Reklama:

kurcz pisarski proszę o pomoc (66)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-04-2012, 08:40:31

Witam , tez mam ta dolegliwosc. Porosze o wiecej informacji na czym polega ta terapie, Niestety nie znam angileskiego na tyle zeby dokladnie zrozumiec web strone Dr. Fariasa. Jezeli byloby to skuteczne , to w porownaniu z jednym Botox zastrzykiem za 400€ , cene jest do przyjecia. A wiec na czym polega , jakie sa prognosy i niebezpieczenstwa takiej terapii??
podrawiam. Dorota
Wtajemniczony
03-05-2012, 16:33:26

Witam, współczuje wszystkim z tą dolegliwością, ale przyznam że trochę mnie zainteresowała. Czy mieliście przy okazji badania Waszych dolegliwości sprawdzany odcinek szyjny kręgosłupa? Jak dokładnie się to objawia (czy wszystkie palce jakoś reaguja, czy są jakieś objawy towarzyszące typu mrowienie, drętwienie, czy są one tylko w samej dłoni czy również wyżej, jak jest z czuciem?). Może jest ktoś z woj. kujawsko- pomorskiego?
Pozdrawiam
Marcin S.
gość
03-05-2012, 20:47:16

Kurcz pisarski to głupia choroba bo problem jest absolunie nie w recę tylko w głowie. Dlatego nie ma na to lekarstwa. Brałam tez botox ale osłabił ręke a poprawy nie było. Więc nie polecam absolutnie. Z tego co juz sie zorientowałam to w Polsce nie da sie tego wyleczyc ale Hiszpania jest w tym dobra. Dr farias lub J. Fabrava. Mozecie ich znależć na yt. Jakby co to piszcie. Ja w Kazdym razie sie do Hiszpani wybieram. Szkoda ze na Fariasa nie było wiecej chętnych niz 2 osoby bo przyleciał by do Polski.
gość
17-07-2012, 19:09:45

Witam Wszystkich również mam tą dolegliwość długopis wypada z ręki bardzo uciążliwe albo cały łokieć wygina jak chcesz coś napisać . Bardzo jestem ciekawa czy był już ktoś w tej Hiszpani i co dalej jak się czuje czy ustąpiło. Napiszcie coś bo widać że jest dużo osób z tą dolegliwością coś w końcu trzeba z tym zrobiś pomóżmy sobie wzajemnie proszę. Ja np idę na zabieg pijawkami jak będę po to napiszę czy pomogło. Pozdrawiam Marzena
gość
07-02-2013, 08:14:19

Witam!
Przeczytałem przez przypadek Państwa wypowiedzi- często przy tego rodzaju dolegliwościach odpowiedzialne są za to drobne, przeciążone mięśnie dłoni- kłębu, kłębika, przedramienia.
Czy ktoś u Państwa diagnozował te mięśnie czy po prostu dali się Państwo ostrzyknąć toksyną botulinową lub zrobić sobie blokadę stawową?
Pozdrawiam
Nie zalogowałem się ale jestem ciekaw odpowiedzi
ploplek@interia.pl
Początkująca
07-02-2013, 13:28:24

TEŻ MAM TĄ DZIWNĄ CHOROBĘ. JAK TERAZ ROZPAMIUĘTUJĘ TO ZACZĘŁA SIĘ ONA JUŻ JAKIEŚ 6 LAT TEMU, KIEDY POSZŁAM NA KURSY KSIEGOWOŚCI. WTEDY JESZCZE MNIE NIE BOLALO PRZY PISANIU ALE CZUŁAM DUŻY DYSKOMFORT. TERAZ MAM JUŻ TRUDNOŚCI NIE TYLKO PRZY PISANIU. MNIE WYGINA PALCE DO WEWNĄTRZ DŁONI DO TEGO STOPNIA, ŻE MAM RANY OD WBIJANYCH PALCÓW W WEWNĘTRZNĄ STRONĘ RĘKI. W PRZYSZŁYM TYGODNIU IDĘ NA BOTOKS (ZA ODPŁATNOŚCIĄ). NIE WIEM CZY POMOŻE. CZY KTOŚ WIE JAK WYGLĄDA LECZENIE DYSTONII W KONSTANCINIE JEZIORNEJ?. POD KONIEC LUTEGO MAM TAM WIZYTĘ. LICZĘ, ŻE ZAAPLIKUJĄ MI BOTOKS NA NFZ.
E.B.
gość
06-09-2013, 12:43:49

TEz to mam z gry na gitarze klasycznej, jak co to prosze o kontakt wielkidzik@interia.pl
gość
16-09-2013, 17:35:18

Ja byłbym zainteresowany sprowadzeniem DR Fariasa. Tylko, czy ktoś może potwierdzic skuteczność jego terapii? Jest dość droga. Jestem gitarzystą i mam problem z lewą dłonią.
gość
16-09-2013, 17:49:40

Ja byłbym zainteresowany sprowadzeniem DR Fariasa. Tylko, czy ktoś może potwierdzic skuteczność jego terapii? Jest dość droga. Jestem gitarzystą i mam problem z lewą dłonią.
Dolegliwość jest frustrująca, bo ogranicza technicznie i uniemożliwia wykonywanie swojego zawodu...
Może znajdzie się ktoś, kto ma podobne objawy? A może pomógł jakiś specjalista w Polsce? Proszę o pomoc i informacje.
jazz77@orange.pl
gość
09-04-2014, 16:08:07

witam wszystkich na tym forum. ja również mam podobny problem jeżeli chodzi o pisanie. myślałem ze jest to spowodowane schorzeniem jakie mnie dopadło 2 lata temu a mianowicie łokciem tenisisty! obecnie jestem po operacji gdyż przez te 2 lata próbowałem już wszystkiego i niestety bez rezultatów. bylem leczony przez 3 ortopedów!myślałem ze po operacji problem z pisaniem zniknie i dlatego się na nią zdecydowałem! jednakże niestety nie ma żadnej poprawy! jestem załamany i nie wiem już co mam robić i jak to leczyć! siłę w palcach mam bo normalnie trzymam ten długopis ale jak muszę coś napisać to zaraz mi jakoś dziwnie wykręca nadgarstek, jakoś mnie ciągnie ten środkowy palec!po prostu nie mogę nawet się podpisać!doradżcie coś proszę!co robić???

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: