Reklama:

Padaczka skroniowa - czy to mozliwe? (323)

Forum: Padaczka

Początkująca
10-10-2011, 06:44:57

Gość 2011-10-09 08:44:29 ile tacy ludzie jak my mogą pociągnąć?,ja już nie daje rady chyba lekarz zwiększy mi dawkę lamotrixubo jest nie naj lepiej.adi666

Cześć, a co to za teksty ??!
Normalnie mamy zyć - i tyle.
Pociągniesz do późnej starości - o ile nie zabije Cie wczesniej cholesterol czy pijany kierowca (to taki makabryczny żart!!)
Bądź spokojny - padaczka nie zabija, a szczególnie taka.
Jedynie *** jest i tyle.
Mnie tez trzeba bylo zwiekszyć dawkę laomtrixu i odrazu było lepiej.
Wszyscy załamujący sie padaczkowicze -głowy do góry !!
Początkująca
10-10-2011, 07:00:30

Gość 2011-10-09 08:56:08 WITAM!CZY KTOŚ Z WAS JEST WRAŻLIWY ZA ZMIANE ŚWIATŁA NP. W LOKALU KTOŚ NAGLE ZGASI ŚWIATŁO WTEDY BOJĘ SIĘ JAK CHOLERA PRZED ATAKIEM.MUSZE SIE NIEŹLE NAMĘCZYĆ ŻEBY PSYCHICZNIE (PRZYGOTOWAĆ MÓZG)ŻEBY WYŁĄCZYĆ ŚWIATŁO.MA KTOŚ Z WAS ZABURZENIA WZROKU COŚ JAKBY 3D?POZDR.ALEX

Cześć!
To co Ci dolega to nic strasznego -to tzw.aura która bywa częścia składową ataku lub wystepuje niezależnie.
U mnie to był pierwszy powazny symptom który próbowałam "leczyć" u okulisty - po różnych badaniach odesłąła mnie do neurologa..
U mnie wygląa to tak że obraz wygląda jak potłuczone szkło z migającymi obramowaniami i rozbłyskami świetlnymi - nawet ładne,ale męczące i jak nie wie sie co to jest to może nieźle człowieka nastraszyć.
Zgloś to swojemu neurologowi - każdą "odchyłkę' od normy trzxeba zgłaszać lekarzowi - nawet jesli wyda nam sie to głupie..
Najwyżej powie, że to nie padaczka.
Tzrzymaj się -ja też mam fobie tyle że inne..
Początkujący
10-10-2011, 15:53:12

Trzeba trzymac sie razem, w kupie razniej ;)
I tak jak pisze Kasieńka. Nie lamac sie, kazdy odchyl od "normy" zglaszac neurologowi.

Ja ostatnio bylem u innego neurologa na konsultacjach no i potwierdzil tylko diagnoze. I ciagle na neurotopie jestem, ostatnio moj neurolog zalecil zwieszkenie dawki, ale dopiero PO wystapieniu napadu. Niedlugo bede to żarł, a nie lykal ;P

A aura potrafi byc straszna;) bardzo, bardzo. Ja na szczescie akutalnie czuje sie doskonale;) glowa do gory ludziska.
gość
14-10-2011, 15:22:21

Wszystko zależy jaki jest ból.Nie możemy przewidzieć czy ból skroniowy nazwiemy padaczką skroniową.
Początkująca
14-10-2011, 16:56:44

nie28 2011-10-14 17:22:21 Wszystko zależy jaki jest ból.Nie możemy przewidzieć czy ból skroniowy nazwiemy padaczką skroniową.

A ja nie miewam jakis spektakularnych ataków bólu - zasadniczo w ogóle mnie nie boli..
Natomiast mam duzo innych objawów które absolutnie mi wystarczają
Początkujący
14-10-2011, 16:58:04

ja z kolei bole mam dopiero PO napadzie;p
gość
14-10-2011, 17:07:40

Każdy organizm odbiera ataki inaczej,nie jestesmy tacy sami:)
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/ywny14dp4yxug7g1.png[/img][/url]
gość
25-01-2012, 12:56:13

ja miałam rok temu wstrząśnienie mózgu,mam padaczkę pourazową-uderzyłam się właśnie w skroń.od tamtego wypadku wpadłam w ciężką depresję i bezsenność,zaliczyłam już szpital psych.z powodu myśli samobójczych.teraz śpię tylko na lekach i nie wiem czy kiedyś będę jeszcze mogła spać normalnie-moja psychiatra twierdzi że tak. zażywam tez antydepresanty-anafranil i na sen-lerivon.jeśli ma ktoś podobne objawy napiszcie podajcie swoje adresy e-mail.
gość
09-03-2013, 10:13:54

Witam wracam do starego tematu ale warto bo własnie powstała nowa opaska o nazwie (opaska ratunkowa sos ) ta opaska różni się tym od innych ze są dla wszystkich chorych , zdrowych młodych i starych i dlatego obawy o utożsamianie sie z choroba odpada ,a jej unikatowy system chroni nasze dane a w razie potrzeby mamy bardzo łatwy dostęp do informacji . zapraszam do zakupienia takiej opaski na www.opaskiratunkowe.pl
gość
09-12-2013, 22:32:04

witam, moj chlopak ma epilepsje. Mowil ze ma skroniowa padaczke, i ataki nieswiadommosci jedynie, niestety gdy wrocilam ostatnio z pracy zastalam go przy zaczynajacym sie ataku grand mal.. nie bylam przygotowana wogole na taki widok. drgawki wyginanie ciala twarzy slinotok straszne odglosy, serce mi stanelo,wezwalam pogotowie niestety gdy zasnal znow pojawil sie 2atak. Najgorsze bylo to ze po ataku chcial wstac a ja nie umialam go powstrzymac i widok jak opada mi z raz byl okropnie bolacy. Czytam teraz wiecej na ten temat i probuje bioenergoterapi dla niego, najlepszych specjalistow,zestawu ziol ojca klimuszko, ale nie wiem czy to przyniesie efekty. Z tego co widze 1 zaczyna go bolec skroniowa czesc glowy po prawej stronie, potem po paru dniach pojawia sie aura czyli dziwne uczucie eufori seksualnej blogiego stanu w ktory chce sie wbic i po tym juz do 3dni atak. czy padaczka moze z skroniowej rozwinac sie az do atakow grand?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: