Do dzis nie moge w to uwierzyc, ale po przeczytaniu wszystkich postów musze stwierdzic ze wszystko pasuje do padaczki skroniowej. Zaczelo sie 4 lata temu kiedy to miewalem dziwne zaniki pamieci i nie moglem sie wyslowic. Caly czas wiedzialem co chce powiedziec, ale zeby to zrobic musialem sie bardzo skupiac. Wowczas do glowy by mi nie przyszlo ze to jakas choroba. Teraz jest inaczej. W styczniu 2007 zaczely sie dziwne drgawki ramienia. Niepokoilo mnie to ale przeszlo. Miewalem tez od kilku lat takie wlasnie napady aury. sam nie wiem jak to dokladnie opisac, ale szczegolnie rano czulem sie jak muł, jakbym mial glowe w imadle, choc to nie bolalo. W marcu 2007 pierwszy napad toniczno-kloniczny, tzn obudzilem sie z pogryzionym jezykiem i z bólem glowy. Ale myslalem wowczas ze cos mi sie przysnilo. Dopiero w czerwcu 2007 kiedy to spalem z moja narzeczona w nocy tez atak, kloniczno-toniczny, jezyk pogryziony, wykrzywiony i spadlem z łóżka no i spalem pare godzin. Poszedlem do szpitala, 3 dni eeg- ok, tomograf-ok . czesto jezdzlem po 2 tysiace km samochodem non stop i lekarz stwierdzil ze to przemeczenie i jeden atak to jeszcze nie choroba. Niestety po pol roku nastepny, w sumie w ciagu poltora roku bylo ich juz 6. ale co mnie dziwi i cale szczescie ze tylko podczas snu. w dzien czasem mi sie zakreci w glowie ale nie az tak zebym tracil rownowage. Bylem u neurologa, znow eeg po nie przespanej nocy no i ok wyszlo. reazonans magnetyczny - tez ok. Boje sie, poniewaz za rok mam sie ożenic, no i nier wiem czy bede mogl normalnie zyc i byc odpowiedzialnym za innych. W ogole nie biore zadnych lekarstw. Lekarz przepisal mi Neurotop 300 i kazal sie leczyc, ale nie wiem czy tymi lekami sobie nie pogorsze, np boje sie ze po nich moglbym miec napady w dzien itp. znow czekam z nadzieja ze mi juz nigdy sie napad nie powtorzy, tylko czy to juz nie bedzie za pozno...... Mam 27 lat. Nie biore zadnych lekow, koncze studia mam duzo pomyslow na zycie lecz wszystkie sie blokuja przez mysl ze bede ,hmmm jestem chory. Napiszcie czy ktos ma ataki tylko w nocy?