Reklama:

podwójne widzenie (327)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-01-2009, 11:00:00

No z tego co wiem to nikt z nas nie ignoruje podwójnego widzenia. Chodzimy do różnych specjalistów głównie okulistów i neurologów i nikt nic nie wie !! To właśnie jest najwiekszy problem

---------------
Kasia
gość
28-01-2009, 17:06:00

gdy to czytam poprostu mogłabym się pod tym podpisac mam tak od marca jest prawie luty i szcerze zapomniałąm o tym na czas wakacji, dopiero teraz wróciło i strasznie irytuje mnie to , ze nie znam przyczyny tego "czegoś", w ogole jakby tego nie było w wakacje moze było ale nie zauwazałam, bo miałam inne zajęcia ..najgorzej jest własnie z przedmiotami z daleka z bliska nienajgorzej....np zalezy tez od dnia jak sie wyspie to jest "ok" ale jak jestem przemeczona dochodzi jeszce łzawienie, pieczenie...bol głowy w okolicy oczu..;/ mam mała wadę wzroku ...załuje ze wstydziłam sie okularow ...teraz moze od tego mam to podwojne widzenie ...jest wiele przyczyn czytając to forum to niektorych strach się bać....

gość
05-02-2009, 07:51:00

No dobra a czy ktos z Was zna jakiegoś okuliste który zajmuje się podwójnym widzeniem?? (poza dr Mądraszkiewiczem z Krakowa)??

--------------------
Kasia
gość
05-02-2009, 10:29:00

Zapomniałam napisac że stworzyłam nowe forum dla ludzi z podwójnym widzeniem.
Chciałabym abyśmy mniej anonimowo i bardziej swobodnie mogli porozmawiać o problemie który nas wszystkich dręczy.

Oto link do forum: http://www.podwojnewidzenie.fora.pl/

Wiem że rozmowa nas nie uleczy , ale wsparcie innych ludzi z takimi samymi problemami jest czyms niezmiernie istotnym

Zatem zapraszam do odwiedzenia tego forum

--------------------------------
Kasia
gość
05-02-2009, 10:29:00

Zapomniałam napisac że stworzyłam nowe forum dla ludzi z podwójnym widzeniem.
Chciałabym abyśmy mniej anonimowo i bardziej swobodnie mogli porozmawiać o problemie który nas wszystkich dręczy.

Oto link do forum: http://www.podwojnewidzenie.fora.pl/

Wiem że rozmowa nas nie uleczy , ale wsparcie innych ludzi z takimi samymi problemami jest czyms niezmiernie istotnym

Zatem zapraszam do odwiedzenia tego forum

--------------------------------
Kasia
gość
06-02-2009, 11:50:00

też zachęcam do rejestracji
gość
19-02-2009, 09:23:00

Cześć
Mam pytanko czy ktoś z was miał robione badanie na ekranie Hessa ?? Jeśli tak to proszę o namiary gdzie to badanie można zrobic.

Dzięki

25-02-2009, 12:33:00

Dziś byłam na badanu na Ekranie Hessa.
Badanie to ma pokazać (zobrazować) w jaki sposób dwoi się obraz.
Mimo że aktualny "atak" podwójnego widzenia już powoli mi ustepuje jednak na badaniu coś wyszło.

Widac że obraz z lewego oka ucieka mi w lewo i do góry.

Ciesze się że w końcu jakieś badanie zobrazowało to jak widzę.
Miałam juz serdecznie dość tekstów lekarzy typu "pani to chyba oszukuje" "pewnie chce pani zwolnienie lekarskie" "jak pani to sobie wymysliła"

Na początku marca mam badanie rezonans magnetyczny oczodołów.
Potem z wynikami idę do swojej okulistki (na marginesie dodam że to pierwsza lekarka która nie twierdzi że ściemniam i na prawdę stara się dosiedzieć co mi jest)

Jak coś będzie sie działo będępisać
gość
25-02-2009, 12:35:00

OOoo Niestety tu nie widać zdjęcia które wkleiłam (schemat wyniku z ekranu hessa). Dzjęcie widoczne jest tu : http://www.podwojnewidzenie.fora.pl/

----------------
Kasia
gość
10-03-2009, 09:43:00

Witam
Ja mam tak że jak zamknę jedno oko to np:palec widzę w innym miejscu niż jak zamkne drugie oko.
Podwójne widzenie też często mam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: