Reklama:

Padaczka skroniowa - czy to mozliwe? (323)

Forum: Padaczka

gość
20-11-2007, 13:13:00

Z padaczką skroniową trzeba się nauczyć życ.
Dla mnie z poczatku to był szok i niedowieżanie ale niestety objawy za tym przemawiały. Z początku miałam mrowienia i drętwienia szczególnie czułam to w głowie, dziwne odczucia , wrazenia ,stany zamyślenia tak jak by prąd mnie poraził. Odczuwam zapachy,częste zawroty głowy ,nadmierna potliwość.
Zawsze żyje z tą nadzieją ,że jakś to będzie.
gość
28-11-2007, 00:56:00

witam serdecznie,
podziwiam wszystkich na forum za naprawed wielka cierpliwosc co do choroby, zazwyczaj nie kontakuje sie z osobami majacymi b.podobne schorzenie.. ale dzis znowu wrocilo, staram sie zyc w pelnej nieswiadomosci ale przestraszylo mnie najbardziej stwierdzenie o:
Padaczka skroniowa musi być koniecznie leczone, gdyż możźe ona doprowadzić do upośledzenia pamięci napisane przez sylwin'a.
martwie sie bo dzis znowu po calkiem dlugim czasie spokoju wrocila moja przesladowczyni. pozdrawiam..ps napiszcie jak sobie radzicie w okresie pozostałej wegetacji moze jakie szalone zainteresowania, ja mam kilka..
gość
28-11-2007, 01:18:00

no ze skroniówką nie ma żartów, dziadostowo niesamowite
gość
28-11-2007, 01:30:00

28-11-2007 o 02:18, gość :
no ze skroniówką nie ma żartów, dziadostowo niesamowite

czyli co?
mam wrocic do leczenia? przerwalem po 5 latach, bez lekarstw jestem nastepne 9 lat..ale dzis naprawde sie przestraszylem nie na zarty, na srodku ulicy to bylo nie fair.
gość
28-11-2007, 13:00:00

5 dni temu dowiedziałam się że mój mąż ma padaczkę jestem przerażona bo widziałam jak miał atak ujawniła się dopiero teraz. Na badaniu eeg wyszło cos jeszcze będzie miał robiony rezonans i wtedy dowiemy się jaki to rodzaj terz bierze leki NEUROTOP czy ktoś wie czy on pomoże i w ogóle czy po lekach to można uleczyć tą chorobe?
gość
27-07-2008, 09:33:00

Cześć! Witam wszystkich. Mam 32 lata, na padaczkę skroniową choruję od 20-go roku życia. Zażywałem różne leki od Amizepinu przez Topamax i obecnie Depakine 500 i Gabapentin 300. Napady mam różnego rodzaju i węchowe i deja vu, aury, czasem zaburzenia nastroju i bardzo rzadko drgawki. Choruję też na depresję i zespół omamowo-urojeniowy (byłem kilka razy w szpitalu). Mimo iż mam problemy z koncentracją i pamięcią - nie poddaję się - obecnie maluję pastelami (miałem wystawę) i kończę doktorat z biologii (mimo "brzydkiego" eeg). Kochani uwieżcie, że można z padaczką skroniową szczęśliwie żyć, nie oglądajcie się do tyłu, życzę powodzenia i optymizmu Janusz
gość
30-07-2008, 13:53:00

Do Janusza:

Czy te Twoje sprawy urojeniowo - omamowe maja zwiazek z padaczka skroniowa czy to osobna choroba?
Mi tez ostatnio wyszlo "brzydkie" eeg, dostalam depakine 300 i czekam na rezonans magnetyczny. Jedynymi objawami w moim przypadku sa krotkotrwale "omamy" wechowe.
Pozdrawiam i zycze zdrowia wszystkim forumowiczom!
gość
30-07-2008, 13:54:00

Do Janusza:

Czy te Twoje sprawy urojeniowo - omamowe maja zwiazek z padaczka skroniowa czy to osobna choroba?
Mi tez ostatnio wyszlo "brzydkie" eeg, dostalam depakine 300 i czekam na rezonans magnetyczny. Jedynymi objawami w moim przypadku sa krotkotrwale "omamy" wechowe.
gość
30-07-2008, 13:54:00

Do Janusza:

gość
22-09-2008, 19:59:00

Witam

Po przeczytaniu waszych wszystkich postów, olśniło mnie, że mam podobne objawy.
Bóle głowy mam od 4 mies. ciągle boli mnie głowa w okolicy skroniowej, czoło, ciemieniucha. Mam również zawroty głowy i jest mi słabo w tedy. Ból
Obawy jakie u siebie zauważyłam to: deja-vu - często, drgawki przed snem w ciągu dnia również,drętwienie lekkie lewej ręki, dziwny smak w ustach. chwilowa utrata pamięci, i ciągle odczuwam senność.

Nie mówiłam nic o tym lek. neurologowi gdyż nie wydawało mi się to ważne i nie wiązałam tego z padaczką
Lek. zapisał mi lek ostatnio neurontin, byłam zdziwiona, że mam brać taki lek. Na razie nie wiadomo co mi jest, wydaje mi się, że lek. może już przypuszczać.
Czy to padaczka skroniowa?
Pozdrawiam-
Janett

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: