Reklama:

Padaczka skroniowa - czy to mozliwe? (323)

Forum: Padaczka

gość
29-07-2009, 21:24:00

co z solarium wesolym miasteczkiem alkoholem papierosami rodzeniem dzieci czy saunom jezeli ktos ma padaczke skroniową
gość
29-07-2009, 21:30:00

tyle jest zakazów czy mozna jednak normalnie zyc majac to gdzies chodzac np na solarium? jakie sa skutki ich lamania? nerwy - nie ma szans szans by ich nie bylo.......
Początkująca
11-08-2009, 20:38:00

WITAM MAM CZESTO MYSLI NATRETNE SAME MYSLI I OD 8 LAT LECZA MNIE NA PADACZKE SKRONIOWA I JESTEM CIEKAWA CZY KTOS MA TAKIE OBJAWY I CZY TAKIE MA SIE PRZY PADACZCE SKRONIOWEJ PO LEKACH JEST TROCHE LEPIEJ
gość
17-08-2009, 17:11:00

ja ma padaczke skroniowa od 7 roku zycia ainaczej mowiac odkad pamietam. Mialem juz 2 razy leki odstawiane lecz wpierw po 3 latach choroba wrocila a majac 20 lat po roku wrocila. Teraz chodze do lekarza dla doroslych lecz dopiero zapoznaje sie on z moja osoba. Głopio sie mi jest jeszcze go pytac o rozne rzeczy ktore mnie dotycza a byc moze powiniennem wiedziec lecz jako dziecko wczesniej nie pytalem o to lekarza a teraz poprostu otworzyly sie przedemna w zyciu inne drogi. a mianowicie od czego choroba moze sie cofac?
czy moze byc to rozpoczecie uprawiania seksu?
czy moze picie odrobiny alkoholu?(wreszcie po tylu latach poznanie jego smaku)
i z tego co czytalem wczesniej dzieci nie dziedzicza tej choroby?
gość
22-08-2009, 09:38:00

Tez sie boje, ze mam padaczke. Nastepujace objawy: deja vu prawie codziennie, dziwne krotkie odczucia ze cos sie ze mna dzieje ale nie wiem co, w nocy budze sie kilka razy bardzo pobudzona, po czym za chwile zasypiam, w trakcie wypowiedzi zapominam prostych slow, nie moge sobie ich przypomiec, rozmowca musi mi podpowiadac, bole karku i tylu lub szczytu glowy. Czy to moze byc padaczka?
gość
08-09-2009, 22:42:00

Yo! Ja sam za małolata miałem wiele urazów głowy. W okresie dojrzewania często nadużywałem alkoholu i jarałem gandzie. Mniej więcej od 16 roku życia zacząłem odczuwać to śmieszne uczucie deja vu, przy tym miewać zawroty głowy, lęki itd.

Nie wnikałem w to za bardzo, do momentu aż pewnego dnia moje deja vu przeciągnęło się z 15 sekund do 15 minut, myślałem ze oszaleje, chodziłem po całej chacie nie wiedząc co z sobą zrobić, samego momentu drgawek i toczenia piany z pyska nie pamiętam. Obudziłem się w szpitalu, gdzie powiedziano mi o ataku. EEG, rezonansy i inne *** nie wykryły mi nic.

Moje deja vu i bóle głowy pojawiają się tak samo jak znikają - czyli z dupy. Czasami kilka razy dziennie przez tydzień pod rząd, później 3-4 miechy przerwy i znowu to samo. 2 lata temu miałem jeszcze jeden atak Grand Mal, tak samo poprzedzony przez uczucie deja vu trwające 5-10 minut przez które nie mogłem się ni jak uspokoić zakończone utratą przytomności.

Jak już mówiłem nie mam stwierdzonej epilepsji, nie przyjmuje żadnych leków, normalnie studiuje. O moim problemie wiedzą tylko najbliżsi.

Jako ciekawostkę mogę dodać, że praktycznie w ogóle nie odczuwam zapachów. Można mi puścić piarda w nos, albo przystawić doń 3tygodniowe skarpetki i nic. Nie rozróżnię perfum Calvin Klein od jakiejś taniej podróbki z bazaru. Uczuciowi deja vu uczestniczy jednak charakterystyczny zapach.

Oprócz tego mam bardzo słabą orientacje w terenie, potrafię się zamotać nawet w swoim niedużym mieście w którym żyję 23 lata.

Nie polecam także palenia gandzi. Gdy kiedyś byłem pod wpływem, i dostałem deja vu, niemal nie wyskoczyłem przez balkon.

Padaczka spoko motyw, pozdro 4 @LL
gość
29-10-2009, 22:05:58

mam córke z padaczą wiem od niedawna i mam wiele pytań kto mi może pomuc !!!!
gość
02-11-2009, 19:13:49

witam mam 23 lata od 7 lat leczyli mnie na padaczke ale ja nigdy nie mialm napadu raz tylko zemdlalam i mialm utrate przy tym swiadomosci zakazan mi wszystkiego dyskotek alkioholu pracy po nocach stresu..ale ja niepotrafilam sie z tym pogodzic jak sie swietnie czuje tylko bardzo czesto boli mnie glowa badania eeg nie byly zle tylko drobne zmiany jak mloda osoba kozystam z ycia jak rylko sie da niczego sobie nie odmawikam
i co sie ostatnio okazalo ze zbyt pochopnie dano mi leki moze wcale nie sa mi potrzebne i mam odstawiane wlsinie
choc boje sie czy mi nic nie bedzie na poczatek depresanty a potem powolne odstawienie leku ..a lekarka zapytała czy lekarz poprzedni nie leczyl przypadkim wyniku eeg
gość
02-11-2009, 20:10:04

Witam.
Padaczkę wykryto u mnie gdy miałam 9 lat (teraz mam 30).Wtedy były to napady "małe".Miałam deja vu wtedy sama kładłam się ,straciłam na chwile przytomność trochę drgawek,godzinka odpoczynku i funkcjonowałam jak by nic się nie stało.Ataki miałam 1-2 w roku.Dwa razy próbowaliśmy odstawić leki,niestety się nie udało.

Jakieś 12 lat temu -ataki się zmieniły,nie było już aury,nie wiedziałam że będzie atak ,ale po jakiś 2godzinkach funkcjonowałam normalnie.

Od 10 lat jestem mężatką mam dwie córeczki,jedna ma 9 lat jest zdrowa,druga ma 3 latka urodziła się jako wcześniak w 26tyg ciazy ( nie z powodu mojej choroby),ale ma dziecięce porażenie mózgowe umysłowo rozwija się prawidłowo jak zdrowe trzyletnie dziecko,ma problemy z chodzeniem ale jest coraz lepiej .

Ale to nie o dzieciach chciałam pisać.
Chodzi o moje ataki.Jest coraz gorzej.Nie wiem,że będe miała atak, przez pół dnia nawet nie wiem ze go miałam,nie wiem nic,jak się nazywam, jak znalazłam się w domu...itp..Nagle trace przytomność,wiem że mam silne drgawki,pogryziony język i pełno siniaków.Byłam u kilku lekarzy każdy powtarza to samo EEG w normie ,rezonans i tomografia-może być.
A ja sie boje.Co będzie jak będę gdzieś z dziećmi i dostanę atak, co wtedy?
Od jakiegoś czasu mam mimowolne pojedyńcze drgawki tzn.to podskoczy mi noga,to ręka,palec,jest tego coraz więcej.Nie wspomne już o bólach głowy (po 3 ketonalach mi przechodza).Zapominam znaczenia prostych słów. Czasami się mnie pytają czy piłam tak mówię niewyraźnie ( a nie pije już od kilku lat)
Zauważyłam też,że w nocy podczas snu musi coś się ze mną dziać.rano jestem słaba, mam pogryziony język.
Lekarz zwiększył mi dawke leku.ha ha
Dochodzi do tego, że ide ulicą i zastanawiam się co za chwilę będzie...
Myślę moze iść do neurochirurga.Jak tak to do jakiego. (Mieszkam w Lesznie).Już sama nie wiem.Proszę .Jeżeli ktoś ma , lub miał coś podobnego to proszę o rade.Bo ja już sama nie wiem...wiem że coś jest MOCNO MOCNO nie tak .lekarz twierdzi ze moze być............
Ale jak można tak żyć

Ania
gość
05-11-2009, 15:52:42

Mam pytanko byłem nie dawno u neurologa i powiedział ze z badan nic nie wynika i ma mi zrobic EEG głowy. Chcem sie was zapytac czy mzoliwe ze to moze byc padaczka poł roku temu straciłem przytomnosc było troche przerwy i miesiac temu dalej ale sie czyje dobrze i nic mnie nie boli,ani nie mam zawrotów głowy. Co myslicie o tym co to moze byc?? prosze o odp.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: