teraz jadę na wizytę i w związku z tym ze jest długi czas oczekiwania będę leczyła go w Szczecinie prywatnie.Okulary z pryzmatami pozwalają widzieć normalnie
gość
08-05-2009, 09:11:00

Witam! Mój syn ma podwójne widzenie spowodowane nietrafioną operacja.Szukałam specjalistów i sposobów na to schorzenie i dotarłam do Szczecina gdzie podwójne widzenie koryguje się pryzmatami.Teraz jadę na wizytę i w związku z tym ze jest długi czas oczekiwania będę leczyła go w Szczecinie prywatnie.Okulary z pryzmatami pozwalają widzieć normalnie
gość
08-05-2009, 12:30:00

Co pryzmatów to są nawet naklejki pryzmatyczne, ktore nakleja się na zwykłe okulary. kosztuje to ok 100 zl i wychodzi taniej.Szklo pryzmatyczne kosztuje pewnie ponad 300 zl i nawet troche "lepszy" okulista w vision express potrafi je dobrać oraz zamówić. Robią je tylko w jednym miejscu w Polsce. Pryzmaty nie rozwiązuja jednak problemu, bo po zdjęciu szkieł znowu widzi sie podwójnie... więc np uprawianie sportu w soczewkach odpada
pozdrawiam
Tomek
gość
08-05-2009, 19:31:00

Witam już od paru lat "widzę podwójnie" tzn. mogę tym sterować ze widze normalnie i widzę podwójnie... Nie wiem czym jest to spowodowane, na dodatek jak biegam, to obraz mi skacze... na dodatek mam ciągle pełne zatoki, czy to może być z czymś powiązane??? doradzcie mi co mam robić...
gość
11-05-2009, 08:45:00

nic nie poradzisz , będziesz już tak miał do końca życia, wiem z własnego doświadczenia
gość
18-05-2009, 18:43:00

Właśnie wróciłam od lekarzy - lekarze z Rosji (pomagaja ludzią których polscy lekarze nie potrafia zdjagnozowac).

Maja pewne przypuszczenia co do powodu mojego podwójnego widzenia: zatrucie jadem kiełbasianym w przeszłości.

Poczytałam sobie o tym w necie i faktycznie jest to mozliwe.
wy rownież sobie poczytajcie.

----------------------------
Kasia
gość
18-05-2009, 18:44:00

sorry że z błedami napisalam ale niestety mam problemy z trafianiem w odpowiednie literki bo własnie mam atak

-------------------
Kasia
gość
20-05-2009, 22:37:00

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: