Reklama:

kurcz pisarski proszę o pomoc (66)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-05-2015, 12:39:25

Witam, od kilku dni wiem, że mam "kurcz pisarski" - po tych wszystkich wpisach, jakie tu przeczytałam jestem tego pewna. Mimo, że lekarzom nadmieniam o moich problemach mniej więcej od roku nikt mi nie wskazał takiej choroby. Dopiero neurolog, który robił mi badanie EMG na tzw zespół cieśni garstka stwierdził, że to może być właśnie "kurcz pisarski"... Zaczęłam grzebać po necie i tak trafiłam na te wpisy ....ostatnie są z 2010 roku... Mam pytanie, czy na chwilę obecną (czyli pięć lat później) są jakieś dobre wieści w sprawie leczenia takiej dolegliwości ??? Pozdrawiam. Mariola.
gość
04-05-2015, 12:46:24

...poprawka, już widzę wpisy z 2014 roku ... ale może jednak ktoś znalazł coś, co mu pomogło ?!
gość
03-09-2015, 20:38:47

Jaskółka 2010-11-23 20:11:19
Kiedy zaczynały się moje problemy z ręką próbowałam za wszelką cenę pisać. Wtedy ręka bolała, ponieważ musiałam z całej siły napinać
mięśnie, aby cokolwiek napisać. Na dodatek, jak już wcześniej pisałam, moje palce skakały do góry, a ja się strasznie wstydziłam. Aby pisać w miarę czytelnie musiałam trzymać długopis równocześnie w prawej i lewej dłoni. Po pewnym czasie stwierdziłam, że to nie ma sensu i przestałam pisać prawą ręką. Z czasem nauczyłam się pisać lewą ręką.
Obecnie prawa ręka mnie nie boli. Jednak, gdy muszę napisać coś lewą ręką, to w prawej bardzo często automatycznie skaczą mi palce. Prawa ręka boli jedynie wtedy, gdy piszę coś dłuższego lewą ręką. Wtedy bowiem palce prawej ręki napinają się i unoszą do góry. Gdy to trwa dłużej, to pojawia się ból.
Ciekawa jestem jak to wygląda w Waszym przypadku. Czy piszecie, czy odczuwacie ból, czy konsultowaliście tę przypadłość z jakimiś specjalistami, czy znacie jakieś metody na wyjście z tej sytuacji, jak sobie radzicie w codziennym życiu?
Mam nadzieję, że jest dla nas nadzieja...
Witam
...na dzień dzisiejszy mam identyczny problem, identyczne objawy...neurolog badał mnie juz: emg, tk głowy, rtg szyjnego, nawet krew na miastenie badała na Jego zlecenie... Co to jest...
Dodam że bardzo często chodzę zmęczona,śpiąca...
Już nie wiem co robić
gość
03-09-2015, 20:52:27

Do poprzedniego wpisu, proszę o jakieś rady na mail kasiahoeflich@gmail.com
gość
15-03-2016, 11:03:39

Ja wczoraj mialem botox wstrzykiwany. Jak na razie nie widac wielkiej poprawy. Moze trzeba poczekac
gość
19-04-2016, 12:34:17

i jak po miesiącu - jest poprawa po botoksie ???
Kilka tygodni temu byłam na rehabilitacjach, m.in. miałam "prądy " - TENS - na prawą rękę w związku z podejrzeniem o kurcz pisarski. Myślałam, że się poprawiło, ale nic z tego - jest , jak było :(
Pozdrawiam.
gość
19-04-2016, 15:14:31

JEŻELI BYŁA ZŁA DIAGNOZA TO NIE MOŻNA OCZEKIWAĆ POPRAWY, NA POCZTE PRZEŚLE INFORMACJE
gość
26-05-2016, 18:18:35

Mam ten sam problem Lekarz neurolog stwierdził,że nie da się tego całkowicie wyleczyć,ale można spróbować wstrzyknąć botoks z tym ,ze NFZ tego nie refunduje-nie wiedzieć czemu ? Nie wiem ile to kosztuje?Może ktoś z Was wie? Jest to dla mnie duży problem,bo w pracy muszę dość dużo pisać i,a z tym jest coraz gorzej
gość
18-10-2016, 20:24:42

Też mam podobny problem boli mnię ręka od zbyt mocnego naciskania na długopis ale bez tego naciskacia brzydko piszę mam mniejszą kontrolę nad długopisem dlatego trzymam go mocno. Umnie też problem się nasila jak ktoś patrz jak piszę. Ból może występować dlatego bo codziennie do technikum dojeżdżam rowerem, gdzie podczas jazdy obciążone są nadgarstki.
Pzdrawiam Fabian
gość
25-10-2016, 14:52:45

Czy Wam też macie problemy z pisaniem na komputerze?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: